Οι φαρμακευτικές εταιρείες μας κρύβουν χρόνια αυτό το φρούτο που θεραπεύει τον καρκίνο. Δείτε ΠΟΙΟ είναι και ΒΟΗΘΗΣΤΕ να το μάθουν ΟΛΟΙ!

In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Διατροφή - υγεία, Εναλλακτικές θεραπείες, Επιστήμη, Ψευτοθεραπείες by Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης7 Comments

Στο »αφυπνιζμένο» ίντερνετ διαβάζουμε για τουλάχιστον μια καινούργια θεραπεία, που οι φαρμακευτικές μας κρύβουν, κάθε εβδομάδα. Αν και τα δημοσιεύματα είναι επιεικώς ανόητα και επικίνδυνα, κάποιοι τα πιστεύουν.

 

Στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε το εξωτικό φρούτο Guanábana (Graviola) που υποτίθεται πως είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη χημειοθεραπεία. Όπως θα δούμε παρακάτω, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τυχόν υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Στο diaforetiko.gr & fumara.gr, διαβάζουμε:

Οι φαρμακευτικές εταιρείες μας κρύβουν χρόνια αυτό το φρούτο που θεραπεύει τον καρκίνο. Δείτε ΠΟΙΟ είναι και ΒΟΗΘΗΣΤΕ να το μάθουν ΟΛΟΙ!

Πολλοί άνθρωποι και ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι αυτό το φρούτο είναι το πιο ισχυρό φυσικό αντικαρκινικό στον κόσμο! Ειδικοί έχουν ανακαλύψει, επίσης, ότι αυτό το φρούτο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη συμβατική χημειοθεραπεία.

Αλλά, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να ξέρουμε για αυτούς τους καρπούς επειδή δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν τα προϊόντα τους. Απλά ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο και μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό τον υγιεινό καρπό! Όπως αναφέραμε και πριν, πολλοί ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι αυτό είναι το ισχυρότερο αντικαρκινικό σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά, ποιο είναι το όνομα αυτού του φρούτου;

Το όνομα αυτού του θαυματουργού φρούτου είναι Guanábana ή καρπός του δέντρου soursop. Και τώρα, εδώ έρχεται ένα άλλο ερώτημα: πώς και δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με αυτό το φρούτο; Μα επειδή υπάρχουν οργανισμοί που κάνουν πολλά χρήματα από την παραγωγή φαρμάκων. Τώρα ξέρετε ότι πρέπει να πίνετε το χυμό του Guanábana για την πρόληψη της νόσου. Έχει ευχάριστη γεύση και η κατανάλωσή του δεν οδηγεί στις τρομερές συνέπειες της χημειοθεραπείας. Θα μπορούσατε, επίσης, να φυτέψετε αυτό το δέντρο στην αυλή σας.

 

Τι είναι το Guanábana; Το Guanábana είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο δέντρο και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Είναι γνωστό ως Guanábana στη Λατινική Αμερική και Soursop στα αγγλικά. Οι καρποί του είναι μεγάλοι, γλυκοί, καταναλώνονται ωμοί, και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών, γλυκών κλπ. Το ενδιαφέρον σε αυτό το φυτό είναι οι ισχυρές αντικαρκινικές επιδράσεις του. Έχει πολλές επωφελείς ιδιότητες, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι η επίδρασή του στους όγκους. Αυτό το φυτό έχει αποδεδειγμένη θεραπευτική επίδραση στον καρκίνο όλων των τύπων. Και είναι επίσης χρήσιμο σε όλες τις μορφές καρκίνου.

Το φυτό αυτό είναι ένα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος. Διαθέτει ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες, μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, ενεργεί ως αντικαταθλιπτικό και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και των νευρικών διαταραχών. Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς των φαρμάκων. Από το 1970, περισσότερες από 20 εργαστηριακές εξετάσεις, αποκαλύπτουν ότι το εκχύλισμα του καταστρέφει τα κακοήθη κύτταρα των 12 τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.

Οι ενώσεις αυτού του δέντρου, αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από ότι η αδριαμυκίνη (γνωστό χημειοθεραπευτικό παράγοντα). Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι η θεραπεία με εκχύλισμα soursop καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και δεν επηρεάζει τα υγιή.

πηγή : diaforetiko

Τι ισχύει

Το Graviola δεν είναι φάρμακο που θεραπεύει το καρκίνο. Μελέτες σε εργαστήριο έχουν δείξει πως το φυτό μπορεί να καταστρέψει κάποιους τύπους καρκινικών κυττάρων του μαστού και του συκωτιού, ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν τη δράση του πάνω σε ασθενείς με καρκίνο. Έχει επίσης επιδείξει ικανότητα στη καταπολέμηση μολύνσεων, ρευματικών και αρθριτικών. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν πως κάποια από τα χημικά που υπάρχουν στο φυτό, εφόσον καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεύρα και κινητικές διαταραχές, όμοιες με αυτές τις νόσου Πάρκινσον.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους της Καραϊβικής, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων Graviola, οδήγησε σε νευρολογικά προβλήματα και παραισθήσεις.

