Ποιοι είμαστε
Αρχική Θρίλερ στον αέρα: Προσγείωση με ένα φτερό; (βίντεο)HOAXES

Θρίλερ στον αέρα: Προσγείωση με ένα φτερό; (βίντεο)

24 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κυκλοφορεί, εδώ και πολλά χρόνια, ένα βίντεο που παρουσιάζει την προσγείωση ενός μονοκινητήριου αεροπλάνου, με ένα φτερό!

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο pronews.gr

Θρίλερ στον αέρα: Προσγείωση με ένα φτερό; (βίντεο)

45401

 

Ένα πραγματικό θρίλερ στον αέρα!!! Ένας ερασιτέχνης κάμεραμαν τραβά βίντεο την ώρα που σε κάποια επίδειξη στον αέρα με μονοκινητήριο, σπάει στην κυριολεξία το ένα φτερό του μονοκινητήριου και ενώ πέφτει ακανόνιστα στο έδαφος για να συντριβεί, αντίθετα προσγειώνεται τέλεια στο έδαφος δίχως να πάθει ούτε το σκάφος ούτε ο πιλότος του τίποτε !!! Το βίντεο είναι πεντακάθαρο και δείχνει στιγμή προς στιγμή την αγωνία! Αληθινό ή όχι το αφήνουμε στην κρίση σας, πάντως είναι εντυπωσιακό.

Το βίντεο είναι κατασκευασμένο. Είναι ένα διαφημιστικό τρικ της εταιρίας ρούχων killathrill. Το όνομα της εταιρίας φαίνεται στην άτρακτο και τα φτερά του αεροπλάνου.

Χρησιμοποίησαν πλάνα από ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο και τα επεξεργάστηκαν ψηφιακά.

Αν συγκρίνετε το αεροσκάφος όταν πετάει και μετά την προσγείωση, θα παρατηρήσετε πως έχει χρωματική διαφορά. Απουσιάζει η λευκή λωρίδα.

45402 45403

Στο youtube υπάρχει και το Making-of.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά κατασκευασμένα βίντεο, με σκοπό τη διαφήμιση. Τέτοιου είδους διαφημιστικά βίντεο είναι μια νέα τάση στο online marketing και αρκετά από αυτά είναι αρκετά επιτυχημένα.
Παραδείγματα:

Φάλαινα ΟΡΚΑ ορμάει και κατασπαράζει αμέριμνο λουόμενο στην παραλία!

Γεράκι πιάνει φίδι και το πετάει σε ανθρώπους

Πήγε διακοπές, έμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα μέσω youtube

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.