Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στο τρίγωνο των Βερμούδων για να λυθεί.ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στο τρίγωνο των Βερμούδων για να λυθεί.

25 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εδώ και λίγες ημέρες ένας κακός χαμός έγινε στο διαδίκτυο απο ειδησεογραφικές και μη ιστοσελίδες. Οι τίτλοι τραβηχτικοί (τα κλικ είναι αυτά που μετράνε) αλλά το άρθρο από ουσία μηδέν. Εκτός από μετεωρολογικό ενδιαφέρον δεν προσφέρει κάτι άλλο.

bermuda-triangle-02

Δεν θα αναπαράγω ολόκληρο το άρθρο, μόνο την περίφημη υπόθεση για την λύση του μυστήριου, ένα μυστήριο πoυ υπάρχει μόνο στη φαντασία.

To άρθρο, αν δεν το έχετε δει, μπορείτε να το δείτε ενδεικτικά στο Star ή την ελληνική έκδοση της  HuffingtonPost ή το Πρώτο Θέμα, νομίζω φτάνουν αυτά.

Η υπόθεση λοιπόν έχει κάπως έτσι…    Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 170 μίλια την ώρα, ευθύνεται για το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.  

Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην Mirror ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. 

Ελα όμως που δεν είναι καθόλου έτσι, οι επιστήμονες που μετείχαν σε αυτή την έρευνα και εμφανίστηκαν στο Science Channel ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν έιδαν τα δημοσιεύματα καθώς τα συμπεράσματά τους διαστρεβλώθηκαν.

Ο Randy Cerveny είπε πως τους παρουσιάζουν σαν να έχουν πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και ο Steven Miller, που επίσης συμμετείχε, είπε πως πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο το οποίο παρατηρείται παντού και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τις όποιες εξαφανίσεις στη περιοχή.

http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2016/10/21/what-these-hexagonal-clouds-found-over-bermuda-triangle/92512476/

http://www.snopes.com/scientists-solve-bermuda-triangle/?utm_source=facebook&utm_medium=social

Για το τρίγωνο των Βερμούδων δεν υπάρχουν χάρτες επίσημοι που να οριοθετουν την περιοχή και δεν αναγνωρίζεται ως επίσημη ονομασία. Δεν υπάρχουν υπερφυσικές εξηγήσεις για τις εξαφανίσεις στη περιοχή. Εκρήξεις μεθανίου από θαλάσσια ιζήματα, ανθρώπινα λάθη σε συνδυασμό με άσχημες καιρικές συνθήκες, τροπικές καταιγίδες, τυφώνες και το ρέυμα του κόλπου που προκαλεί απότομες μεταβολές στο καιρό είναι οι αιτίες.

Δεν υπάρχουν πύλες που ανοιγοκλείνουν, δεν υπάρχει η χαμένη Ατλαντίδα, ούτε εξωγήινοι που αρπάζουν αεροπλάνα και βαπόρια. Οι εξαφανίσεις στη περιοχή δεν είναι περισσότερες και δεν εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιαδήποτε άλλη πολυταξιδεμένη θαλάσσια περιοχή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

http://oceanservice.noaa.gov/facts/bermudatri.html

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής