Ποιοι είμαστε
Αρχική Από το ‘’Ναό του Λαού’’ και την ‘’ Πύλη του Παραδείσου’’ στους ‘’αντιεμβολιαστές’’ και στους ‘’ψεκασμούς’’.ΔΙΑΦΟΡΑ

Από το ‘’Ναό του Λαού’’ και την ‘’ Πύλη του Παραδείσου’’ στους ‘’αντιεμβολιαστές’’ και στους ‘’ψεκασμούς’’.

18 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μαζικές αυτοκτονίες, εκτελέσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις από τάγματα και οργανώσεις των οποίων οι ιδεολογίες έβαψαν με αίμα την ιστορία σε ένα φαινόμενο πνευματικής, διανοητικής και υλικής εκμετάλλευσης εύπιστων κυρίως ατόμων.  
Από το διαστημικό σκάφος των εξωγήινων που θα τους μετέφερε στις πύλες του παραδείσου έως την Ουτοπία του αιδεσιμότατο Jim Jones, οδηγήθηκαν στο θάνατο περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι καταστρέφοντας τις οικογένειές και τις περιουσίες τους

– «Αδίστακτα εγκαταλείπουμε τον τόπο τούτο αφήνοντας πίσω τα ανθρώπινα σώματά μας», δήλωνε με σοβαρότητα και ψυχραιμία Μάρσαλ Απλγουάιτ, ένας από τους ευνούχους αυτόχειρες και αρχηγός της ιδιόρρυθμης ομάδας, σε μια βίλα ενοικίου 10.000 δολαρίων το μήνα στα περίχωρα του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας όπου οι ‘’Άγγελοι του Ιντερνετ’’ είχαν δώσει το ραντεβού τους με τον κομήτη Χέιλ-Μποπ στις 26 Μαρτίου του 1997, τότε και τα 39 μέλη της αίρεσης «Πύλη του Παραδείσου» οδηγήθηκαν στην ομαδική αυτοκτονία. Ήταν η πιο πολυάνθρωπη αλλά και πλέον μυστηριώδης ομαδική αυτοκτονία στα αμερικανικά χρονικά.
Οι είκοσι εντολές της οργάνωσης για να παραμείνεις σε αυτή… τα ‘’20 ΔΕΝ’’:
– Δεν θα χρησιμοποιώ δόλο.
– Δεν θα επιτρέπω στον εαυτό μου τη σεξουαλική διέγερση.
– Δεν θα παραβαίνω τούς κανονισμούς.
– Δεν θα ενεργώ χωρίς να συμβουλεύομαι τούς άλλους.
– Δεν θα εμπιστεύομαι μόνο την κρίση μου.
– Δεν θα συμπεριφέρομαι αμυντικά στους συμμαθητές μου ή τούς δασκάλους μου.
– Δεν θα ασκώ κριτική.
– Δεν θα δίνω σημασία στις σωματικές παθήσεις.
– Δεν θα επιλέγω συγκεκριμένες ενασχολήσεις ή εργασίες.
– Δεν θα έχω πράγματα πού μου αρέσουν και πράγματα πού δεν μου αρέσουν.
– Δεν θα επιτρέπω την έκφραση των συναισθημάτων μου.
– Δεν θα επιχειρώ να τραβήξω την προσοχή των άλλων.
– Δεν θα αποκτώ οικειότητες.
– Δεν θα είμαι επιθετικός ή πιεστικός.
– Δεν θα αποσπάται η προσοχή μου.
– Δεν θα είμαι ματαιόδοξος.
– Δεν θα έχω περιέργεια.

la-puerta-del-cielo

– Λίγο παρά πίσω στις 19 Απριλίου του 1993 σε ένα ράντσο στο Γουέικο (Waco) του Τέξας ο νεαρός Ντέιβιντ Κορές (David Koresh) ηγέτης της χιλιαστικής αίρεσης των «Δαβυδιανών» μετά από 51 ημέρες πολιορκίας από τους άνδρες του FBI έβαλε τέλος στη ζωή του περιμένοντας ‘’το τέλος του κόσμου’’ που θα έρχονταν, εκείνη τη μέρα οδηγήθηκαν στο θάνατο 85 οπαδοί του, συμπεριλαμβανομένων και 25 παιδιών. Το τραγικό τέλος των 51ος ημερών πολιορκίας παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση από τα διεθνή ΜΜΕ.
Οι ‘’Δαβυδιανοί’’ είναι Τάγμα του Δαυίδ παρακλάδι των Αντβεντιστών της Έβδομης ημέρας, μιας από τις χριστιανικές αιρέσεις που αναδύθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και επαναπροσδιόριζαν κατά καιρούς τον χρόνο που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου.

