Ποιοι είμαστε
Αρχική Εμβόλια, υδράργυρος, και τρομολαγνεία στο facebook.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Εμβόλια, υδράργυρος, και τρομολαγνεία στο facebook.

17 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και στη τρομολαγνεία των αναρτήσεων τους, στο facebook. Αναρτήσεις που πολλές φορές φτάνουν στα όρια της τρέλας.

Η παρακάτω ανάρτηση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, τι συμβαίνει σε αυτές τις αντιεμβολιαστικές ομάδες, που προσπαθούν μέσω της παραπληροφόρησης να τρομοκρατήσουν τους γονείς και να προωθήσουν την συνομοσιολογική θεωρία τους.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae275

Απευθυνθήκαμε στο γνωστό νεογνολόγο – παιδίατρο, κύριο Αντώνιο Δαρζέντα  και πήραμε την παρακάτω απάντηση.
“Προσέξτε τι ανοησίες γράφονται. Η κυρία που ποσταρει το παρακάτω είναι “ομοιοπαθητικος γιατρός” κάπου στην Ελλάδα. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι το παιδάκι που φαίνεται στη φωτογραφία, έπαθε το παρακάτω νοσημα εξαιτίας ενός εμβολίου. Και μάλιστα ότι το θεραπευσε με ένα ομοιοπαθητικο φάρμακο, δήθεν αντίδοτο του εμβολίου.
Στη φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε ένα βρέφος που προφανεστατα έχει μια πολύ κοινή ιωση της παιδικής ηλικίας η οποία λέγεται ερπητικη ουλοστοματιτιδα. Οφείλεται σε ερπητοιο και είναι μια ιωση που μεταδίδεται μέσω εκκρισεων και σιέλων. Η ιωση αυτή μπορεί να παρουσιάσει πυρετό ή όχι, αλλά πάντα έχει πολλές ερπητικες βλάβες – κοινώς φουσκαλες – στη στοματικη κοιλοτητα και περιξ αυτής. Οι βλάβες μπορεί να φτάνουν μέχρι τον οισοφαγο. Το παιδί εξαιτίας των βλαβων δεν μπορεί να φάει γιατί η καταποση είναι εξαιρετικά επωδυνη. Η θεραπεία έρχεται πάντα μόνη της. Η νόσος είναι αυτοιώμενη. Απλά θέλει προσοχή το μωρό να μην αφυδατωθει. Αυτό γίνεται με τη χορήγηση αφθονων υγρών είτε από το στόμα είτε στις πιο βαριές περιπτώσεις ενδοφλεβια στο νοσοκομείο. Η κυρία λοιπόν αυτή ισχυρίζεται ψευδως, όχι μόνο ότι πρόκειται για παρενέργεια εμβολίου, ενώ όπως είπαμε πρόκειται για μια συνηθισμένη ιωση της παιδικής ηλικίας αλλά ότι την έκανε και καλά με ομοιοπαθητικο φάρμακο το οποίο δήθεν είναι αντίδοτο του εμβολίου. Όπως είπαμε η νόσος αυτή περνάει μόνη της ούτως ή άλλως. Το μόνο που χρειάζεται είναι χορήγηση υγρών.
Όπως βλέπετε λοιπόν η τρομοκρατία κατά των εμβολιων, από ανθρώπους που κερδίζουν χρήματα από αυτήν δίνει και παίρνει στο διαδίκτυο. Δυστυχώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι παρακολουθουν αδιάφοροι τους τυχαρπαστους που κάνουν αυτή τη δουλειά. Και ο κόσμος συνεχίζει να χάνεται και να τρομοκρατειται.”

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae294
Στη συνέχεια οι χρήστες ρωτούσαν ποιο είναι το εμβόλιο.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae277-vert

Ενώ με περίσσια ευκολία δημοσίευσε τη φωτογραφία του παιδιού, τους ανόητους ισχυρισμούς για δηλητηρίαση με υδράργυρο και ομοιοπαθητικό αντίδοτο, δεν έχει απαντήσει ακόμη για ποιο εμβόλιο μιλάει. Αντί για αυτό συνεχίζει με τον ισχυρισμό πως όλα τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο και με συνωμοσιολογικές ανοησίες που διάβασε κάπου στο διαδίκτυο.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae280

Τα εμβόλια δεν περιέχουν υδράργυρο (θειομερσάλη), σαν γιατρός θα έπρεπε να το γνωρίζει.
• Το 1999, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές δημόσιας υγείας συνέστησαν την απομάκρυνση της θειομερσάλης από τα εμβόλια ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση των βρεφών στον υδράργυρο.
• Σήμερα, δεν υπάρχουν παιδιατρικά εμβόλια που να περιέχουν θειομερσάλη, εκτός από ορισμένα εμβόλια γρίπης σε συσκευασίες πολλαπλών δόσεων.
• Καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει συσχέτιση μεταξύ της θειομερσάλης στα παλιά εμβόλια και του αυτισμού.

http://vaccines.e-child.gr/enimerosou-ine-metadotiko/thiomersali-idrargiros-asfalia-ton-emvolion/
Μύθος: Τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο (θειομερσάλη) που βλάπτει τα παιδιά.

Αλήθεια: Κανένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν περιέχει υδράργυρο. H θειομερσάλη χρησιμοποιούνταν παλιότερα σε φιαλίδια εμβολίων πολλαπλών χρήσεων ως συντηρητικό και παρότι δεν αποδείχθηκε ότι στη μορφή και στην ποσότητα που ήταν μπορούσε να προκαλέσει κάποια επιπλοκή, αφαιρέθηκε από όλα τα εμβόλια λόγω αυξημένης ανησυχίας του κοινού.
https://www.ellinikahoaxes.gr/2015/06/04/mythoi-kai-alitheies-gia-ta-emvolia/

Ακόμη το θέμα με τους θανάτους των ολιστικών γιατρών είναι μια συνομοσιολογική ανοησία που κυκλοφόρησε πέρυσι στο διαδίκτυο. Συνηθίζεται να ανεβαίνουν τέτοιες ανοησίες στις ομάδες των αντιεμβολιαστών. Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο μας.

Καταρρίπτεται – Βρέθηκαν δολοφονημένοι οι γιατροί που ανακάλυψαν στα παιδικά εμβόλια ένζυμα καρκινικών κυττάρων που προκαλούν αυτισμό

Μαντέψτε από ποια ουσία παρασκευάζεται “περιέχει” το Mercurius που χορήγησε στο παιδί. Παρασκευάζεται από υδράργυρο. Αλλά το προσπερνάμε γιατί είναι γνωστό πως τα ομοιοπαθητικά αραιώνονται σε σημείο που δεν περιέχουν ούτε ένα μόριο της αρχικής δραστικής ουσίας. Δηλαδή είναι σκέτο νερό.
https://archive.is/ZkcQ3

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae295-vert

Αυτά συμβαίνουν στις αντιεμβολιαστικές ομάδες και όπως είδατε οι τρομολαγνικές αναρτήσεις τους δεν είναι τόσο αγνές. Η κυρία θεραπεύει τα πάντα. Από το καρκίνο και τον αυτισμό μέχρι τη ζήλια και τη φτώχεια. Δυστυχώς όπως έγραψε και ο κύριος Δαρζέντας, οι ιατρικοί σύλλογοι, παρακολουθούν αδιάφοροι.
Απολαύστε.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae281 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae282 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae283 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae284 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae285 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae286 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae287 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae288 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae289 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae290 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae291 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae292 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae293

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.