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/can-graviola-cure-cancer

Ανάλογα συμπεράσματα παραθέτει και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center

https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/graviola

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission), που έχει ως αποστολή τη προστασία του καταναλωτή, επέβαλε πρόστιμο σε εταιρία που διακινούσε κάψουλες Graviola, με τον ισχυρισμό πως θεραπεύουν το καρκίνο, ύστερα από παράπονα καταναλωτών.

https://www.ftc.gov/news-events/press-releases/2008/09/ftc-sweep-stops-peddlers-bogus-cancer-cures

Περαιτέρω ισχυρισμοί του άρθρου όπως ότι πολλοί ειδικοί έχουν διαπιστώσει την ισχυρότατη αντικαρκινική δράση του φυτού, είναι ψευδείς. Όπως προαναφέραμε, σχετικές έρευνες σε ανθρώπους δεν έχουν γίνει ούτως ώστε να εξαχθεί αυτό το συμπέρασμα.

Το Cancer Network συμφωνεί με τα ανωτέρω ευρήματα και εφιστά τη προσοχή ενάντια σε σκευάσματα που περιέχουν Graviola.

http://www.cancernetwork.com/integrative-oncology/graviola-annona-muricata

http://www.hoax-slayer.com/soursop-cancer-cure.shtml

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως οι ισχυρισμοί του άρθρου είναι ψευδείς και δυνητικά επικίνδυνοι. Δεν υπάρχει ούτε μια αξιόπιστη μελέτη που να διαπιστώνει πως το φυτό έχει αντικαρκινική δράση σε ανθρώπους. Τυχόν σκευάσματα που το περιέχουν, θα πρέπει να αποφεύγονται. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας σε θέματα υγείας.

via TNI

 • JOHN

  Τι είναι τούτο πάλι????

  Οι ειδικοί επιστήμονες μπορεί κάποια στιγμή να ισχυριστούν ότι ο γάδαρος πετάει!!Θα πρέπει λοιπόν να συμφωνήσω ότι ο γάδαρος πράγματι πετάει γιατί το λένε οι επιστήμονες??Δηλαδή να τους καταστήσω κήνσορες των σκέψεων μου και να προτιμήσω την ετερόφωτη μάθηση και τον δογματισμό και όχι την αυτόφωτη μάθηση και τον κριτικό στοχασμό??

  Για παράδειγμα ΕΓΩ προσωπικά σχεδόν κάθε μέρα ότι γευματίζω σε ένα περίπου τετράωρο-πεντάωρο ολόκληρο το 24άωρο και τις υπόλοιπες ώρες άντε το πολύ να πιώ νερό, το πρωί με λεμόνι..Αφήνω,εδώ και μήνες, τον εαυτό μου ….. νηστικό για 19-20 συνεχόμενες ώρες και όμως προς τέρψην των αρθρογράφων και των λοιπών ορθολογιστών παρατηρητών πήγα πριν λίγο καιρό σε παθολόγο ..Μην βιάζεστε διότι οι αιματολογικές εξετάσεις μου βγήκαν πολύ καλές…..Είμαι μιά χαρά όπως λέει και ο Γιώργος ο Τσαλίκης!!Στα καλύτερά μου….

  ΥΓ
  Τρώω από πέρσι ωμούς κρόκους αυγών και σαλμονέλα δεν με έχει «χτυπήσει»…
  Μακριά όμως από τις καυτερές πιπεριές μεγάλου μεγέθους, εκτός και αν πάτε γυρεύοντας…Την έπαθα άσχημα πριν 5 ημέρες,,κάηκα..

 • Γιάννης

  Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί δεν γίνονται μελέτες σε ανθρώπους, αφού καταστρέφει καρκινικά κύτταρα.

  • John Smith

   Γιατί είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο: «Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν πως κάποια από τα χημικά που υπάρχουν στο φυτό, εφόσον καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεύρα και κινητικές διαταραχές, όμοιες με αυτές τις νόσου Πάρκινσον».

   • Γιάννης

    Αν κατάλαβα καλά ο συγκεκριμένος καρπός καταναλώνεται, ενώ προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση, όπως λέει (κάτι που ισχύει για πάρα πολλά είδη). Αυτό δεν τον κάνει επικίνδυνο για τον άνθρωπο, ούτε σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάποιο σχετικό φάρμακο, καθόσον έχει ήδη κάποιες θεραπευτικές επιδράσεις σε ασθένειες.

    • John Smith

     Υποθέτω ότι οι ποσότητες που χρειάζονται για να έχει αποτέλεσμα είναι έξω από τα ασφαλή όρια, οπότε δεν μπορούν να πειραματιστούν. Ίσως στο μέλλον να αλλάξει κάτι.

     • Leila

      Λες και οι χημειοθεραπίες είναι μέσα σε ασφαλή όρια που στέλνουν τον ασθενή μια ώρα αρχήτερα. Εάν έχει κάποιος καρκίνο, θα φοβηθεί μήπως πάθει Πάρκινσον? Ο βρεγμένος φοβάται την βροχή?.Τι χειρότερο θα μπορούσε να πάθει από τον καρκίνο? Το πολύ πολύ αντί να πεθάνει να θεραπευθεί από τον καρκίνο και ας του μείνει το Πάρκινσον. Αστεία πράγματα οι συλλογισμοί του Xόακς που μας βάζουν σε υποψίες μήπως οι Φαρμακοβιομηχανίες το επιδοτούν. .

     • John Smith

      Οι χημειοθεραπείες είναι μέσα σε ασφαλή όρια. Δεν μπορεί ο γιατρός να πει στον ασθενή του «μην κάνεις χημειοθεραπεία και πάρε το μαγικό μαντζούνι μου για να δούμε αν θα σε κάνει καλά», πολύ περισσότερο όταν το «μαγικό μαντζούνι» είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνο.