Παραποίησε το Lidl την Ελληνική σημαία; – Καταρρίπτεται

117

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια νέα θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl παραποίησε την ελληνική σημαία.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

O ισχυρισμός έχει παίξει σε πολλά ιστολόγια, ας το δούμε από το  katohika.gr

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″] Tα LIDL εγκαινίασαν την νέα ελληνική σημαία. Κάτι σαν ριγωτή κουρελού μοιάζει.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Έθεσαν βέτο οι μουσουλμάνοι για τον σταυρό

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf [/content_band]

Αν ξεφυλλίσετε το φυλλάδιο της Lidl, θα καταλάβετε πως δεν πρόκειται για σημαία αλλά για γραμματόσημο με τα εθνικά μας χρώματα.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae223 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae224
Είναι μια διαφημιστική καμπάνια, προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, με θέμα ταξίδι στις γεύσεις και χρησιμοποιούν για διαφημιστικό σήμα ένα γραμματόσημο με τα εθνικά χρώματα (γαλάζιο, λευκό) και σλόγκαν, «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» σε μια σφραγίδα ταχυδρομείου.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae225

Δεν είναι παραποίηση της ελληνικής σημαίας καθώς αυτή συνεχίζει να υπάρχει στο φυλλάδιο της Lidl και στο συγκεκριμένο φυλλάδιο μετρήσαμε 42 ελληνικές σημαίες.

Ακόμη σε πολλά από τα προϊόντα της συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας που έχουν επάνω τους το διαφημιστικό γραμματόσημο συνυπάρχει και η ελληνική σημαία.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae237 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae238 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae239

http://flyer.lidl-hellas.gr/65ef7aa5-1afa-4755-8cb7-9baec37487f7/html5.html#/1

Η Lidl ακόμη και στο λογότυπο της έχει την Ελληνική σημαία. Αν ήθελαν να παραποιήσουν την Ελληνική σημαία, δεν θα την τοποθετούσαν κάτω από το λογότυπό τους.
%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae240

Από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού διαβάζουμε σχετικά για το Ελληνικό Σήμα και το οποίο είναι αυτό που πρέπει να τοποθετείται για την πιστοποίηση της προέλευσης των προϊόντων.

http://www.greekmark.gov.gr/Home/ProfileP

elliniko-sima-180_b

Η Lidl απάντησε στα δημοσιεύματα με ανακοίνωση στη σελίδα της, στο facebook.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae228

Το θέμα της σημαίας που απασχόλησε όλη την Ελλάδα, απασχόλησε μέχρι και Έλληνα βουλευτή που έπεσε θύμα της συνωμοσιολογίας.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae241

Όπως είδαμε παραπάνω το επίμαχο διαφημιστικό σήμα δεν είναι Ελληνική Σημαία. Είναι μια διαφημιστική καμπάνια και η Ελληνική σημαία συνεχίζει να υπάρχει στο φυλλάδιο του lidl για να ξεχωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα. Οι ισχυρισμοί πως παραποίησαν την Ελληνική σημαία είναι ψευδείς και καταρρίπτονται. Το γραμματόσημο δεν είναι σημαία.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Dimitrios Gkalimpas

  Σήμερα ( 02/ Σεπτεμβρίου 2017) που γίνεται σάλος στα γερμανικά Lidl επειδή αφαίρεσαν σταυρούς από ελληνικές εκκλησίες στο φυλλάδιο τους ,τι έχετε να πείτε ? Πάλι όλα αθώα και δεν τρέχει τίποτα και είμαστε υπεράνω?

 • Βασίλης Διομήδης

  Και γιατί δεν βάλατε την σημαία με το σταυρό στην μέση;;;Και αυτό δεν αναπαριστά την χώρα μας;;;Τι ανοησία. Το ότι αναπαρίσταται η ελληνική σημαία χιλιάδες φορές κατά τον αρθρογράφο δεν σημαίνει ότι μπορεί να παραποιηθεί μία φορά!!

 • atxgn

  Πρώτον αυτό δεν είναι hoax. Hoax είναι η φάρσα. Μία είδηση με παραποιημένα στοιχεία. Τι σημαίνει «ελληνικά χρώματα»; Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό το «γραμματόσημο» που μπαίνει ως «σφραγίδα»από πάνω; Η ελληνική σημαία φαίνεται πως είναι επιλογή των εταιριών προμηθευτών και όχι της lidl και η σημαία στο εξώφυλλο είναι η μεμονωμένη περίπτωση. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν υπάρχει πουθενά ελληνική σημαία αν δεν το έχουν αποφασίσει οι προμηθευτές και το ρόλο της ελληνικής σημαίας σε προϊόντα ιδιωτικής ταμπέλας παίζει αυτό το «γραμματόσημο στα ελληνικά χρώματα». Σωστά;

  • John Smith

   Μάλλον δεν διάβασες τα σχόλια. Πρόκειται -ή μάλλον επρόκειτο γιατί πλέον έχει αλλάξει- για συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια που αφορά συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα. Το να χρησιμοποιηθεί η σημαία για διαφημιστικούς σκοπούς απαγορεύεται, οπότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι ένα σήμα που παραπέμπει στη σημαία. Τι το περίεργο βρίσκεις σ’ αυτό;

 • Νισάφι πια, με τις τρίχες που τις κάνετε τριχιά! Ρε φίλε τράβα στην Βαυαρία να δεις την Βαυαρική Γαλανόλευκον χυμένη σε ποικίλες παραλλαγές, και κοσμούσα προϊόντα και προϊόντα! Προϊόντα απ’αυτά που καταναλώνονται, και απ’αυτά που εξάγονται, και πλουτίζει το γερμανικό έθνος!

  H ανοησία αυτού του παροιμιώδους μλαλλάqα του «Μέσου Έλληνος» χτυπά ρεκόρ σε ό,τι αφορά την Γαλανολόλευκη. Και γίνεται βάιραλ οιονδήποτε χόουξ αναφέρεται εις «ασέβειαν», «καύσιν», «συνωμοσίαν», «παραποίησις», κλπ κλπ, του παρόντος εθνικού συμβόλου.

  Στην Αμερική τα έχουν ξεπεράσει αυτά και η Αστερόεσσα κοσμεί ακόμα και στριγκάκια και σερβιέτες!

  Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν κάνει το σύβολο το έθνος, αλλά το έθνος τα σύμβολα!
  https://sites.google.com/site/romeandromania/Home/10th-c/demographics_1000

 • H ανοησία αυτού του παροιμιώδους μλαλλάqα του «Μέσου Έλληνος» χτυπά ρεκόρ σε ό,τι αφορά την Γαλανολόλευκη. Και γίνεται βάιραλ οιονδήποτε χόουξ αναφέρεται εις «ασέβειαν«, «καύσιν«, «συνωμοσίαν«, «παραποίησις«, κλπ κλπ, του παρόντος εθνικού συμβόλου.

  https://sites.google.com/site/romeandromania/Home/10th-c/demographics_1000

 • meropi xanthopoulou

  Όπως και σε αρκετά θέματα διαψεύδονται αρκετά πραγματικά hoaxes αλλά και πολλά που δεν είναι. Το Lidl σε καμία άλλη καμπάνια σε τόσες πολλές χώρες που δραστηριοποιούνται δεν έκανε κάτι ανάλογο με την δικαιολογία του γραμματόσημου. Αρκετά προϊόντα που πήρα είχαν αυτο το δήθεν γραμματόσημο όπου του έλειπε ο κυματισμός απο το περίγραμμα και η σφραγίδα του γραμματόσημου και ήταν στην θέση που υπήρχε η σημαία.

  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα…. Όσο για κάποιους κυρίους που σχολιάζουν ας γράφουν με τα πραγματικά τους ονόματα και όχι με ψευδώνυμα που εντελώς τυχαία συμπίπτουν οι απόψεις τους στο ότι δεν έκανε την πατάτα το Lidl. Μην μας περνάτε για ηλίθιους ποιά έχουμε κρίσης και μπορούμε να καταλάβουμε.

  • John Smith

   Είναι καλό που έχετε «κρίσης», αλλά αμφιβάλλω εάν όντως μπορείτε να καταλάβετε. Αν μπορούσατε θα καταλαβαίνατε ότι το να ισχυρίζεστε ότι είδατε κάτι δεν έχει καμιά αξία ως επιχείρημα εάν δεν μπορούμε να το δούμε και εμείς, πράγμα που έχω την εντύπωση ότι είναι λιγάκι δύσκολο. Θα καταλαβαίνατε επίσης ότι το ad hominem δεν είναι επιχείρημα, οπότε το να σχολιάζετε τη χρήση ψευδώνυμων και όχι τα επιχειρήματα -ειδικά όταν ούτε εμείς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το όνομα που χρησιμοποιείτε είναι πραγματικό- είναι απλά μια προσπάθειά σας να αποφύγετε να μπείτε στο θέμα. Δυστυχώς αποτύχατε στο να με πείσετε να μη σας περνάω για ηλίθιους. Δοκιμάστε πάλι.

 • Giannis Palaios

  Δεν συνεχίζω άλλο…Επιμένεις ότι η εσφαλμένη άποψη κάποιων επί ενός πραγματικού γεγονότος είναι hoax. Και αγνοείς πλήρως τι σημαίνει διεθνώς hoax….
  Δεν έχουμε εν προκειμένω παραποιημένη είδηση. Εχουμε παράθεση πραγματικού -αληθινού φυλλαδίου με την άποψη του γραφόντα ότι παραποιεί τη σημαία. Αυτό δεν είναι hoax (ΔΙΕΘΝΩΣ). Θα ήταν hoax αν κάποιος έβαζε ένα ψεύτικο φυλλάδιο, ή παραποιούσε τα γραφόμενα του φυλλαδίου, με σκοπό να παρουσιάσει ψεύτικη είδηση. Επίσης το ότι «παραποιείται η σημαία» δεν είναι «είδηση». Είναι (λαθεμένη) άποψη κάποιων επι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ γεγονότος… Μπορεί λοιπόν να μην πιστεύουμε την άποψη τους, αλλά δεν είναι «ψευδής είδηση». Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία να την καταρρίψουν, γιατί απλά δεν μπορείς να θεωρείς την απάντηση της εταιρείας «επαρκές στοιχείο». Η εταιρεία λέει ότι δεν υπήρχε δόλος, αλλά επιβεβαιώνει την αλήθεια του περιστατικού, αφού απαντάει σε κάποιους. Αν ήταν hoax η εταιρεία θα έλεγε μία και έξω «Είναι πλαστό το φυλλάδιο» ή «Είναι παραποιημένο και ιδού το αληθινό» κλπ. Όπως πχ η Samsung διέψευσε ότι μοιράζει δωρέαν τηλέφωνα λέγοντας ότι πρόκειται για πλαστή (αυτό πχ είναι 100% hoax, είναι ο ορισμός του hoax)

  Υ.Γ. Σημειωτέον ότι εγώ διαφωνώ με αυτούς που βλέπουν «παραποιημένη σημαία». έχω αντίθετη, άκρως αντίθετη άποψη και τους θεωρώ λίαν επιεικώς γραφικούς . Αλλά το περιστατικό δεν είναι κατασκευασμένο. Είναι πραγματικό και δεν εμπίπτει στα hoaxes. Και εκεί είναι η διαφωνία μου. Δεν μπορούμε να λέμε hoax σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούμε. Αυτό είναι πολύ περίεργη-τραβηγμένη ερμηνεία του hoax που μας βάζει σε περίεργα μονοπάτια. Και πίστεψε με είναι ερμηνεία που δεν την έχω βρει πουθενά αλλού πλην εδώ…
  ΥΓ 2. Δεν συνεχίζω την ανούσια αυτή συζήτηση. Ότι και αν απαντήσεις. Καλή συνέχεια. Αγάπη μόνο κλπ κλπ 🙂

 • John Smith

  Σε παλαιότερο άρθρο βρήκα αυτό στα σχόλια σχετικά με το νόμο:

  «Κατ’ αρχήν μιλάει για την Εθνική Σημαία. Στον ορισμό του τι σημαίνει «Εθνική Σημαία» περιλαμβάνονται και οι συγκεκριμένες αναλογίες, διαστάσεις κλπ της σημαίας. Οτιδήποτε δεν πληροί τις προδιαγραφές αυτές ΔΕΝ αποτελεί «Εθνική Σημαία» (λ.χ. ένα αυτοκόλλητο αυτοκινήτου με τα χρώματα της σημαίας ΔΕΝ είναι σημαία, είναι ένα αυτοκόλλητο αυτοκινήτου που απεικονίζει την ελληνική σημαία).

  Αυτό γίνεται σαφές και από το άρθρο 6 παρ. 12 (επίσης κακοδιατυπωμένο αλλά με σαφές νόημα), που λέει ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση της εθνικής σημαίας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ως λαβάρου Σωματείων κλπ. Δηλαδή πρόκειται για περίπτωση όπου -ειδικά για αυτή- θεωρεί ως Εθνική Σημαία ΚΑΙ την σημαία διαφορετικών διαστάσεων. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις -εξ αντιδιαστολής- η Εθνική Σημαία είναι αυτή των αναφερόμενων διαστάσεων.

  Επομένως έως τώρα γίνεται κάτι σαφές. Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρεται στην Εθνική Σημαία ως το επίσημο έμβλημα του Κράτους, δηλαδή όχι απλώς την εικόνα που αναγνωρίζουμε ως σύμβολο ελληνισμού αλλά το ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΝΙ που, είτε ανήκει σε κρατικό οργανισμό, είτε το έχει στην κατοχή του πολίτης, του αναγνωρίζουμε ειδική προστασία.

  Εδώ ακριβώς επικρατεί η σύγχυση. Αν έχω ένα αυτοκόλλητο ελληνικής σημαίας ή μια «σημαία» μη προβλεπόμενων διαστάσεων, αυτό δεν αποτελεί «Εθνική Σημαία». Αποτελεί μια απεικόνιση της εθνικής σημαίας. Αυτό το αυτοκόλλητο μπορώ να το πετάξω στα σκουπίδια αν έχει φθαρεί, γιατί ο νόμος δεν προστατεύει τον συγκεκριμένο υλικό φορέα ως «εθνική σημαία» -καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές. Αν κάψω μια «σημαία» μη προβλεπόμενων διαστάσεων, δεν καίω μια «Εθνική Σημαία», καίω μια απεικόνισή της. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 181 ΠΚ (και όχι με αυτόν τον νόμο), επειδή εκδηλώνω την περιφρόνησή μου προς την επίσημη σημαία (με τον ίδιο τρόπο λ.χ. που εκδηλώνει κάποιος την περιφρόνησή του προς έναν πολιτικό καίγοντας δημόσια μια φωτογραφία αυτού -και όχι φυσικά τον ίδιο τον πολιτικό).

  Άλλο πράγμα λοιπόν η «Εθνική Σημαία» ως έμβλημά του κράτους, είτε την κατέχουν ιδιώτες, είτε το δημόσιο, άλλο πράγμα οι απεικονίσεις της».

  http://ellinikahoaxes.gr/2016/06/14/nomos-851/

 • Giannis Palaios

  Διαφωνώ ότι πρόκειται για hoax. Και επισης διαφωνώ με το συμπέρασμα της ιστοσελίδας ότι «καταρρίπτεται». Με βάση τα όσα γράφει η ιστοσελίδα, θα έλεγα μάλλον ότι «επιβεβαιώνεται»…
  Η είδηση είναι 100% πραγματική και αφορά την άποψη κάποιων ότι παραποιείται η ελληνική σημαία. Δεν είναι ότι είδαν εξωγήινους, ή βρήκαν οστά γιγάντων ή ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι …λολομπαρά (sic) και τους βίαζε 5 μέρες, hoax που κυκλοφορεί τελευταία…
  Μην μπερδεύετε το hoax, που σημαίνει ψευδής είδηση, με τις (λαθεμένες ίσως) απόψεις κάποιων. Η άποψη επί ενός πραγματικού γεγονότος δεν είναι hoax.
  * Το ότι το Lidl επέλεξε να κυκλοφορήσει αυτό το φυλλάδιο με αυτό το «γραμματόσημο» είναι 100% αληθινό. θα ήταν hoax αν δεν είχε κυκλοφορήσει το φυλλάδιο. Κάποτε είχε κάνει κάτι παρόμοιο ο ΑΒ που είχε χάρτη της Ελλάδας χωρίς τη Θράκη, για επίσης γραφιστικούς λόγους, όπως επικαλείται και το Lidl. Κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά δεν είναι hoax είναι πραγματικό γεγονός.
  * Το ότι κάποιοι (αρκετοί ως φαίνεται) προσβλήθηκαν από αυτή τη γραφιστική επιλογή, είναι επίσης 100% αληθινή είδηση. Μέχρι και στη Βουλή κατατέθηκε ερώτηση. Κάποιοι λοιπόν βλέποντας αυτό το γραμματόσημο, θεωρούν ότι παραποιείται η ελληνική σημαία. Κάποιοι άλλοι όχι. Όμως δεν είναι hoax. Το «γραμματόσημο» υπάρχει και άρα δεν είναι hoax. Θα ήταν hoax αν κάποιοι έφτιαχναν με photoshop το «γραμματόσημο» και διέδιδαν ψευδώς ότι υπήρχε…

  Κατ’ εμέ, η είδηση δεν είναι hoax. Είναι πραγματική γιατί βασίζεται σε πραγματικά-αληθινά γεγονότα. Το ότι η ιστοσελίδα (και εγώ προσωπικά) διαφωνούμε ότι παραποιείται η σημαία, δεν σημαίνει πως όσοι πιστεύουν πως παραποιείται είναι ψεύτες ή hoax…

 • Captain Wanted

  Άσε τι είμαι ικανός εγώ & τι χάβω εγώ..
  Εσύ όμως τι είσαι ικανός να κάνεις ..Το άσπρο μαύρο;;
  Να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα..
  Μάλλον….
  Πάρε ένα δωράκι..Απο την επίσημη σελίδα ..

  Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι απο την επίσημη ιστοσελίδα τους.

  http://i2.wp.com/olastifora.gr/wp-content/uploads/2016/10/100-1.jpg?w=638

  Αλλά τι σου λέω..
  Εσύ την σημαία την έχεις γραμμένη κανονικά..
  Άσε που δεν θέλεις να την βλέπεις..

  • John Smith

   Τι ακριβώς προσπαθείς να δείξεις; Ότι υπάρχει το σήμα; Δεν το αρνήθηκε κανείς αυτό. Ότι το σήμα αποτελεί παραποίηση της σημαίας; Στην ίδια τη σελίδα που δίνεις υπάρχει και η σημαία και το σήμα. Άρα;

   • Captain Wanted

    Άρα τι άρα;
    Α)Οτι πάνε σιγά σιγά για να κάνουν την σημαία μας κουρελόχαρτο..
    Όπως γουστάρουν…
    Β)Για να μην προσβάλουν τους μουσουλμανους..
    Να έχουν μεγαλύτερη πελατεία..

    1)Το οτι έγινε μήνυση απο δικηγόρο γι αυτό το θέμα…
    Περνάει στα ψιλά στα αυτιά σου ;;;;;;
    2)Το οτι έγινε ερώτηση στην βουλή για αυτό το θέμα.
    Περνάει στα ψιλά στα αυτιά σου ;;;;;;;
    Περνάει στα ψιλά στα αυτιά σου ;;;;;;
    3)Το ότι έχει ταρακουνηθεί ολόκληρο το νετ γι αυτό το θέμα..
    Περνάει ψιλά στα αυτιά σου ;;;;;;;;;
    4)Το οτι έχουν αποσύρει αυτό απο τα επίσημό σαιτ τους..
    Περνάει ψιλά στα αυτιά σου ;;;;;

    Αλήθεια αφού μας γράφεις την δήλωση των λιντλ γι αυτο
    το περιστατικό με την σημαία..
    Γράψε μας & γιατί σβήνουν τα σχόλια απο το fb …
    Τα οποία δεν βρίζουν..Αλλά ζητάνε απαντήσεις..

    • John Smith

     Α,Β) Πού αποδεικνύονται τα όσα λες; Στο μυαλό σου, ή στα sites που συχνάζεις;

     1) Τι θα πει «έγινε μήνυση»; Έχει εκδικαστεί η υπόθεση και καταδικάστηκαν τα Lidl; Όχι. Άρα ποιος νοιάζεται;

     2) Εντάξει, αφού έγινε ερώτηση στη Βουλή, αυτό το λίκνο της αλήθειας και εντιμότητας, εκεί που ποτέ κανένας δεν έχει πει ψέματα ή μπούρδες για προσωπικό του όφελος και ψηφοθηρία, έτσι θα είναι. Ακούς τι λες ή απλά trollάρεις;

     3) Το internet έχει «ταρακουνηθεί» πολλές φορές, συχνά για βλακείες. Δεν μας λέει κάτι.

     4) Γιατί να είναι ύποπτο το ότι απέσυραν μια διαφήμιση που τελικά τους έκανε να χάνουν πελάτες; Το αντίθετο θα ήταν περίεργο.

     Όσο για το faceebook γιατί ρωτάς εμένα; Ρώτα αυτούς που το κάνουν. Αν και κρίνοντας από αυτά που γράφεις εδώ υποψιάζομαι γιατί το κάνουν: γιατί λέτε βλακείες και τους κατηγορείτε χωρίς στοιχεία.

 • John Smith

  Από όσα ξέρω η χρήση της σημαίας είναι παράνομη. Λέγοντας όμως σημαία νομικά εννοούμε και τις διαστάσεις, και πιθανώς και άλλα. Οι πλαστικές σημαίες ή τα μπλουζάκια ανήκουν σε άλλη κατηγορία.

 • disqus

  Για τους ακριβολόγους ειναι hoax. Για μένα δεν είναι hoax αλλά διαφημιστικό κόλπο με καλυμένη παραποίηση Σημαίας.

 • John Smith

  Γιατί αφού το κάνουν «για να πουλήσουν» δεν είναι και αυτοί «προδότες», αλλά «αναγκάστηκαν»; Γιατί δεν διαμαρτύρεται κόσμος απαιτώντας να τιμωρηθούν; Μήπως βλέπουμε τα πράγματα όπως μας συμφέρει κάθε φορά;

  • Karagiannidis Christopher

   φίλε μου……η λέξη συγκατάβαση και ελαφρότητα που χρησιμοποιώ….παραπέμπει σε αυτό που λες…………απλά απ’ τη μία έχεις μια τεράστια πολυεθνική (που ασκεί έμμεση διπλωματία) και από την άλλη κάποιους μικροπαραγωγούς διαλυμένους από την Ελληνική φορολογία…..

   Και μη μου πεις ότι η Lidl πληρώνει φόρους………….η HOCHTIEF ακόμα χρωστάει το ΦΠΑ για το Ελ.Βελ….

   • John Smith

    Δεν με ενδιαφέρει το αν πληρώνει φόρους ή όχι, διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εάν η χρήση του συγκεκριμένου σήματος θεωρείται «προδοσία» αυτό οφείλει να ισχύει σε όλους όσους το χρησιμοποιούν, άσχετα με την οικονομική τους κατάσταση. Είναι σαν κάποιος να σου πει «κάψε τη σημαία για να σου δώσω να φας». Το αν θα το θεωρήσεις δικαιολογημένο ή όχι δεν αλλάζει το γεγονός ότι το έκανες. Ούτε μπορούμε να λέμε ότι ο πλούσιος προδότης είναι προδότης ενώ ο φτωχός προδότης είναι φτωχός.

    • Karagiannidis Christopher

     η Lidl ασκεί έμμεση διπλωματία κατά παραγγελία της χώρας της…..δεν προδίδει την Ελλάδα, γιατί δεν είναι Ελληνική….αν δεν εκτελούσε τις εντολές της χώρας της (όποιες και αν είναι αυτές)…..τότε θα ήταν προδοσία από την πλευρά της…..

     οι Έλληνες πολίτες δρουν κατά συνείδηση…..

     Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι παγκόσμια και πασίγνωστη εταιρεία ΙΤ…….γνώριζε το 2010 για τα γεγονότα στην Αίγυπτο πριν αυτά γίνουν……..

     Οι πολυεθνικές εταιρείες χρησιμοποιούνται ΚΑΙ για διπλωματικούς σκοπούς……..

     Θα μπορούσες να μελετήσεις το παρακάτω βιβλίο για να δεις πώς σκέφτονται και λειτουργούν αυτοί που κυβερνούν…….και όχι εμείς ο απλός λαός…..

     Να είσαι καλά! Χάρηκα που τα είπαμε και ας μη συμφωνούμε.

     https://www.ianos.gr/diethneis-sxeseis-eksousia-kai-dikaiosini-0053657.html

 • Ελβετία & Δημοψηφίσματα

  «πανγοσμιος» … !!!

  μήπως ήθελες να γράψεις «παγκοσμίως». Αυτό είναι και το πιο σοβαρό από όσα έγραψες γιατί τα υπόλοιπα είναι για τον «μπουτσο»

  • George Speeden

   θα μου δωσεις μηδεν για εκθεση,διαγωνισμο δινω?,δεν το ηξερα να γραψω καλα Τroll

 • John Smith

  Αν και δεν συνηθίζω τη δευτερολογία, δεν μπορώ να μην πω ορισμένα πράγματα.

  Γεμίσαμε στα σχόλια με ένα σωρό «θιγμένους», που θεωρούν ότι «βεβηλώθηκε η σημαία». Μόνο που εκτός από το σταυρό που λείπει υπάρχουν και άλλες διαφορές:

  1) Οι λωρίδες είναι λιγότερες.
  2) Τα χρώματα είναι διαφορετικά (το γαλάζιο είναι σαφώς πιο ανοιχτό).
  3) Το σχήμα είναι διαφορετικό (τετράγωνο αντί για ορθογώνιο).
  4) Πρόκειται για γραμματόσημο, και όχι για σημαία.
  5) Κανείς -εκτός απ’ τους «θιγμένους»- δεν είπε ότι πρόκειται για τη σημαία, ώστε να μιλάμε για κακοποίησή της.

  Συνολικά μετράω έξι βασικές διαφορές του συγκεκριμένου σήματος από τη σημαία. Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε δει τη σημαία και το σήμα χωρίς να τον έχουν ήδη προϊδεάσει δεν πρόκειται να βρει την παραμικρή ομοιότητα μεταξύ των δύο, πολύ δε μάλλον να το θεωρήσει βεβήλωση της σημαίας. Άρα ας μη φανατιζόμαστε χωρίς λόγο.

  ΥΓ: Για όσους θα σπεύσουν να πουν ότι είμαι πρόβατο και δεν καταλαβαίνω, ναι, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου κάποιοι δημιούργησαν προβλήματα με τη σημαία -και θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον. Αυτή όμως δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Χαλαρώστε.

 • Fotis

  Κάποτε, όταν το θέμα της Μακεδονίας ήταν στο ξεκίνημα, συζητούσαμε αν στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να υπάρχει έστω και σαν παράγωγο ή όχι. Σήμερα όλοι οι ξένοι αποκαλούν τα σκόπια σκέτο Μακεδονία και το θέμα έληξε. Μόνο εμείς κάνουμε πως τρέχουμε. Ακόμα και υπουργοί μας, χάρισαν το όνομα. Γιατί λοιπόν αργότερα να μην μείνει μόνο το «γραμματόσημο»; Την Δουλειά κάποιοι την ξέρουν πολύ καλά. Ακόμα και αυτοί που υπάρχουν για να μας λένε ότι κάνουμε λάθος.όπως και να έχει πάντως ο γάϊδαρος δεν πετάει όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το πιστέψουμε.

  • John Smith

   Όταν τεθεί σοβαρά θέμα αλλαγής της σημαίας τότε φυσικά και να αντιδράσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άρα με το να αντιδρά κανείς με δέκα τόνους πώρωση για ένα τέτοιο θέμα απλά μειώνει τη σοβαρότητά του και καθιστά οποιονδήποτε μελλοντικό του αντίλογο άνευ βαρύτητας, ακόμα και αν έχει δίκιο. Αυτό θέλεις;

   • Fotis

    Φίλε μου το πότε θα άντιδράσεις σε ένα θέμα είναι πράγματι
    πολύ σημαντικό. Ακριβώς για αυτό έγινε η αναφορά μου στο θέμα της Μακεδονίας.
    Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πρόορο – να αντιδράς – και σε κάποιες περιπτώσεις
    είναι αργά το μετά. Μην μου κάνεις μάθημα το πότε θα αντιδράσω γιατί αν
    καθιερωθεί θα μου πεις : καλά τόσο καιρό δεν αντιδρούσες τώρα σε έπιασε ο
    πόνος; Εγώ σέβομαι το πιστεύω σου ότι δεν είναι σοβαρό αλλά δεν το
    συμμερίζομαι. Όταν παραθέτω τον λόγο για το οποίο το κάνω και δεν λέω για να
    λέω υπάρχει στον λόγο μου μία βαρύτητα. Αυτό που έγινε έχει πολλούς
    λόγους. α) μέτρησε αντιδράσεις για αυτό και οι εξηγήσεις τους. β) έγινε μιά
    πολύ καλή διαφήμιση για τα Lidl. γ) άλλη μιά αφορμή για να αρχίσει άλλος ένας
    διχασμός. Αυτός ανάμεσα στους σημαιολάτρες και στους σημαιομάχους. Η Ελλάδα και
    ο Ελληνισμός είναι ένα κάστρο που βρήκαν το αδύνατό του σημείο, του
    δημιουργήσανε ένα ρήγμα και τώρα φροντίζουν να το διευρύνουν χτυπώντας το χωρίς
    σταματημό. Εμείς με την στάση μας βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο για να το
    πετύχουν.

    • John Smith

     Υπάρχει όμως και η αντίθετη προσέγγιση: ότι κάποιοι έφτιαξαν σκόπιμα αυτή την ιστορία για να δουν πόσο εύπιστοι είμαστε. Δες άλλωστε ότι στα άρθρα που γράφτηκαν για το θέμα χρησιμοποιήθηκε -σκόπιμα κατά τη γνώμη μου- μια εικόνα που δεν είχε καμία σχέση με το σήμα, ότι περιορίστηκαν στο σταυρό -και μάλιστα μιλώντας για μουσουλμάνους- ενώ υπήρχαν και άλλες διαφορές, και ότι παράβλεψαν στοιχεία -όπως το ότι η σημαία συνέχιζε να υπάρχει κανονικά σε άλλα σημεία- μόνο και μόνο για να φανατίσουν το κοινό τους. Μετά η θεωρία άλλαξε, και έγινε κάτι του στυλ «οι κακές πολυεθνικές θέλουν να αλλάξουν τη σημαία μας», χωρίς φυσικά να υπάρχει λογική στο γιατί να το κάνουν εκτός από το «είναι Γερμανοί άρα είναι κακοί».

     Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε καλοί-κακοί. Υπάρχουν συμφέροντα απ’ όλες τις πλευρές. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να μη φανατιζόμαστε.

     • Fotis

      Το δικό μου φανατισμό που τον είδες; Σου εξήγησα – νομίζω – την συλλογιστική μου η οποία δεν στερείται βάσης. Ναι ίσως υπάρχει και εκμετάλευση από την άλλη πλευρά η οποία όμως δεν διακυβεύει απολύτως τίποτα εν αντιθέσει με την πλευρά που θέλει κατάργηση του Σταυρού. Τα περι μουσουλμάνων εγώ τα ακούω βερεσέ. άλλοι θέλουν την κατάργηση του Σταυρού. Εκεί πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει η θέληση και η σκοπιμότητα. Για κάποιους η κατάργηση είναι μικρής σημασίας – και το σέβομαι αυτό – αλλά για μένα έχει μεγάλη σημασία και παρακαλώ να το σεβαστούν επίσης. Το πως δουλεύουν οι πολυεθνικές είναι δικό τους θέμα. Το τι επίπτωση όμως έχει αυτό σε μένα με αφορά και με παρά αφορά. Όπως όταν μια πολυεθνική κάνει κάτι καλό – έστω και για διαφήμιση δεν με ενδιαφέρει – εγώ θα μείνω στο καλό, έτσι και στο κακό θα μείνω στο κακό. Είμαστε λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι και έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε, να επικροτούμε, να καταδικάζουμε, και να νιώθουμε όπως νιώθουμε τέλως πάντων. Η αντίθετη άποψη που προβάλει τα δικά της επιχειρήματα είναι υγεία για μιά Δημοκρατία. Η επιβολή μιας γραμμής και μιας άποψης είναι το κάτι άλλο νομίζω.

     • John Smith

      Δεν διαφωνώ, αλλά το ερώτημά μου είναι το εξής: βλέπεις μια είδηση που παρουσιάζει τα γεγονότα παραποιημένα με σκοπό να φανατίσει. Γιατί την πιστεύεις; Αν το κάνεις μόνο με βάση τη λογική ότι αυτό που λένε ισχύει σε άλλες περιπτώσεις -χωρίς όμως να ξέρεις αν ισχύει και σ’ αυτήν- τότε δεν το αντιμετωπίζεις σωστά.

      Δες το άλλωστε και ως εξής: αν είχες δει το συγκεκριμένο σήμα χωρίς να διαβάσεις τα άρθρα που το κατηγορούν, θα σκεφτόσουν από μόνος σου ότι αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να καταργήσουν το σταυρό από τη σημαία; Το συγκεκριμένο σήμα έχει σαφείς διαφορές από τη σημαία. Γιατί να επικεντρωθώ ειδικά στο σταυρό και όχι πχ στις λιγότερες λωρίδες, στο διαφορετικό σχήμα ή στο χρώμα; Και εάν δεχτώ ότι παραποίησαν τα πάντα, γιατί να μη δεχτώ ότι πρόκειται για ένα σήμα που απλά μοιάζει με τη σημαία, αλλά να το δω σαν παραποίηση;

     • Giannis Palaios

      Όπως έγραψα και στο δικό μου σχολιασμό πιο πάνω, η είδηση δεν είναι hoax γιατί είναι πραγματική. Το Lidl έβγαλε κάποιο φυλλάδιο με ένα «γραμματόσημο» και κάποιοι προσβλήθηκαν από αυτό γιατί το θεωρούν παραποίηση της σημαίας. Το Lidl επιβεβαίωσε και την ύπαρξη φυλλαδίου και την ύπαρξη αντιδράσεων επί αυτού. Αρα η ειδηση δεν είναι hoax. Είναι πραγματική. Το εάν διαφωνεί κάποιος με τις αντιδράσεις ή έχει άλλη άποψη, δεν διαψεύδει την είδηση…
      Νομίζω ότι η ιστοσελίδα κινείται ελαφρώς σε θολά νερά, όταν χαρακτηρίζει hoax κάποιες απόψεις-αντιδράσεις σε πραγματικά περιστατικα…

     • John Smith

      Το hoax δεν είναι το αν τα Lidl έβγαλαν το σήμα αλλά η πρόθεση με την οποία το έβγαλαν. Η είδηση ισχυρίζεται ότι έγινε σκόπιμη παραποίηση της σημαίας, κάτι που τα Lidl αρνούνται.

     • Giannis Palaios

      Οχι φίλε μου, με όλο τον σεβασμό, κάνεις λάθος. To hoax διεθνώς είναι η ψευδής είδηση. Πχ ότι τον Ναπολέοντα τον είχαν απαγάγει εξωγήινοι, ότι βρέθηκαν οστά γιγάντων στο Μεξικό, ότι κατασκευάζονται κουκλες με ανθρώπινα έμβρυα, ότι κάποιοι ληστές μπήκαν στο σπίτι gay σεξομανη και τους …αγαπούσε 5 μέρες κλπ. (που αναπαράχθηκε και από «έγκριτα» sites). Δηλαδή κάτι που είναι ψέμα, δεν υπάρχει και «καταρρίπτεται» με αποδείξεις.
      Το ότι κάποιοι πιστεύουν πως έγινε σκόπιμα παραποίηση της ελληνικής σημαίας, είναι άποψη επί ενός αληθινού περιστατικού. Αυτο δεν είναι hoax. Η διάψευση του Lidl είναι επίσης η θέση-άποψη της εταιρείας επι ενός πραγματικού γεγονότος. Δεν υπάρχει hoax πουθενά, από όποια μεριά και αν το δεις. Το «γραμματόσημο» υπάρχει και κάποιοι (αρκετοί ως φαίνεται) πιστεύουν ότι έγινε σκόπιμα παραποίηση της σημαίας. Αυτό είναι πραγματικό γεγονός. Το ότι εσύ ή εγώ ή εταιρεία διαφωνούμε με αυτή την άποψη, δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα και ούτε καθιστά την είδηση hoax.

     • John Smith

      Η τοποθέτηση ότι «τα Lidl εγκαινίασαν την νέα ελληνική σημαία» δεν είναι ψεύτικη; Γιατί αυτό διαβάζω σαν είδηση, όχι ότι έφτιαξαν ένα σήμα που μοιάζει με τη σημαία. Όσο για αποδείξεις έχουμε τη δήλωση της εταιρίας ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση, και όχι, δεν είναι απλά «η γνώμη τους» όπως το τι απεικονίζει ένας πίνακας δεν είναι «η γνώμη του ζωγράφου». Το ότι κάποιοι επιλέγουν να το αγνοήσουν ή να το θεωρήσουν προσπάθεια συγκάλυψης δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι μόνοι κατάλληλοι να πουν τι πραγματικά είναι -δηλαδή αυτοί που το σχεδίασαν- δηλώνουν ότι δεν υπήρξε προσπάθεια παραποίησης της σημαίας. Αν θέλεις να αντικρόυσεις αυτή την άποψη οφείλεις να βρεις επίσημες πηγές από τα Lidl που να αναφέρουν ότι όντως υπήρχε πρόθεση παραποίησης, όχι να κάνεις υποθέσεις.

     • Giannis Palaios

      Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Γιατί επιμένεις σε κάτι που δεν είναι σωστό.
      Όχι φίλε μου, δεν είναι ψεύτικη η είδηση ότι «τα Lidl εγκαινίασαν την νέα ελληνική σημαία». Είναι άποψη επί ενός πραγματικού γεγονότος. Ο αρθρογράφος βλέποντας αυτό το σχέδιο πιστεύει ότι έγινε παραποίηση της σημαίας.
      Δεν κρίνεται η πρόθεση της εταιρείας, κρίνεται το γεγονός. Και είναι πραγματικό γεγονός ότι τα Lidl τύπωσαν αυτό το «γραμματόσημο» το οποίο κατά πολλούς αποτελεί παραποίηση της σημαίας. Η δηλωση της εταιρείας, την οποία επικαλείσαι, δεν αποδεικνύει τίποτα απλά επιβεβαιώνει την αλήθεια του περιστατικού, το οποίο την ανάγκασε να προβεί σε διευκρίνηση. Το ίδιο είχε κάνει και ο ΑΒ πριν χρόνια για το «λειψό» χάρτη της Ελλάδας, που είχε και εκείνος ξεσηκώσει αντιδράσεις.
      Πως είναι hoax λοιπόν ένα πραγματικό περιστατικό; Η άποψη κάποιων για ένα αληθινό συμβαν; Δεν υπάρχει πουθενά στη ιντερνετική βιβλιογραφία τέτοια ερμηνεία του hoax.
      Σου παραθέτω τον ορισμό του hoax απο το Wikipedia: «A hoax is a deliberately fabricated falsehood made to masquerade as truth»δηλαδή «Το hoax είναι ένα επίτηδες κατασκευασμένο ψεμα φτιαγμένο, μεταμφιεσμένο ως αλήθεια». Και διευκρινίζει ότι συνήθως προέρχεται από » rumors, urban legends, pseudosciences or April Fools’ Day events», δηλαδή «φήμες, αστικοί μύθοι, ψευδοεπιστήμες ή Πρωταπριλιάτικες φάρσες»
      Πες μου που ακριβώς εμπίπτει το θέμα του Lidl στα παραπάνω;;;

     • John Smith

      Η άποψη δεν έχει καμία αξία αν δεν αποδεικνύεται. Και εγώ μπορώ να έχω την άποψη ότι όποτε βγαίνω έξω με ακολουθούν μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά αν δεν μπορώ να το αποδείξω το πιθανότερο είναι να καταλήξω στο Δαφνί.
      Βλέπεις άλλωστε ότι, παρά το γεγονός ότι δέχεσαι πως πρόκειται απλά για «γνώμη», είσαι σαφώς προκατειλημμένος υπέρ της «γνώμης» αυτής, αρνούμενος να δεχτείς την αντίθετη άποψη και θεωρώντας όλες τις αποδείξεις ως προσπάθεια συγκάλυψης.
      Πραγματικό περιστατικό είναι το «τα Lidl έφτιαξαν ένα σήμα με λωρίδες σε άσπρο και γαλάζιο χρώμα, και το σήμα αυτό μοιάζει λίγο στη σημαία». Το αν πρόκειται για παραπομπή στη σημαία -ή ακόμα περισσότερο το αν πρόκειται για κακοποίηση της σημαίας- είναι εικασία και τίποτα περισσότερο, εκτός και αν μπορείς να το αποδείξεις.

     • Giannis Palaios

      Με αυτά που γράφεις, δικαιώνεις τον ισχυρισμό μου ότι δεν είναι hoax. Είναι εικασία, ή άποψη επί πραγματικού γεγονότος. Δεν υπάρχει πουθενά στις ερμηνείες του hoax αυτή. Και πουθενα διεθνώς δεν χαρακτηρίζονται ως hoax εικασίες ή απόψεις επί κάποιων αληθινών γεγονότων. Δεν είναι το ίδιο με το να πιστεύεις ότι σε παρακολουθούν πράσινα ανθρωπάκια… Αυτό δεν άποψη για ένα πραγματικό γεγονός. Όπως δεν είναι ότι πχ εμφανίστηκε το Γέτι στη Λεωφόρο Συγγρού, ή ότι βρέθηκαν γοργόνες στο Παλαιό Φάληρο. Το να βλέπεις μία αφίσα, μία ζωγραφιά, ένα φυλλάδιο, που υπάρχουν και να έχεις (λαθεμένη) άποψη για το εάν εικονίζουν κάτι, δεν είναι hoax, είναι λαθεμένη άποψη…
      Σου παράθεσα, με παραπομπή από τη wikipedia, αναλυτικά τι θεωρείται hoax, αλλά το αγνοείς. Δυστυχώς όσο και αν επιμένεις, δεν στέκει πουθενά το ότι η είδηση αυτή είναι ψευδής, κατασκευασμένη κλπ. που θα δικαιολογούσε την κατάταξη της ως hoax.

     • Νισάφι πια, με τις τρίχες που τις κάνετε τριχιά! Ρε φίλε τράβα στην Βαυαρία να δεις την Βαυαρική Γαλανόλευκον χυμένη σε ποικίλες παραλλαγές, και κοσμούσα προϊόντα και προϊόντα! Προϊόντα απ’αυτά που καταναλώνονται, και απ’αυτά που εξάγονται, και πλουτίζει το γερμανικό έθνος!

      H ανοησία αυτού του παροιμιώδους μλαλλάqα του «Μέσου Έλληνος» χτυπά ρεκόρ σε ό,τι αφορά την Γαλανολόλευκη. Και γίνεται βάιραλ οιονδήποτε χόουξ αναφέρεται εις «ασέβειαν», «καύσιν», «συνωμοσίαν», «παραποίησις», κλπ κλπ, του παρόντος εθνικού συμβόλου.

      https://sites.google.com/site/romeandromania/Home/10th-c/demographics_1000

     • Giannis Palaios

      Ρε φίλε… εγώ δεν συμφωνώ με την είδηση, ούτε θεωρώ ότι παραποιείται η σημαία. Το site αυτό στο οποίο σχολιάζουμε δεν είναι πολιτικό φόρουμ. Είναι σχετικά με το εάν μία είδηση είναι πλαστή (hoax).
      Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι hoax, είναι αληθινή παράθεση ενός πραγματικού περιστατικού. Κάποιοι πήραν ένα αληθινό φυλλάδιο του Lidl, το οποίο θεωρούν (κακώς ή καλώς αυτό δεν μας αφορά) ότι είναι παραποίηση της ελληνικής σημαίας.
      Hoax θα είχαμε αν το φυλλάδιο ήταν πλαστό, photoshop, ή εάν παράθεταν ψευδή στοιχεία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό επεσήμανα στους admins του site, οι οποίοι μάλλον διαφωνούν αφού θεωρούν πως αν δεν συμμεριζόμαστε μία άποψη επί ενός πραγματικού γεγονότος, τότε έχουμε Hoax…
      Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν

     • Και όμως, πρόκειται για εικασία περί προθέσεως που αγγίζει τα όρια της εσκεμμένου εξαπατήσεως, ήτοι hoax.

      Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται απλώς για διακοσμητικό γραμματόσημο με τα εθνικά μας χρώματα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο διαφημιστικό φυλλάδιο με 42 ελληνικές σημαίες, ..προβλεπόμενες. Τι όχι;

      ιδού παραποιήσειςεμπορικές & αφομοιωτικές εκμεταλλεύσεις της γερμανικής σοσιαλιστικής Bundesflagge: http://rlv.zcache.com/oktoberfest_beer_party_grunge_germany_flag_postage_stamp-r28b0307114cf4902871eb8df5b2e6c32_6b722_8byvr_324.jpg
      http://rlv.zcache.com/german_flag_canvas_belt_germany_pride-r8f907aaf66f3477b9efae82eea0620d6_z147g_324.jpg https://pbs.twimg.com/media/CjO7b4vW0AAmLk4.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Football_World_Cup_Berlin_20060624_Bodypainting.jpg https://thumb7.shutterstock.com/display_pic_with_logo/3561107/453691351/stock-photo-cookies-with-red-black-and-yellow-glaze-as-the-germany-flag-colors-cup-of-coffee-and-a-homemade-453691351.jpg

      ιδού παραποιήσειςεμπορικές & αφομοιωτικές εκμεταλλεύσεις της βαυαρικής Γαλανολεύκου:
      http://www.biershop-hamburg.de/WebRoot/Store4/Shops/61099670/55FF/FFCF/7E9D/134E/0E20/C0A8/2ABB/0E51/Oktoberfest_Fotolia_90457137_L_s.jpg
      https://www.oktoberfest.de/media/image/62/f7/a4/party-dekoration.jpg
      https://www.youtube.com/watch?v=zufRLMOv0ks http://rlv.zcache.com/bavarian_flag_blue_white_womens_leggings-rf394cf19dc07420faa647b55715c415f_6ftqc_324.jpg

      Ιδού και Ονδουρανή, ξεβρακώνεται με τα χρώματα της Γαλανολεύκου [της]: http://pbs.twimg.com/media/BrABwOmIIAAFTxG.jpg

      Άρα εκεί ακριβώς έγγυται και το hoax:
      Στην πραγματικότητα είναι σαφές ότι δεν υφίσταται οιανδήποτε κακή πρόθεση των Γερμανών, σκοτεινή υστεροβουλία, ή —πώς το διατυπώνει ο άλλος;— οργανωμένη –ή μη– «πρόθεση δι’ αποευαισθητοποίηση«, «τι μας κρύβουν?«, και τα ρέστα..

      Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν θέλετε να εντοπίσετε σκοτεινές προθέσεις στην φίλη, σύμμαχο, εταίρο, και πιστώτρια Γερμανία, γιατί να εφευρίσκετε μη υπαρκτές συνωμοσίες, αντί να εστιάσετε σε παραπτώματα που προδίδονται από απτά γεγονότα:

      π.χ. το ποιος αποφάσισε να καταστήσει τον ΟΤΕ βασικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο σ’επτά χώρες, και το ποιος αποφάσισε στην συνέχεια να εκποιήσει τον υπερπάροχο των 7 χωρών στην αντίστοιχη Δημόσια Εταιρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Deutsche Telekom. [Όχι τίποτε άλλο, αλλά ακόμα «αναζητούνται» και οι διαρροές από τον κρατικό κορβανά, ενώ το τεκμήριον της Σπατάλης μετατίθεται σε άλλο μύθο, την «συλλογική ευθύνη» για το Εθνικό Χρέος: «Όλοι μαζί τα ξοδέψαμε. Άρα φταίμε. Άρα θα πλερώ, ο κάθε πολίτης ό,τι του ..αναλογεί.«]

      Μάθετε να θέτετε τα σωστά ερωτήματα λοιπόν, και αφήστε τις σοφιστείες, και τις φαντασιοπληξίες. Σε λίγο θα πείτε ότι τα Lidl ανήκουν σ’Εβραίο, τον ..Σάιλοκ φον Λιντλ.

     • Giannis Palaios

      Δεν θα μπω πάλι σε αυτή την ατέρμονη αντιπαράθεση. «A hoax is a deliberately fabricated falsehood made to masquerade as the truth.» (Wikipedia)
      H (λαθεμένη) άποψη επί ενός πραγματικού γεγονότος δεν είναι hoax. Τα έχω γράψει και πιο πάνω. Hoax θα ήταν αν είχαμε κάτι που δεν είναι πραγματικότητα (πχ τα οστά γιγάντων στο Μεξικό κλπ) Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι hoax. Είναι άποψη κάποιων επί ενός πραγματικού -αληθινού διαφημιστικού φυλλαδίου. Εγινε επερώτηση στη Βουλή, ενώ ακόμα και η ίδια η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία δεν διέψευσε το περιστατικό, αντίθετα το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι «απολογούμαστε για την όποια παρανόηση», ότι είναι «γραφιστική απεικόνιση» κλπ. Αρα έχουμε ένα πραγματικό γεγονός, όχι κατασκευασμένο, ούτε με παράθεση ψευδών ειδήσεων για το περάσουμε ως αληθινό.
      Με βάση όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει hoax όσο και αν «λειάνουμε» τις γωνίες για να το πούμε έτσι…

     • Τόσο πολύ κόπτεσαι για την ονοματολογία, τον τύπο των ήλων;
      Hoax είναι η εσκεμμένη εξαπάτηση, που στον Αιώνα της Πληροφορίας που διανύουμε καμουφλάρεται ως είδηση.

      https://www.merriam-webster.com/dictionary/hoax

      http://www.dictionary.com/browse/hoax

      Οπότε εδώ το hoax έγγυται στο γεγονός της σερβιρισθείσας εικασίας, ή μάλλον βεβαιότητας περί υστεροβούλου προθέσεως, σαφώς εντός των εκσκαμμένων ορίων της συνειδητής καλλιέργειας συνωμοσιών.

      Μήπως είσαι συνωμοσιολάγνος, τελικά;

     • Giannis Palaios

      Καλά κρασιά 🙂

 • Nick Papadakis

  Οι Ευρωπαϊκές σημαίες με σταυρό είναι οι εξής:

  Ελλάδα-Ελβετία-Δανία-Σουηδία-Νορβηγία-Φινλανδία-Ισλανδία-Μάλτα

  Του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επίσης σταυρός, αλλά είναι κάπως ιδιόμορφος ο σχεδιασμός.

  Τα προϊόντα λοιπόν αυτών των χωρών με τι σήμα τα πουλάνε ;
  Με το κανονικό ή έχουν κάνει σε όλα να μην φαίνεται ο σταυρός ;

 • alonewolf

  Προς τα θύματα της τηλεορασοπληξίας και της αέναης διαδικτυακής οργής, τους αγοραστές σανού.. Ποια είναι ακριβώς η απόχρωση του μπλε της Ελληνικής σημαίας (σε pantone) ξέρετε?Ή ότι σας φαίνεται λίγο μπλε και έχει λευκή ρίγα είναι παραποίηση της ελληνικής σημαίας?

  • Hodor

   Κι όμως, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει για την ακριβή απόχρωση της ελληνικής σημαίας, γιατί ποτέ και σε κανένα νόμο δεν έχει καθοριστεί το ακριβές της χρώμα. Γι αυτό βλέπουμε σημαίες με το μπλε να κυμαίνεται από αυτό της Αργεντινής έως και μπλου μπλακ (αν και τα τελευταία χρόνια έχει κάπως σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τους κατασκευαστές σημαιών).

 • alonewolf

  Μπερδεύεις τα γραφιστικά και την διαφήμιση με εθνικιστικές κορώνες ατεκμηρίωτες και υπερσυνομωσιολογίες..
  Οι αναλογίες της Ελληνικής σημαίας είναι συγκεκριμένες π.χ. Γιατί δεν ξεσηκώνεται κανείς όταν στα μουντιαλ ή άλλες αθλητικές αναμεταδόσεις αυτή εγγράφεται σε κύκλο,γίνεται μεταλιζέ ή παραποιούνται (έστω και στο ελάχιστο) οι αναλογίες της?

 • alonewolf

  Το ότι έχει διαφορετικό αριθμό από ρίγες (και αναλογία) θα έπρεπε να λύνει κάθε δυνατή απορία.
  Απορώ πως έγινε θέμα.Λες και έχουμε trademark και για όλα τα δυνατά/πιθανά παράγωγα.
  Αν ήταν έτσι να κάνουμε μήνυση στην Ουρουγουάη, στο κάτω κάτω εμείς πουλάμε sea-sun-sex δεν γίνεται να βάζουν τον ήλιο στην σημαία τους!

  • John Smith

   Είναι που πρέπει να ασχολούμαστε με κάτι, να δείχνουμε πόσο «πατριώτες» είμαστε με κάθε ευκαιρία.

 • alonewolf

  για τον ίδιο γ******* λόγο που πρόπερσι με το μουντιαλ της βραζιλίας όλα τα σχετικά themed προιόντα του Lidl είχαν πράσινο και κίτρινο χρώμα.Να γιατί.
  Παραποιήθηκε η βραζιλιάνικη σημαία?Όχι.Υπήρξαν βραζιλιάνικες σημαίες στα προϊόντα?ΌΧΙ γιατί δεν παρασκευάστηκαν στην Βραζιλία.Νισάφι με τις βλακείες.

 • csmanowar

  Εφοσον υπαρχει ηδη σημα εγκεκριμενο απο το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού οπως αναφερετ παραπανω , γιατι δεν χρησιμοποιησαν αυτο αλλα εκαναν στα κουτουρου δικια τους «δημιουργια» τυπου γραμματοσημου? και εφοσον χρειαστηκε να καταφυγουν εκει, γιατι δεν χρεισιμοπουσαν αυτουσια με το σταυρο?

  • John Smith

   Γιατί πρόκειται για σήμα συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας. Δεν είναι ούτε η σημαία ούτε το σήμα του υπουργείου.

 • Maria

  Είναι συνωμοσία, μας κάνουν να ασχολούμαστε με το λιντλ όσο τυπώνουν καινούριες σημαίες. 😛

 • John Smith

  Ε;

  • Captain Wanted

   Λ;

   • John Smith

    Δεν έχω καταλάβει. Προσπαθείς να πεις κάτι ή απλά trollάρεις;

 • John Smith

  Θα μπορούσαν, αλλά επέλεξαν αυτό. Μόνο που αυτό δε σημαίνει τίποτα, εκτός ίσως από το ότι η επιλογή αυτή δεν άρεσε στον κόσμο. Εφόσον εξήγησαν γιατί το έκαναν πού είναι το πρόβλημα; Αν σε ενοχλούν όσοι κακομεταχειρίζονται τη σημαία ψάξε να βρεις αυτούς που την καίνε και τη σκίζουν για να «στείλουν ένα μήνυμα», και άσε τα σουπερμάρκετ.

  • Ελβετία & Δημοψηφίσματα

   Η «αποευαισθητοποίηση» ξεκινάει όχι από πράξεις που προκαλούν συσπείρωση όπως το να «..την καίνε και τη σκίζουν για να «στείλουν ένα μήνυμα»» αλλά από πράξεις δήθεν «ουδέτερες». Γιατί τότε έρχονται οι ανόητοι «ψύχραιμοι» και επιχειρηματολογούν παρόμοια με αυτά που λες εσύ.

   • John Smith

    Ποιος σε εμπόδισε να είσαι ευαίσθητος; Άλλο η ευαισθησία και άλλο η υπερβολή. Να ξεχωρίζουμε ποιες περιπτώσεις είναι σοβαρές και ποιες όχι. Το τι έκανε ένα σουπερμάρκετ σε μία συγκεκριμένη καμπάνια του δεν είναι σοβαρός λόγος να ξεκινήσει ολόκληρο κίνημα εναντίον τους. Άμα δε σου αρέσει απλά μην ψωνίζεις.

    • Ελβετία & Δημοψηφίσματα

     Η «υπερβολή» είναι δική σου ερμηνεία. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι οι ατομικές αντιδράσεις είναι αρκετές αλλά χρειάζονται συντονισμένες ομαδικές αντιδράσεις.

     Εσύ, άμα δεν σου αρέσει η ομαδική αντίδραση απλά μη συμμετέχεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνεις δημοσίως και αντιδράς.

     • John Smith

      Αντιδρώ γιατί οι «αντιδράσεις» του στυλ «τα Lidl έφτιαξαν ένα σήμα που μοιάζει με τη σημαία, άρα κακοποιούν τη σημαία, ελάτε όλοι μαζί να τους επιτεθούμε διαδικτυακά» όχι μόνο δεν έχουν κανένα νόημα αλλά και αποπροσανατολίζουν από σοβαρότερα θέματα. Αν θέλουμε να έχουμε σωστή κρίση πρέπει όχι μόνο να μπορούμε να ξεχωρίσουμε πότε προσβάλλουν την πίστη και την πατρίδα μας αλλά και πότε δεν το κάνουν και απλά κάποιοι προσπαθούν να φανατίσουν.

     • Ελβετία & Δημοψηφίσματα

      Πιο απλοϊκό δεν μπορώ να το κάνω – αν δεν καταλάβεις και τώρα το double standard στη σκέψη σου, λυπάμαι αλλά δεν …

      Ένας γερμανικός όμιλος προχωράει σε μια κίνηση για την οποία κάποιοι συμπολίτες σου (που δεν κοιμούνται όρθιοι) αντιδρούν ομαδικά – τους «συμβουλεύεις» ότι κακώς το κάνουν και απλώς πρέπει «ατομικά» να μην ψωνίζουν.

      Ένας όμιλος πολιτών προχωρούν σε μια ομαδική αντίδραση με την οποία ΕΣΥ δεν συμφωνείς. Αντί να εφαρμόσεις αυτό που τους συμβουλεύεις και ατομικά να μη συμμετέχεις, βγαίνεις δημόσια και αντιδράς. Παράλογο; παράλογο!

      ΥΓ «όχι μόνο δεν έχουν κανένα νόημα αλλά και αποπροσανατολίζουν από σοβαρότερα θέματα.»

      Αυτό, σύμφωνα με τη δική σου υποκειμενική γνώμη – πολλοί θεωρούμε ότι ΚΑΙ έχει νόημα (απόδειξη, η υπαναχώρηση των γερμανοειδών) ΚΑΙ είναι σημαντικότατο ζήτημα. Εκτός κι αν θεωρείς ότι έχεις κάποιου είδους αλάθητο και καθορίζεις την απόλυτη «σημαντικότητα» των πραγμάτων.

      Εκτός πάλι κι αν δουλευεις για τα LIDL (που είναι και το πιθανότερο – γι’αυτό και σκούζεις)

     • John Smith

      Πάμε να τα δούμε ένα ένα.

      «Ένας γερμανικός όμιλος προχωράει σε μια κίνηση για την οποία κάποιοι συμπολίτες σου (που δεν κοιμούνται όρθιοι) αντιδρούν ομαδικά». Φαντάζομαι ότι το «δεν κοιμούνται όρθιοι» προκύπτει επειδή συμμετέχεις και εσύ. Μόνο που λείπει κάτι βασικό: οι αποδείξεις ότι όντως εσείς είστε οι ξύπνιοι και όχι αυτοί που κοιμούνται.

      «Αντί να εφαρμόσεις αυτό που τους συμβουλεύεις και ατομικά να μη συμμετέχεις, βγαίνεις δημόσια και αντιδράς». Δεν ήρθα στα δικά σας sites να διαμαρτυρηθώ για το ότι έχετε άλλη άποψη απ’ τη δική μου. Εσύ ήρθες.

      «Αυτό, σύμφωνα με τη δική σου υποκειμενική γνώμη». Και το άλλο σύμφωνα με τη δική σου, που δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία. Το ότι νομίζεις ότι ανακάλυψες μια συνωμοσία δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο.

      «Καθορίζεις την απόλυτη «σημαντικότητα» των πραγμάτων». Όταν η σημαία βεβηλώνεται από τον κάθε σάχλα που θέλει να παραστήσει τον «επαναστάτη», τότε ναι, νομίζω πως υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα από τα Lidl και τις διαφημίσεις τους. Για να έχει νόημα αυτό που λες θα πρέπει οι Έλληνες να καταλαβαίνουν τι συμβολίζει η σημαία, και όπως βλέπεις αυτό πλέον δεν ισχύει.

      «Εκτός πάλι κι αν δουλεύεις για τα LIDL (που είναι και το πιθανότερο – γι’αυτό και σκούζεις)». Φτηνό, πολύ φτηνό. Στην ομάδα των «αγανακτισμένων» που ανήκεις δεν σας μαθαίνουν πώς να κάνετε πολιτισμένο διάλογο -ή έστω να βάζετε τόνους και να μη χρειάζεται να διορθώνω τα κείμενά σου;

      Και επειδή με ενοχλούν οι εξυπνάκηδες, λέω να σε μπερδέψω λίγο: σκέφτηκες το ενδεχόμενο όλη αυτή η ιστορία να ξεκίνησε από κάποιους που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μακρυά από τα πραγματικά τους σχέδια κατά της Ελλάδας; Σκέψου το, και τα ξαναλέμε σε μερικά χρόνια.

     • Βάλε γιαταγάνια και πάλες πίσω στα θηκάρια τους, καπετάνιε: Θα γίνουμε ρεζίλι, αντιμετωπίζοντας την Γερμανία για μιαν εικασία περί προθέσεως που αγγίζει τα όρια της εσκεμμένου εξαπατήσεως, ήτοι hoax.

      Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται απλώς για διακοσμητικό γραμματόσημο με τα εθνικά μας χρώματα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο διαφημιστικό φυλλάδιο με 42 ελληνικές σημαίες, ..προβλεπόμενες. Τι όχι;

      ιδού παραποιήσειςεμπορικές & αφομοιωτικές εκμεταλλεύσεις της γερμανικής σοσιαλιστικής Bundesflagge: http://rlv.zcache.com/oktoberfest_beer_party_grunge_germany_flag_postage_stamp-r28b0307114cf4902871eb8df5b2e6c32_6b722_8byvr_324.jpg
      http://rlv.zcache.com/german_flag_canvas_belt_germany_pride-r8f907aaf66f3477b9efae82eea0620d6_z147g_324.jpg https://pbs.twimg.com/media/CjO7b4vW0AAmLk4.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Football_World_Cup_Berlin_20060624_Bodypainting.jpg https://thumb7.shutterstock.com/display_pic_with_logo/3561107/453691351/stock-photo-cookies-with-red-black-and-yellow-glaze-as-the-germany-flag-colors-cup-of-coffee-and-a-homemade-453691351.jpg

      ιδού παραποιήσειςεμπορικές & αφομοιωτικές εκμεταλλεύσεις της βαυαρικής Γαλανολεύκου:
      http://www.biershop-hamburg.de/WebRoot/Store4/Shops/61099670/55FF/FFCF/7E9D/134E/0E20/C0A8/2ABB/0E51/Oktoberfest_Fotolia_90457137_L_s.jpg
      https://www.oktoberfest.de/media/image/62/f7/a4/party-dekoration.jpg
      https://www.youtube.com/watch?v=zufRLMOv0ks http://rlv.zcache.com/bavarian_flag_blue_white_womens_leggings-rf394cf19dc07420faa647b55715c415f_6ftqc_324.jpg

      Ιδού και Ονδουρανή, ξεβρακώνεται με τα χρώματα της Γαλανολεύκου [της]: http://pbs.twimg.com/media/BrABwOmIIAAFTxG.jpg

      Άρα εκεί ακριβώς έγγυται και το hoax:

      Στην πραγματικότητα είναι σαφές ότι δεν υφίσταται οιανδήποτε κακή πρόθεση των Γερμανών, σκοτεινή υστεροβουλία, ή —πώς το διατυπώνει ο άλλος;— οργανωμένη –ή μη– «πρόθεση δι’ αποευαισθητοποίηση«, «τι μας κρύβουν?«, και τα ρέστα..

      Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν θέλετε να εντοπίσετε σκοτεινές προθέσεις στην φίλη, σύμμαχο, εταίρο, και πιστώτρια Γερμανία, γιατί να εφευρίσκετε μη υπαρκτές συνωμοσίες, αντί να εστιάσετε σε παραπτώματα που προδίδονται από απτά γεγονότα:

      π.χ. το ποιος αποφάσισε να καταστήσει τον ΟΤΕ βασικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο σ’επτά χώρες, και το ποιος αποφάσισε στην συνέχεια να εκποιήσει τον υπερπάροχο των 7 χωρών στην αντίστοιχη Δημόσια Εταιρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Deutsche Telekom. [Όχι τίποτε άλλο, αλλά ακόμα «αναζητούνται» και οι διαρροές από τον κρατικό κορβανά, ενώ το τεκμήριον της Σπατάλης μετατίθεται σε άλλο μύθο, την «συλλογική ευθύνη» για το Εθνικό Χρέος: «Όλοι μαζί τα ξοδέψαμε. Άρα φταίμε. Άρα θα πλερώ, ο κάθε πολίτης ό,τι του ..αναλογεί.«]

      Μάθετε να θέτετε τα σωστά ερωτήματα λοιπόν, και αφήστε τις σοφιστείες, και τις φαντασιοπληξίες. Σε λίγο θα πείτε ότι τα Lidl ανήκουν σ’Εβραίο, τον ..Σάιλοκ φον Λιντλ.

 • Εcon91

  Αν κρίνω από τον τρόπο που σκέφτεστε, τότε όντως σε μπαμπουίνους απεθύνονται.

 • threedi

  Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο εντάσσεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια αφαίρεσης του σταυρού από παντού (σημαία, σχολεία, βουλή κλπ) που αυτή με τη σειρά της είναι μέρος μιας γενικευμένης συνωμοσίας αφελληνισμού, μαζί με την κατάργηση των φωνηέντων και των λοιπών αντίστοιχων ενεργειών

 • Αντονιο

  ρε Πρωταγορα… Αντε αγορι μου καλο να παιξεις με τους αλλους συνελληνες σου ασπιδες και δορατα και μη γεμιζεις το Facebook με βλακειες.
  Δουλεια δεν εχεις να κανεις? Μηπως εισαι ανεργος η Δημοσιος Υπαλληλος κι εχεις απεριοριστο χρονο να δημοσιευεις βλακειες
  Ο χρονος μας ειναι περιορισμένος και μας τον καταναλωνεις με ηλιθιοτητες.
  Μεγαλωσες πια. κοιταξε την οικογενεια σου εσυ και οι ομοιοι σου και μην ανησυχεις, κανενας δε θα σου παρει την πατριδα τη θρησκεια και την οικογενεια.
  Αντε καλημερα

  • Ελβετία & Δημοψηφίσματα

   χαλάρωσε ρε υπέρλαμπρε φωστήρα με το υφάκι το δασκαλίστικο … τράβα για κοκτέιλ και μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν κατανοείς

 • giannis dim

  42 σημαιες εχει σου λεει

 • Γιατί λέτε ψέματα στα σχόλια άλλης σελίδας πως δεν σας απαντήσαμε και δεν δημοσιεύσαμε σχόλιο σας; Είσαστε ψεύτης.
  https://archive.is/XTwEQ
  https://uploads.disquscdn.com/images/abee2deb6e44ce494e150acb9a4ed780e616cbc1935e4cf31c7249363fc4e3f4.jpg

 • Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντήσει αυτός που σχεδίασε το γραμματόσημο και την διαφημιστική καμπάνια. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτηκε.

 • Το φυλλάδιο συνεχίζει να υπάρχει στη σελίδα της Lidl. Πατήστε εκεί που γράφει «ON LINE ΦΥΛΛΑΔΙΟ»
  http://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia-lidl.htm

 • Karagiannidis Christopher

  Αυτή είναι η σελίδα όπως ήταν δημοσιευμένη εχθές…………

  Ας μην αφήνουμε άλλους να σκέφτονται για εμάς παιδιά………..
  https://uploads.disquscdn.com/images/8876cbc80096f0cdd8f7d32644d8dba6a60f752922e7c11b4447c2764d1bec30.jpg

  • Όπως έχουμε απαντήσει και σε άλλα σχόλια.
   Το φυλλάδιο συνεχίζει να υπάρχει στη σελίδα της Lidl. Πατήστε εκεί που γράφει «ON LINE ΦΥΛΛΑΔΙΟ»
   Σελίδες 12,13,14,15
   http://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia-lidl.htm

   • Karagiannidis Christopher

    σε σχέση με εχθές είναι αλλαγμένο……για αυτό κράτησα από εχθές το Print Screen…..

    • Όπως και να έχει, δεν μιλάμε για ελληνική σημαία, αλλά για ένα σήμα με σχήμα γραμματόσημου και σφραγίδα ταχυδρομείου με σλόγκαν «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΣΕΙΣ»

     • Karagiannidis Christopher

      Αυτή είναι η σελίδα όπως ήταν δημοσιευμένη εχθές…………είναι Print Screen….το κράτησα από εχθές (φαίνεται η ώρα και η ημερομηνία κάτω δεξιά)…….γιατί πίστευα ότι θα το αλλάξουν……..όπως και έγινε

      Ας μην αφήνουμε άλλους να σκέφτονται για εμάς παιδιά……….. https://uploads.disquscdn.com/images/8876cbc80096f0cdd8f7d32644d8dba6a60f752922e7c11b4447c2764d1bec30.jpg

     • Αλφόνσος Δελαπατρίδης

      Και γιατί δεν κράτησες όλη τη σελίδα όπου η ελληνική σημαία εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές, αλλά απομόνωσες μόνο ένα σημείο της σελίδας χωρίς σημαία. Ήδη τα λουκάνικα που έχεις κόψει κάτω αριστερά, τυχαιο?, έχουν την ελληνική σημαία. Και μην αρχίσεις τα μα και τα μου, επειδή έχω στα χέρια μου το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε πριν την ηλεκτρονική εμφάνισή του, αναφορικά με το ότι το άλλαξαν. Κράτησα το φυλλάδιο επειδή θα αποκτήσει συλλεκτική αξία. Ήδη στο e-bay…. Το αγόρασε κάποιος από την Ουαγκαντούγκου…πληρώνοντας 500 ρώσικες δραχμές…….

     • Karagiannidis Christopher

      τις σημαίες τις έβαλαν αργότερα……..

      αν εσύ το φυλλάδιο το είχες νωρίτερα……θα πρέπει να είσαι συγγενής του Τσακ Νόρις………….

 • George

  Το Lidl σε άλλες χώρες κράτησε μια χαρά τις σημαίες με σταυρούς και οτιδήποτε άλλο.. Στην ελλάδα πρωτοτύπησε.. Είναι εντελώς λάθος και καλά να κάνουν να αποσύρουν αυτή τη φαεινή ιδέα..

  • Joseph Ketentzian

   Αυτό που λές φαίνεται λογικό ωστόσο το ερώτημα συνεχίζει να υπάρχει, γιατί τελικά εδώ επέλεξαν αυτήν την τακτική ενώ στις άλλες χώρες κράτησαν τις σημαίες τους; Επίσης θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι η τακτική σε κάθε εταιρία που σχεδιάζουν να αλλάξουν σήματα/ λογότυπα σταδικά εισάγουν το καινούργιο παράλληλα με το παλιό μέχρι να γίνει αναγνωρίσημο το νέο. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν ενοχλούμαστε από κάποια «θεωρία συνωμοσίας» αλλά ένα γεγονός. Ότι χρησιμοποιείται μια εταιρική διαφημιστική καμπάνια ως μέσον για να εισαχθεί ένα εναλλακτικό σχήμα για το εθνικό σύμβολο μιας χώρας με αποδέκτη εκατομύρια καταναλωτές του λαού της . Πανέξυπνο.

   • John Smith

    «Χρησιμοποιείται μια εταιρική διαφημιστική καμπάνια ως μέσον για να εισαχθεί ένα εναλλακτικό σχήμα για το εθνικό σύμβολο μιας χώρας». Και συ πού το ξέρεις; Στο είπαν τα «σκοτεινά κέντα εξουσίας»; Οι «κακοί Εβραίοι»; Απλά κάποιος είπε μια εθνικιστική κοτσάνα και εσύ τον πίστεψες. Και για να είσαι σίγουρος ότι έτσι είναι, σκέψου το εξής: έστω ότι τα Lidl δέχτηκαν να κάνουν το πρώτο βήμα για την αλλαγή της σημαίας. Γιατί να το κάνουν; Τι κέρδος έχουν στο να χάσουν πελάτες; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος εκτός του «είναι Γερμανοί άρα είναι οι κακοί»;

 • Κανονικός Σφυγμός

  Ορισμένοι θιγμένοι ελληναράδες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
  Το lidl δεν έχει παραποιήσει εδώ και χρόνια την ελληνική σημαία στα φυλλάδιά του, δίπλα από την ένδειξη «Ελληνικό Προϊόν» και ήρθε τώρα να «βγάλει τον σταυρό απ’τη σημαία» που αν ίσχυε τέτοιο ζήτημα θα επρόκειτο και για αφαίρεση μιας γαλάζιας και μιας λευκής λωρίδας, αλλά ο σταυρός μας είναι το παν και ποιος νοιάζεται για το πώς είναι όντως η ελληνική σημαία! Όπως και να έχει ακριβώς επειδή πρόκειται για εποχιακή διαφημιστική καμπάνια κι όχι για σήμανση προέλευσης προϊόντος, για να μην παρανομήσουν (στο περί μη χρήσης για διαφημιστικούς σκοπούς) επέλεξαν αυτό το σχέδιο που παραπέμπει αλλά δεν είναι η ελληνική σημαία. Επίσης να πληροφορήσω τους θιγμένους ελληναράδες ότι το παλιοlidl είναι το μόνο σούπερ μάρκετ που όχι μόνο έχει μεγάλο ποσοστό ελληνικών προϊόντων (σε σχέση με άλλα ‘ελληνικής’ ιδιοκτησίας) αλλά πρόκεινται για προϊόντα μικρών βιοτεχνικών μονάδων κι όχι μονοπωλιακών κολοσσών.

  • csmanowar
   • Κανονικός Σφυγμός

    Το παραθέτεις για να πεις ότι πρόκειται για πανίσχυρο μονοπωλιακό όμιλο να υποθέσω; Το γνωρίζω, αλίμονο. Παρόλα αυτά μίλησα για τα προϊόντα που εμπορεύεται συγκριτικά με άλλα σούπερ μάρκετ ελληνικής ιδιοκτησίας. Ασφαλώς και έχει υπερκέρδη όπως συνολικά ο κλάδος της λιανικής τροφίμων-ποτών όμως σημασία δεν έχει η εθνικότητα των ιδιοκτητών καθώς τα κεφάλαιά τους ταξιδεύουν ανά την υφήλιο και οι επενδύσεις τους γίνονται, γεωγραφικά, κατά το κέρδος τους κι όχι κατά την καταγωγή τους. Αν το παραθέτεις για άλλο λόγο θα ήθελα να τον διευκρινίσεις.

   • George Speeden

    σοβαρω blog δαβαζεις

 • giota

  Το πρωϊ στο φυλλάδιο »Μια Ελλάδα γεύσεις» 10/10 υπήρχε η σημαία χωρίς σταυρό ή το »γραμματόσημο» όπως λέτε.
  Τώρα αν δει κάποιος το φυλλάδιο το έχουν βγάλει και όπου υπήρχε (στο φυλλάδιο) η σημαία χωρίς σταυρό ή το »γραμματόσημο» υπάρχει κανονικά η Ελληνική σημαία.
  Αν δεν ήταν παραποίηση της σημαίας γιατί το διόρθωσαν;;; Πως μπορούν να χρησιμοποιούν τη σημαία κατά το δοκούν;;; Ή δεν θα την χρησιμοποιούν καθόλου ή αν το κάνουν να το κάνουν σωστά.
  Όπως και αν είναι το »γραμματοσημο» παραπέμπει στην σημαία και όπως δεν παίζουμε εμείς με τη σημαία κανενός κράτους το ίδιο να κάνουν και αυτοί.

  • Όπως έχουμε απαντήσει και παρακάτω σε άλλο σχόλιο.
   Το φυλλάδιο συνεχίζει να υπάρχει στη σελίδα της Lidl. Πατήστε εκεί που γράφει «ON LINE ΦΥΛΛΑΔΙΟ»
   http://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia-lidl.htm

  • John Smith

   «Αν δεν ήταν παραποίηση της σημαίας γιατί το διόρθωσαν;» Γιατί διαμαρτυρήθηκαν πολλοί και είδαν ότι θα έχαναν πελάτες. Αυτό ήταν και το λογικό να κάνουν, να δώσουν στους πελάτες τους αυτό που θέλουν. Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποια συνωμοσία από πίσω;

 • Η νομοθεσία απαγορεύει την ελληνικη σημαία για διαφημιστικούς λογους…
  Και εδω εχουμε μια διαφημιστικη καμπάνια… και μαλιστα εικονιζεται ενα γραμματοσημο…
  Πολυ ωραια…

  Και ερωτω εγω…
  Γιατι δεν εβαλαν στο γραμματοσημο ένα άλλο ελληνικο θεμα… ας πουμε τον παρθενωνα ή τον λευκο πυργο… που ειναι πανελληνια συμβολα…
  Γιατι δεν εβαλαν δυο καθετες ριγες μια μπλε και μια άσπρη…
  Γιατι τελοσπαντων δεν εβαλαν οτιδηποτε άλλο…

  Τι επελεξαν εδω;
  οριζοντιες ριγες που παραπεμπουν ευθεως στην ελληνικη σημαία και εφαγαν τον σταυρό για να μην τους πιασει ο νομος…
  Με λιγα λογια για να μην τους πιασει ο νομος παραποίησαν την ελληνικη σημαία…

  Τι λετε;
  Κι αυτο ειναι οπότε νομιμο….
  Κουτοπονηριες δηλαδη και παιχνιδακια με την ελληνικη σημαία….

  Ε και εγω λοιπον σας λεω ότι πρωτα εφτιαξαν την ελληνικη σημαία…
  Μετά σκεφτηκαν αυτο που ειπατε…. για την διαφημιση…
  Μετα λοιπόν εφαγαν τον Σταυρό… κι εκαναν και το σχημα γραμματοσημου…

  Δηλαδη παιχνιδακια μωρε κανουν οι ανθρωποι…
  Περάστε από το Lidl να πληρωθείτε για την εκδουλευση…
  Εμείς ως ιστολογοι θα τους τσακισουμε τα κοκκαλα να τελειωνουμε…
  Φτανουν τα παιχνιδακια με τα εθνικά μας συμβολα….