45103

 

– Η πραγματικότητα συχνά ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία. Στις 18 Νοεμβρίου του 1978, στη Γουιάνα της Νοτίου Αμερικής, ο James Warren ή “Jim Jones’’ ιδρυτής της χριστιανικής αίρεσης ο ‘’Ναός του Λαού’’, σε   μία πόλη-καταφύγιο που είχε ιδρύσει με το όνομά του, την Jonestown, διατάζει την αυτοκτονία κατά άλλους δολοφονία, 900 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 300 παιδιών, ενώ οι μπράβοι του Jones άνοιξαν πυρ δολοφονώντας τον γερουσιαστής Leo Ryan, τρείς δημοσιογράφους και μια αποστάτη.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Leo Ryan είχε επισκεφτεί την Jonestown και το ‘’Ναό του Λαού’’ επικεφαλής μίας ομάδας η οποία διερευνούσε τις κατηγορίες πρώην μελών του Ναού του Λαού, αλλά και συγγενών νυν μελών οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο Jones είχε κάνει πλύση εγκεφάλου στους πιστούς του, ενώ υπήρχαν φήμες για σεξουαλικά όργια με γυναίκες αλλά και άνδρες στα οποία επιδιδόταν ο ιδρυτής της, βίαιη (κυρίως ψυχολογικά) στρατολόγηση νέων μελών και την απομάκρυνσή τους από τις οικογένειες τους, οικονομικά σκάνδαλα και δεσμούς με εχθρούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

45104

45106b

– Στις 20 Μαρτίου του 1995, το μετρό του Τόκυο δέχεται τη συντονισμένη επίθεση από μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης Aum Shinrikyo οι οποίοι πέταξαν πέντε πλαστικές σακούλες με το νευροτοξικό αέριο Σαρίν , οι δράστες τρύπησαν τις σακούλες με τις μεταλλικές άκρες των ομπρελών που κρατούσαν, απελευθερώνοντας το αέριο νεύρων στα βαγόνια. Η επίθεση στο μετρό του Τόκιο, άφησε πίσω της 13 νεκρούς και περισσότερα από 6.000 άτομα που ακόμα υποφέρουν από τις παρενέργειες του αερίου νεύρων και αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης , κόπωσης κ.α.
Πρόκειται για το χειρότερο χτύπημα που έχει υποστεί η Ιαπωνία στη σύγχρονη ιστορία της, ένα χτύπημα που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία για την απόκτηση χημικών όπλων από τρομοκρατικές ομάδες.
«Το αέριο νεύρων Σαρίν, ένα από τα πιο θανατηφόρα αέρια του είδους στον πλανήτη, αναπτύχθηκε από τους Ναζί στη Γερμανία του ’30.»
Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Shinzo Abe, σε τελετή που έγινε στη μνήμη των θυμάτων για τα 20 χρόνια από το χτύπημα δήλωσε : «Το περιστατικό δεν θεωρείται ακόμα λήξαν, επειδή είναι πολλοί αυτοί που υποφέρουν ακόμα από τις συνέπειες του Σαρίν».
Τότε ρεπορτάζ των New York Times περιγράφει τις εφιαλτικές σκηνές που ακολούθησαν: «Καθώς τα τρένα έφταναν στους σταθμούς και άνοιγαν τις πόρτες τους, οι επιβάτες παραπατούσαν προς τα έξω και λιποθυμούσαν στις πλατφόρμες (…) Σύντομα οι είσοδοι για το μετρό έμοιαζαν με πεδία μάχης, καθώς τραυματισμένοι επιβάτες έπεφταν λαχανιασμένοι στο έδαφος, μερικοί από αυτούς με αίμα να αναβλύζει από την μύτη ή το στόμα τους…»
Ο αρχηγός της Aum Shinrikyo, Shoko Asahara, συνελήφθη δύο μήνες μετά, οι αρχές όμως χρειάστηκαν άλλα 17 χρόνια για να εντοπίσουν τους δύο τελευταίους φυγάδες που καταζητούνταν για την επίθεση. Σήμερα, δεκατρία μέλη της οργάνωσης, μαζί τους και ο Asahara, βρίσκονται στη φυλακή αναμένοντας την εκτέλεση της θανατικής ποινής στην οποία καταδικάστηκαν.
Ο Shoko Asahara ιδρυτής και ηγέτης της αίρεσης ισχυριζόταν πως ο κόσμος σύντομα θα καταλαμβάνονταν από πολέμους και το κακό, και μόνο όλοι όσοι τον ακολουθούσαν θα εξασφάλιζαν την σωτηρία τους. Η ομάδα ήταν ένα μείγμα Βουδισμού, Ινδουισμού και Χριστιανισμού θεωρούσε και θεωρούσαν πως έρχονταν το τέλος του κόσμου.

45107

45108

Η καθημερινή επαφή μας με το μαγικό κόσμο του διαδικτύου μας έχει όλους φέρει λίγο πολύ σε επαφή με τα δόγματα του σήμερα, τις θεωρίες συνωμοσίας και γενικά με όλες εκείνες τις από το πουθενά πληροφορίες για αυτούς μας επιβουλεύονται και θέλουν το κακό μας.
Στόλοι αεροπορικών ψεκασμών που μας ψεκάζουν για να είμαστε σε λήθαργο, για να ελέγξουν τον καιρό και να μας αφανίσουν, εμβόλια που σπέρνουν τον καρκίνο και τον αυτισμό, οικονομικοί δολοφόνοι που καταστρέφουν κράτη σε μια νύχτα και άλλα παρόμοια συνθέτουν το σκηνικό και όλα αυτά γύρω από τον κόσμο του διαδικτύου διοχετευμένα από ανώνυμους εμπειρογνώμονες, ερευνητές, επιστήμονες και κάθε λογής γνώστες και φωστήρες χωρίς την παραμικρή απόδειξη, έστω και ψευδή, για την ύπαρξη όλων αυτών.
Από την άλλη μεριά των καλωδίων και στα πλήκτρα αμόρφωτες νοικοκυρούλες, άσχετοι και ημιμαθείς κάθε τομέα, νευρασθενικοί και καταπιεσμένοι, αδαείς και εγωπαθείς, αδύναμα και ανύπαρκτα ανθρωπάρια τα αφομοιώνουν με ασύλληπτη ευκολία προσθέτοντας και κάποιες πινελιές από την δικιά τους ιδεοληψία, τροφοδοτώντας έτσι το ντόμινο της παραπληροφόρησης.
Τα παραδείγματα είναι πολλά, άνθρωποι που παρακινήθηκαν να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ενώ γνώριζαν τις συνέπειες, άλλοι παρακινήθηκαν να βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να γνωρίζουν ένα σαφή λόγο γι’ αυτό … κοινός παρονομαστής μια πληροφορία στο διαδίκτυο.
Παρατηρώντας προσεκτικά τις ιστορίες αυτές που συγκλόνισαν τον κόσμο μας θα δούμε τις βασικές ομοιότητες… α) τα κίνητρα (οικονομικά), β) η υπόθεση (το κακό της ανθρωπότητας) και γ) οι ακόλουθοι (άνθρωποι προβληματικοί και ευκολόπιστοι), εκείνο που λείπει από την εξίσωση είναι το ‘’πρόσωπο’’ η ηγετική φιγούρα ή μήπως αυτή η φιγούρα μένει χωρίς πρόσωπο στον απρόσωπο κόσμο του διαδικτύου.
Πόσο πιθανό είναι λοιπόν να βιώσουμε ένα γεγονός μιας ομαδικής αυτοκτονία ή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που πυροδοτήθηκε από αυτόν τον παροξυσμό της παραπληροφόρησης;
Μήπως το ερώτημα δεν είναι τα το εάν αλλά το πότε;
Πηγές
http://www.mixanitouxronou.gr/deka-agnosta-tagmata-ke-organosis-pou-vaftikan-me-ema/
https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Jones
http://www.nytimes.com/2011/08/12/us/12bcjames.html
https://en.wikipedia.org/wiki/David_Koresh
https://en.wikipedia.org/wiki/Branch_Davidians

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=86894
https://en.wikipedia.org/wiki/Heaven%27s_Gate_(religious_group)
https://en.wikipedia.org/wiki/Shoko_Asahara
Οι αναφορές στο διαδίκτυο για τις παραπάνω περιπτώσεις είναι εκατοντάδες, περιλαμβάνουν δε σχόλια και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις φιλικά προσκείμενων αναφορών προς τις αιρέσεις αυτές, προσπάθησα να συλλέξω τις βασικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι παραπάνω παρατιθέμενοι σύνδεσμοι θεωρώ ότι είναι οι επαρκώς αξιόπιστοι.

Χρήστος Κ.

«Οι αναγνώστες αρθρογραφούν»
Το παραπάνω άρθρο συντάχθηκε από αναγνώστη και φίλο της σελίδα μας, που μας το έστειλε για να το δημοσιεύσουμε. Με αυτό εγκαινιάζουμε μια νέα κατηγορία άρθρων, τα άρθρα των αναγνωστών.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.