Εμβόλια, υδράργυρος, και τρομολαγνεία στο facebook.

12

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και στη τρομολαγνεία των αναρτήσεων τους, στο facebook. Αναρτήσεις που πολλές φορές φτάνουν στα όρια της τρέλας.

Η παρακάτω ανάρτηση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, τι συμβαίνει σε αυτές τις αντιεμβολιαστικές ομάδες, που προσπαθούν μέσω της παραπληροφόρησης να τρομοκρατήσουν τους γονείς και να προωθήσουν την συνομοσιολογική θεωρία τους.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae275

Απευθυνθήκαμε στο γνωστό νεογνολόγο – παιδίατρο, κύριο Αντώνιο Δαρζέντα  και πήραμε την παρακάτω απάντηση.

«Προσέξτε τι ανοησίες γράφονται. Η κυρία που ποσταρει το παρακάτω είναι «ομοιοπαθητικος γιατρός» κάπου στην Ελλάδα. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι το παιδάκι που φαίνεται στη φωτογραφία, έπαθε το παρακάτω νοσημα εξαιτίας ενός εμβολίου. Και μάλιστα ότι το θεραπευσε με ένα ομοιοπαθητικο φάρμακο, δήθεν αντίδοτο του εμβολίου.
Στη φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε ένα βρέφος που προφανεστατα έχει μια πολύ κοινή ιωση της παιδικής ηλικίας η οποία λέγεται ερπητικη ουλοστοματιτιδα. Οφείλεται σε ερπητοιο και είναι μια ιωση που μεταδίδεται μέσω εκκρισεων και σιέλων. Η ιωση αυτή μπορεί να παρουσιάσει πυρετό ή όχι, αλλά πάντα έχει πολλές ερπητικες βλάβες – κοινώς φουσκαλες – στη στοματικη κοιλοτητα και περιξ αυτής. Οι βλάβες μπορεί να φτάνουν μέχρι τον οισοφαγο. Το παιδί εξαιτίας των βλαβων δεν μπορεί να φάει γιατί η καταποση είναι εξαιρετικά επωδυνη. Η θεραπεία έρχεται πάντα μόνη της. Η νόσος είναι αυτοιώμενη. Απλά θέλει προσοχή το μωρό να μην αφυδατωθει. Αυτό γίνεται με τη χορήγηση αφθονων υγρών είτε από το στόμα είτε στις πιο βαριές περιπτώσεις ενδοφλεβια στο νοσοκομείο. Η κυρία λοιπόν αυτή ισχυρίζεται ψευδως, όχι μόνο ότι πρόκειται για παρενέργεια εμβολίου, ενώ όπως είπαμε πρόκειται για μια συνηθισμένη ιωση της παιδικής ηλικίας αλλά ότι την έκανε και καλά με ομοιοπαθητικο φάρμακο το οποίο δήθεν είναι αντίδοτο του εμβολίου. Όπως είπαμε η νόσος αυτή περνάει μόνη της ούτως ή άλλως. Το μόνο που χρειάζεται είναι χορήγηση υγρών.
Όπως βλέπετε λοιπόν η τρομοκρατία κατά των εμβολιων, από ανθρώπους που κερδίζουν χρήματα από αυτήν δίνει και παίρνει στο διαδίκτυο. Δυστυχώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι παρακολουθουν αδιάφοροι τους τυχαρπαστους που κάνουν αυτή τη δουλειά. Και ο κόσμος συνεχίζει να χάνεται και να τρομοκρατειται.»

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae294

Στη συνέχεια οι χρήστες ρωτούσαν ποιο είναι το εμβόλιο.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae277-vert

Ενώ με περίσσια ευκολία δημοσίευσε τη φωτογραφία του παιδιού, τους ανόητους ισχυρισμούς για δηλητηρίαση με υδράργυρο και ομοιοπαθητικό αντίδοτο, δεν έχει απαντήσει ακόμη για ποιο εμβόλιο μιλάει. Αντί για αυτό συνεχίζει με τον ισχυρισμό πως όλα τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο και με συνωμοσιολογικές ανοησίες που διάβασε κάπου στο διαδίκτυο.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae280

Τα εμβόλια δεν περιέχουν υδράργυρο (θειομερσάλη), σαν γιατρός θα έπρεπε να το γνωρίζει.