  • John Smith

   Γιατί θεωρείς ότι ντε και καλά υπήρχε δόλος στη συγκεκριμένη διαφήμιση; Λογικό δεν ήταν εάν ήθελαν να διαφημίσουν ελληνικά προϊόντα να χρησιμοποιήσουν την ελληνική σημαία, ή -αφού ο νόμος απαγορεύει τη χρήση της- κάτι που να παραπέμπει σ’ αυτήν; Δε βλέπω που είναι το κακό.

   • Φιλε Γιάννη χίλιες φορές να παρέβαιναν τον νόμο και να χρησιμοποιούσαν την κανονικη ελληνική σημαία που στο κάτω κάτω υπάρχει σε όλα τα ελληνικά προϊόντα παρά αυτο που έκαναν…
    Και στο κατω κατω εδώ εχουμε μια προώθηση ελληνικών προϊόντων κι όχι μια διαφήμιση άσχετη…
    Και εσύ πότε θεωρείς ότι θα δεχόταν μεγαλύτερη και εντονοτερη κριτική και τις αντίστοιχες μηνυσεις;
    Τώρα που έκανε αυτη την παραποίηση και θα πρεπει να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα και να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο… ή όταν θα χρησιμοποιύσε εστω και παρατυπα (κατά την δικη σου ερμηνεία του νομου) την ελληνικη σημαία;

    Ο δόλος φαίνεται καθαρά από την υιοθέτηση των γαλανόλευκων οριζόντιων λωρίδων…
    Και σου ειπα οτι δεν υπαρχει λόγος να χρησιμοποιήσει σημαία ή κατι παρομοιο… Θα μπορουσε καλιστα να χρησιμοποιήσει ένα πανελλήνιο μνημείο κι εχουμε πολλά τέτοια…

    • John Smith

     «Ο δόλος φαίνεται καθαρά από την υιοθέτηση των γαλανόλευκων οριζόντιων λωρίδων». Νομίζω ότι το βλέπεις λίγο υπερβολικά. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα περιπτώσεων όπου κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτό το μοτίβο με σκοπό τη σύνδεσή του με την Ελλάδα -οι διάφοροι που βάφονταν έτσι στους αγώνες της Εθνικής, για να σκεφτώ ένα πρόχειρο παράδειγμα- και κανένας δεν αντέδρασε, ούτε το θεώρησε δόλιο. Νομίζω ότι όλο αυτό ξεκινάει από το «τα Lidl είναι γερμανική εταιρία, οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν κακό στην Ελλάδα, άρα το έκαναν επίτηδες». Άλλωστε αν βγάλει κανείς απ’ το μυαλό του την ιδέα ότι υπήρχε κάποια κακή πρόθεση καταλαβαίνει εύκολα ότι ήταν μια απολύτως φυσιολογική τακτική marketing, άσχετα με το πως κατέληξε.

  • Antonis Papazoglou

   Γιατι δεν έβαλαν σημαία αλλα τα εθνικά χρώματα με ένα Gr κάτω αριστερά.
   Έχω μια μπλούζα με γαλάζιες και λεύκες ρίγες. Να την φορέσω ή θα κάνω παραποίηση σημαίας;;;

   • Dacourt™

    Μπουρδολογείς…

  • alonewolf

   άρα δηλαδή κάθε προϊόν που έχει την Ελληνική σημαία ,είτε ελληνικής βιομηχανίας (όπως το σήμα με την καρδιά και την Ελληνική σημαία το οποίο δημιούργησαν οι ελληνικές βιομηχανίες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να διαφημίσουν την ελληνικότητα τους) είτε πχ τα μαγνητάκια για το ψυγείο που πουλάνε στα tourist shops είναι όολα παράνομα,Μάλιστα..

   • Hodor

    Με βάση το γράμμα του νόμου, ναι, είναι παράνομα.

  • Μακης

   Μα ελλαδα ήθελαν να δείξου και αυτά είναι τα χρωματα μας!!!
   Αν βαζαν πράσινο άσπρο κόκκινο θα πήγαινε το μυαλό στην ιταλια.
   Πχ ellinair έχει το γαλάζιο και λευκό σε λοριδες, το έχει επειδή ΑΠΛΑ θυμιζει ελλαδα άρα κάτι ελληνικό.

 • protagoras333

  Συνολικά τα προϊόντα με την παραποιημένη Ελληνική σημαία είναι πάνω από 100 !!!
  http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=1563
  Δείτε και εδώ στην παραπάνω ιστοσελίδα αυτές τις σελίδες! Γιατί δεν τις εμφανίζετε; μόνο λέτε ότι σε 42 προϊόντα κ.α. αναφέρονται 42 Ελληνικές σημαίες. Αλλά σε αυτές τις εσκεμμένες φωτογραφίες (που εμφανίζετε ΜΟΝΟ) φαίνεται σαν (γραμματόσημο όπως λέτε!) η παραποιημένη Ελληνική σημαία. Αλλά σε περισσότερα από 100 περίπου προϊόντα πάνω στο φυλλάδιο των Lidl καθώς και η παραποιημένη σημαία είναι και φαίνεται και επάνω στα προϊόντα τους και δίπλα από την «σημαία» τους, αναφέρει ότι είναι «Ελληνικό προϊόν»! Φυσικά και ακόμα εώς τώρα δεν έχουν κάνει στο φυλλάδιο αλλά και στις ιστοσελίδες τους σε όλα τα προϊόντα τους την παραποίηση της Ελληνικής σημαίας (με αυτήν την «ξεβαμμένη κουρελού» όπως φαίνεται) γιατί το κάνουν σταδιακά για να μειώσουν κάπως τις αντιδράσεις.
  Σήμερα 100 προϊόντα με την παραποιημένη σημαία, αύριο σχεδόν όλα και αργότερα σε όλα τα προϊόντα.
  http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=1563
  Θα πούμε και το άλλο. Λέτε ότι η «αλλαγή»-παραμόρφωση της Ελληνικής σημαίας έγινε γιατί δεν επιτρέπεται η χρήση της για εμπορικούς σκοπούς. Τότε σας ερωτώ εσάς στα Ellinika Hoaxes γιατί χρησιμοποιείται και η κανονική Ελληνική σημαία όπως γράφετε επάνω σε 42 προϊόντα και σε όλα τα διαφημιστικά φυλλάδια τους;;! Δεν αντιβαίνει την νομοθεσία και παρανομούν; Επίσης σωστά πρέπει να ξέρετε ότι σε όλα τα προηγούμενα φυλλάδια των Lidl, εάν είχατε προσέξει ότι ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούσαν την κανονική Ελληνική σημαία σε όλα τα προϊόντα τους. Εκεί δεν παρανομούσαν;; Επίσης καμία απολύτως υποχρέωση δεν είχαν να εμφανίσουν αυτήν την «ξεβαμμένη κουρελού» με τις ρίγες, αντί της κανονικής Ελληνικής σημαίας. Θα μπορούσαν απλά να γράψουν «Ελληνικό προϊόν» ή ότι είναι «Ελληνικής προελεύσεως» κτλ. χωρις ΚΑΝΕΝΑ άλλο πρόσθετο και «σημαίες» κ.α., όπως κάνουν σχεδόν σε ΟΛΑ τα προϊόντα (σε ορισμένα προϊόντα -εκτός Lidl- βλέπουμε να έχουν πάντα την κανονική Ελληνική σημαία) που πωλούνται σε όλα τα υπόλοιπα Σούπερ-Μάρκετ στην Ελλάδα αλλά και αλλού.

  Επίσης υπάρχει και νομοθεσία γιά προσβολή της Ελληνικής σημαίας και των ιερών συμβόλων.
  Άρθρο 188. Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας
  1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.

  • Να το ξαναπούμε. Δεν είναι ελληνική σημαία, είναι μια διαφημιστική καμπάνια συγκεκριμένων προϊόντων με σήμα ένα γραμματόσημο με τα εθνικά χρώματα και σλόγκαν, «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΣΕΙΣ». Η νομοθεσία απαγορεύει την χρησιμοποίηση της ελληνικής σημαίας για διαφημιστικους λόγους.

   • Mitsaras

    Συμφωνώ, αλλά γιατί έβγαλαν το γραμματόσημο από την διαφημιστική καμπάνια τους?
    Να υποθέσω ότι εάν μπορούσαν θα το αφαιρούσαν και από τις ετικέτες των προϊόντων…..

    • John Smith

     Δεν το έβγαλαν. Αν δεις το διαφημιστικό τους φυλλάδιο στη σελίδα 12 το έχουν ακόμα.

  • Γεώργιος

   αν δε με απατά η μνήμη μου πιδί’μ, ου Στέλιους πέθανι προυψές …

  • John Smith

   Κάτσε λίγο να τα δούμε ένα ένα.

   «Αλλά σε περισσότερα από 100 περίπου προϊόντα πάνω στο φυλλάδιο των Lidl καθώς και η παραποιημένη σημαία είναι και φαίνεται και επάνω στα προϊόντα τους και δίπλα από την «σημαία» τους, αναφέρει ότι είναι «Ελληνικό προϊόν». Λογικό, αφού πρόκειται για προϊόντα που διαφημίζονται μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια.

   «Επίσης καμία απολύτως υποχρέωση δεν είχαν να εμφανίσουν αυτήν την «ξεβαμμένη κουρελού» με τις ρίγες, αντί της κανονικής Ελληνικής σημαίας». Μόνο που εξαρχής η πρόθεσή τους ήταν να μη χρησιμοποιήσουν τη σημαία, αλλά ένα σήμα που να παραπέμπει σ’ αυτήν.

   Γενικά το συγκεκριμένο σήμα δε φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει τη σημαία αλλά για να παραπέμπει σ’ αυτήν, εφόσον επρόκειτο για καμπάνια με θέμα τα ελληνικά προϊόντα. Δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια αντικατάστασης της σημαίας. Άλλωστε τα Lidl είναι εταιρία, άρα δεν επρόκειτο να κάνουν κάτι που θα προκαλούσε δυσαρέσκεια στους πελάτες τους. Ας μη βρίσκουμε συνωμοσίες πίσω από το κάθε τι, υπάρχουν αρκετά εμφανή προβλήματα που μπορούμε να ασχοληθούμε αν θέλουμε.

 • nikos123

  Δεν βλέπω να είναι hoax. Έχουν όντως αφαιρέσει το σταυρό που όπως και να το κάνεις χτυπάει μάτι στη σημαία

 • protagoras333

  Επίσης υπάρχει και νομοθεσία γιά προσβολή της Ελληνικής σημαίας και των ιερών συμβόλων.
  Άρθρο 188. Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας
  1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.
  2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη.

 • John Smith

  Πάντως αν το τελευταίο είναι το επίσημο σήμα τότε όντως τα Lidl δεν είναι εντάξει, εκτός εάν βάζουν και τα δύο.

  Τώρα για την αιτιολόγηση του γιατί το έκαναν, ναι, είναι οι γνωστές ηλιθιότητες. Και ακόμα καλύτερα είναι τα σχόλια που ακολουθούν, με καλύτερο ίσως την ιδέα κάποιων να ψωνίζουν στα Lidl, να πηγαίνουν μέχρι το ταμείο και μετά να αφήνουν τα πράγματα και να φεύγουν, γιατί έτσι θα «χάνονται χιλιάδες εργατοώρες» και θα εκδικούμαστε τους υπαλλήλους που δεν «κατεβάζουν αυτό το κουρέλι». Viva la revolución! Ζώα, ε ζώα!

  • Germanos (o Palaion Patron)

   χαχαχα!