Η Πέππα και η ανύπαρκτη επιστημονική μελέτη περί αυτισμού.

7

Ο ισχυρισμός έπεσε σαν κεραυνός αν αιθρία, οι κοινοποιήσεις δίνουν και παίρνουν και κάπως έτσι μπορεί να το είδατε ή να το δείτε στις αναρτήσεις των φίλων σας. Η Πέππα, το γνωστό γουρουνάκι, προκαλεί λέει αυτισμό.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

peppa_pig

 

Ο ισχυρισμός αυτός εμφανίστηκε σε άρθρα στο διαδίκτυo, ενδεικτικά αναφέρω το diaforetiko.gr και το city.sigmalive.com 

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»]

Η Πέππα το γουρουνάκι αιτία αυτισμού για τα παιδιά

25.10.2016

 

Μπορεί το καρτούν Peppa Pig να έχει μεγάλη επιτυχία, ωστόσο έρευνα του Harvard University αναφέρει πως είναι μια αιτία αυτισμού για τα παιδιά.

Τα συγκεκριμένα κινούμενα σχέδια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προωθούν κάποια πρότυπα επιθετικής συμπεριφοράς και αλαζονείας, τα οποία το παιδί σπεύδει να μιμηθεί.

Συγκεκριμένα σε ένα επεισόδιο η Peppa και ο αδερφός της George αρνούνται να συμμαζέψουν το δωμάτιό τους και οι γονείς τους το αναθέτουν ως πρόκληση για να μην βρουν μετά το δωμάτιο κατεστραμμένο!

Μερικοί γονείς ήδη παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους μιμούνται την μικρή Peppa και τον αδερφό της George.

Τα χαρακτηριστικά του καρτούν:

*Υποφέρει από σύνδρομο υπεροχής

*Ανάρμοστη συμπεριφορά

*Επιβάλλει τις απόψεις της ανεξάρτητα από αυτές των άλλων.

*Είναι αγενής

*Δεν ξέρει να χάνει και είναι ανταγωνιστική

*Δεν ανέχεται τίποτα

*Δεν δείχνει σεβασμό

*Κακιασμένη

*Αλαζονική

*Περήφανη [/content_band]

Δεν θα ασχοληθώ με την ψυχανάλυση της Πέππας γιατί μετά θα πρέπει να αναλύσω και συμπεριφορές τύπου Μπαγκς Μπάνι, στρουμφάκια κλπ. Η σύγκριση με τα παλιότερα καρτούν θα είναι αναπόφευκτη και έτσι θα ασχοληθώ μόνο με τον ισχυρισμό ότι προκαλεί αυτισμό.

Ο ισχυρισμός αυτός εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και τα ίχνη του χάνονται σε διάφορα ιστολόγια που ασχολούνται με εναλλακτικά θέματα, καμία έκπληξη.

Ας δούμε μερικά.

18 Οκτωβρίου 2016 στο healthytipsworld.net

11 Οκτωβρίου στο naturalhealingmagazine.net

Τίποτα το επιστημονικό δεν υπάρχει στην υπόθεση, ούτε καν ο υποτιθέμενος επιστήμονας του Χάρβαρντ και η μελέτη του.

http://www.kidspot.com.au/parenting/real-life/in-the-news/no-peppa-pig-does-not-cause-autism

http://www.snopes.com/peppa-pig-causes-autism/

Δύο λεπτά αναζήτησης στο διαδίκτυο για να επιβεβαιώσετε αν αυτό που διαβάζετε είναι αληθινό ή όχι, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

 

 • Konstas

  Μου αρέσει που τα βάζουν με την καημένη την Πέππα. Αν αυτή έχει προβλήματα συμπεριφοράς, τι να πει ο Μπαγκς Μπάνυ και γενικά τα cartoons της Warner Bros με τα οποία μεγαλώσαμε;

 • Γεώργιος Αρχαιοκαπηλίδης

  Τ’ ότι και καλά έγινε σοβαρή, επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει ότι η εν λόγω σειρά κινουμένων σχεδίων προκαλεί αυτισμό. Ναι, σίγουρα!

 • Giorgos Zoulis

  Ο Lord Cocos με κάλυψε και είναι και το σχόλιο που έκανα σε μια φίλη που ανέβασε αυτό το άρθρο.
  Μια πραγματική έρευνα για το πόση ώρα πρέπει να περνάνε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπροστά σε μια οθόνη κάθε μέρα, τηλεόραση-τάμπλετ-κινητό, έλεγε περίπου στη μία με δύο ώρες καθημερινά εφόσον ο γονιός κάθεται μαζί με το παιδί και εξηγεί τη βλέπει ώστε το παιδί να μην είναι παθητικός δέκτης και ο γονιός μπορεί να δει αν το πρόγραμμα-εφαρμογή είναι κατάλληλο για την ηλικία του. Αλλά αυτό φυσικά προϋποθέτει οτι δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία για να παρκάρουν τα παιδιά τους για κανένα δίωρο να ησυχάσουν και μετά να τα βρίζουν γιατί μετέτρεψαν τα παιδιά τους σε αποβλακωμένα ζόμπι :/.

 • Φελέκι

  Αναμένω το κίνημα Αντιπεπιστών (κατά το «αντιεμβολιαστών») να σαρώσει σύντομα την επικράτεια.

 • Lord Cocos

  Υποφέρει από σύνδρομο υπεροχής- Ανάρμοστη συμπεριφορά- Επιβάλλει τις απόψεις της ανεξάρτητα από αυτές των άλλων. – Είναι αγενής – Δεν ξέρει να χάνει και είναι ανταγωνιστική – Δεν ανέχεται τίποτα – Δεν δείχνει σεβασμό-Κακιασμένη – Αλαζονική – Περήφανη:
  Με λίγα λόγια δηλαδή, πάνω – κάτω ο χαρακτήρας με όλα τα χαρακτηριστικά ανωριμότητας που συναντάμε σε ένα συνηθισμένο παιδί προσχολικής ηλικίας.

  • stemix

   Σωστός.

 • John Smith

  Σοβαρά τώρα; Δεν μας έφταναν τα εμβόλια, τώρα έχουμε και τις σειρές;

  Μείνετε συντονισμένοι για τη νέα έρευνα-αποκάλυψη: όσα sites λένε ότι τέτοιες θεωρίες είναι μπούρδες προκαλούν αυτισμό, γι’ αυτό μην μπαίνετε. ΔΓΥΑΔΟΣΤΕ!!!!1111