• Το 1999, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές δημόσιας υγείας συνέστησαν την απομάκρυνση της θειομερσάλης από τα εμβόλια ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση των βρεφών στον υδράργυρο.
• Σήμερα, δεν υπάρχουν παιδιατρικά εμβόλια που να περιέχουν θειομερσάλη, εκτός από ορισμένα εμβόλια γρίπης σε συσκευασίες πολλαπλών δόσεων.
• Καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει συσχέτιση μεταξύ της θειομερσάλης στα παλιά εμβόλια και του αυτισμού.

http://vaccines.e-child.gr/enimerosou-ine-metadotiko/thiomersali-idrargiros-asfalia-ton-emvolion/

Μύθος: Τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο (θειομερσάλη) που βλάπτει τα παιδιά.

Αλήθεια: Κανένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν περιέχει υδράργυρο. H θειομερσάλη χρησιμοποιούνταν παλιότερα σε φιαλίδια εμβολίων πολλαπλών χρήσεων ως συντηρητικό και παρότι δεν αποδείχθηκε ότι στη μορφή και στην ποσότητα που ήταν μπορούσε να προκαλέσει κάποια επιπλοκή, αφαιρέθηκε από όλα τα εμβόλια λόγω αυξημένης ανησυχίας του κοινού.

Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια

Ακόμη το θέμα με τους θανάτους των ολιστικών γιατρών είναι μια συνομοσιολογική ανοησία που κυκλοφόρησε πέρυσι στο διαδίκτυο. Συνηθίζεται να ανεβαίνουν τέτοιες ανοησίες στις ομάδες των αντιεμβολιαστών. Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο μας.

Καταρρίπτεται – Βρέθηκαν δολοφονημένοι οι γιατροί που ανακάλυψαν στα παιδικά εμβόλια ένζυμα καρκινικών κυττάρων που προκαλούν αυτισμό

Μαντέψτε από ποια ουσία παρασκευάζεται «περιέχει» το Mercurius που χορήγησε στο παιδί. Παρασκευάζεται από υδράργυρο. Αλλά το προσπερνάμε γιατί είναι γνωστό πως τα ομοιοπαθητικά αραιώνονται σε σημείο που δεν περιέχουν ούτε ένα μόριο της αρχικής δραστικής ουσίας. Δηλαδή είναι σκέτο νερό.
https://archive.is/ZkcQ3

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae295-vert

Αυτά συμβαίνουν στις αντιεμβολιαστικές ομάδες και όπως είδατε οι τρομολαγνικές αναρτήσεις τους δεν είναι τόσο αγνές. Η κυρία θεραπεύει τα πάντα. Από το καρκίνο και τον αυτισμό μέχρι τη ζήλια και τη φτώχεια. Δυστυχώς όπως έγραψε και ο κύριος Δαρζέντας, οι ιατρικοί σύλλογοι, παρακολουθούν αδιάφοροι.
Απολαύστε.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae281 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae282 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae283 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae284 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae285 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae286 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae287 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae288 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae289 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae290 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae291 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae292 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae293

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Φελέκι

  Πέρασα από τη λίμνη του Μαραθώνα και πέταξα μέσα μισή ασπιρίνη. Σε περίπτωση πονοκεφάλου, πιειτε νεράκι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ και θα γιανετε. Στη χειρότερη αν με πιστεψατε θα υποφέρετε και το αξίζετε κιολας :p

 • Giorgos Zoulis

  Θεραπεία με κβαντικό φως χαχαχαχαχαχαχα, γελάνε μέχρι και τα παγκάκια οποιουδήποτε τμήματος θετικών επιστημών. Και μετά ακούς ανθρώπους να λένε «εμένα δε θα μου χρειαστούν ποτέ η φυσική, η χημεία, τα μαθηματικά και η βιολογία». Εννοείται, άμα είναι να κάνρις θεραπείες με κβαντικό φως, βιοσυντονισμό και να χρησιμοποιήσεις ως αντίδοτο για τον υδράργυρο τον υδράργυρο (άσχετα αν λόγω «διάλυσης» η συγκέντρωση είναι μηδενική) τότε μάλλον δε χρειάζονται γνώσεις στις παραπάνω επιστήμες.

 • leon06010

  Το παιδάκι της φωτογραφίας μόνο σε μένα μου φαίνεται ότι εκτός από τα σπυράκια δεν έχει απολύτως τίποτα; Δεν είναι λίγο μεγάλο για να μην είναι δόντια αυτά τα άσπρα στο στόμα του; Μπράβο συμμετρία οι φούσκες με πύον!…

  Η κυρία που, σύμφωνα με το άρθρο, θεραπεύει τα πάντα να μην πω καλύτερα ποιά ΜΟΡΦΑΡΑ μου θυμίζει. Οι αγαπητοί αναγνώστες θα έχουν καταλάβει.

 • Σωτήρης Χριστοδούλου

  «To Mercurious solubilis (ή απλώς Mercury) παρασκευάζεται από τον υδράργυρο (Hg). Ταιριάζει σε άτομα που παρουσιάζουν σιελλόροια, έχουν διάφορα προβλήματα με το στόμα-δόντια τους, δύσοσμες εκκρίσεις, έλκη, σύφιλη, κλειστοί χαρακτήρες. Χρησιμοποιείται συχνά σε άτομα που έχουν δηλητηριαστεί από υδράργυρο (όπως για παράδειγμα από εμβόλια που περιέχουν αυξημένες ποσότητες thimerosal / thiomerosal ή ανάλογα σύμπλοκα υδραργύρου).

  Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής «Ιατρικής» (τα εισαγωγικά δικά μου). Αν αυτοί που έγραψαν το κείμενο είναι όντως ιατροί, θα πρέπει να κάνουν επειγόντως μιά επανάληψη των μαθημάτων από το τρίτο έτος και μετά.

  • Marinos Pdk

   Απο την τριτη γυμνασίου και μετα θα πρότεινα καλύτερα!

  • John Smith

   Δηλαδή μας ταΐζουν υδράργυρο επειδή κατά την παλαβή θεωρία τους «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια», άρα αφού τα εμβόλια έχουν υδράργυρο πρέπει να πάρουμε πάλι υδράργυρο για να τον εξουδετερώσουμε, και τολμάνε μετά να κατηγορούν τα εμβόλια; Άμα θα τους μείνει κανένας πελάτης τους στα χέρια τι θα πούνε; Και το κυριότερο, θα τους το κλείσουν τουλάχιστον το μαγαζί ή μπα;

   • Σωτήρης Χριστοδούλου

    Μην στεναχωριέσαι, αγαπητέ! Τα «φάρμακά» τους δεν περιέχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ εκτός από γάργαρο νεράκι της βρύσης.

    • leon06010

     Το οποίο ας μη γελιόμεθα: στο τέλος μας σκοτώνει όλους,

  • Diamantis Diamantopoulos

   είσαι άσχετος με τη λειτουργία της ανθρώπινης φύσης, αλλά δεν πειράζει κιόλας, φάε φάρμακα εσύ.

 • John Smith

  Είναι και κλειστή ομάδα τρομάρα τους. Γιατί παιδιά, φοβάστε μη δούμε τα ψέματά σας;

  Και εντάξει, οι ιατρικοί σύλλογοι μπορεί να παρακολουθούν αδιάφοροι -που δεν είναι και τελείως αλήθεια, υπάρχουν σύλλογοι που διαμαρτύρονται- αλλά ο εισαγγελέας δεν μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις τόσο χοντρής απάτης;

  • William Duncan McAvoy

   Όχι απλά κλειστή, αλλά για δοκίμασε να μπεις και να τολμήσεις να σχολιάσεις κάτι που αμφισβητεί το παραλήρημα τους. Έστω και σε μορφή δικηγόρου του διαβόλου.

   Έχεις αυτομάτως φάει ban και έχει έρθει διαχειριστής πριβέ και σε έχει αρχίσει στα καντήλια χειρότερα από πεντάχρονο που του πήραν την καραμέλα.

   Αυτοί είναι, και μας το δείχνουν ξεκάθαρα όταν τους προσβάλλουμε τα μαγαζάκια τους.

 • Imperator Delta

  Αυτό με την επιληψία πέντε χρόνια μετά το εμβόλιο είναι κάτι αντίστοιχο του «100% των ανθρώπων που πίνουν νερό πεθαίνουν» ή 100% των ανθρώπων 80-90 χρόνια μετά τον εμβολιασμό αποκτουν συμπτώματα θανάτου