Οι χημειοθεραπείες μας σκοτώνουν και θα σωθούμε αλλάζοντας διατροφή;

23

Τα ψευδοεπιστημονικά δημοσιεύματα και οι διάφοροι »ειδικοί» που διαδίδουν »εναλλακτικές» ιατρικές θεωρίες, αποτελούν μια τεράστια πηγή παραπληροφόρησης με ενδεχομένως οδυνηρές συνέπειες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που είδαμε στο olazoi.blogspot.gr, όπου συνοψίζονται μερικοί από τους πιο διαδεδομένους μύθους για το καρκίνο.

 [icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]Οι χημειοθεραπείες σας σκοτώνουν…αλλάξτε διατροφή και νικήστε τον καρκίνο…[/custom_headline]

 

Το JOHN HOPKINS HOSPITAL, σε άρθρο του, παραθέτει δεκαέξι τρόπους αποφυγής της επώδυνης διαδικασίας των χημειοθεραπειών για καταπολέμηση του καρκίνου

Η χημειοθεραπεία δεν αποτελεί πλέον τον μόνο τρόπο καταπολέμησης του καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το JOHN HOPKINS HOSPITAL. Μάλιστα, το JOHN HOPKINS HOSPITAL παραθέτει και δεκαέξι λόγους που οδηγούν σε αυτό.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα, σημειώνεται, δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια.

Όταν ο γιατρός, τονίζεται, διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

Το JOHN HOPKINS HOSPITAL αναφέρει ακόμη ότι τα καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τονίζεται, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων. Όταν κάποιος έχει καρκίνο, αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο, σημειώνεται, μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

Αλλάξτε διατροφή

Το JOHN HOPKINS HOSPITAL σημειώνει, εξάλλου, πως για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η χημειοθεραπεία, εξηγεί, έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγιών κυττάρων στον μυελό των οστών, τη γαστρεντερική οδό κτλ., και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.α.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα. Η αρχική θεραπεία, τονίζεται, με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, υπογραμμίζεται, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου. «Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών», εξηγεί περαιτέρω.

Τι προκαλεί η χημειοθεραπεία

Πέραν των πιο πάνω το JOHN HOPKINS HOSPITAL τονίζει, εξάλλου, πως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, υποδεικνύει, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου, προστίθεται, είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

Τι θα πρέπει να αποφεύγουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο
Τα καρκινικά κύτταρα, όπως αναφέρεται, τρέφονται με:

α. Ζάχαρη. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες, αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Γάλα. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, παρά μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σάς βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφώνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φάρεναϊτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

Ο καρκίνος
Σύμφωνα ακόμη με το JOHN HOPKINS HOSPITAL, τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα-φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

Όπως αναφέρεται ακόμη, ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

«Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει.
Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον.
Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί.
Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή», τονίζεται και προσθέτει:
«Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα.
Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα.
Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων», καταλήγει το JOHN HOPKINS HOSPITAL.[/content_band]

Τι ισχύει

Πρώτα απ όλα, δεν υπάρχει JOHN HOPKINS HOSPITAL, αλλά Johns Hopkins Hospital ή Medicine.

 

Ο συντάκτης του άρθρου, επικαλείται  ανύπαρκτο ισχυρισμό του John Hopkins Hospital. Συγκεκριμένα, πριν μερικά χρόνια είχε κυκλοφορήσει στα »αφυπνισμένα» ιστολόγια του εξωτερικού, ένα υποτιθέμενο Email, που περιέγραφε τα ανωτέρω σχετικά με το καρκίνο. Μεταξύ άλλων, υποτίθεται πως έκανε κάποιες διαπιστώσεις όπως οι παρακάτω:

α) Όλοι έχουν καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους

β) Το δυνατό ανοσοποιητικό καταστρέφει το καρκίνο

γ) Ο καρκίνος προκαλείται από διατροφικές ελλείψεις και διάφορα συμπληρώματα μπορούν να τις διορθώσουν

δ) Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα και το χειρουργεί προκαλεί εξάπλωση του καρκίνου

ε) Οι καρκίνοι λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από συγκεκριμένες τροφές

στ) Ο καρκίνος είναι πάθηση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος

ζ) Το οξυγόνο σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ομοιότητες του δημοσιεύματος με το υποτιθέμενο Email του John Hopkins Hospital, είναι προφανέστατες.

Το κακό για τους συντάκτες του άρθρου όμως, είναι πως το John Hopkins, όχι μόνο έχει διαψεύσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου Email, αλλά καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ως Hoax.

Πιο αναλυτικά (σύμφωνα με το Johns Hopkins)

α) Όλοι έχουν καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους. Υπεραπλούστευση. Ο καρκίνος είναι γενετική ασθένεια που προκύπτει από από μια ποικιλία μεταλλάξεων ή αλλαγών που είτε κληρονομούνται από τους γονείς, ή προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και συμπεριφορές όπως το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

β) Το δυνατό ανοσοποιητικό καταστρέφει το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, ο καρκίνος έχει την ιδιότητα να »κρύβεται» από το ανοσοποιητικό σύστημα. Για παράδειγμα, τα κύτταρα που θα μολυνθούν από ιούς ή βακτήρια, »στέλνουν» ένα χαρακτηριστικό προειδοποιητικό σήμα, αναγνωρίζονται από τις άμυνες του οργανισμού και συνήθως καταστρέφονται. Τα καρκινικά κύτταρα, δεν έχουν αυτό το »ελάττωμα».

γ) Ο καρκίνος προκαλείται από διατροφικές ελλείψεις και διάφορα συμπληρώματα μπορούν να τις διορθώσουν. Είναι αλήθεια πως οι διατροφικές και άλλες συνήθειες, όπως το κάπνισμα, αυξάνουν το κίνδυνο καρκινογέννεσης. Οι ειδικοί, συνιστούν ισορροπημένη διατροφή και εφόσον είναι αναγκαία, λήψη συμπληρωμάτων με μέτρο για τυχόν κάλυψη ελλείψεων σε βιταμίνες. Μεγαλύτερες δόσεις συμπληρωμάτων, δεν έχουν καμία ωφέλεια.

δ) Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα και το χειρουργείο  προκαλεί εξάπλωση του καρκίνου. Κάπου εδώ, εισερχόμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς, με βαρύγδουπες, αλλά αναληθείς δηλώσεις. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα. Δυστυχώς, έχουν παρενέργειες όπως απώλεια μαλλιών, βάρους κτλ. Η χειρουργική αντιμετώπιση, αποτελεί τη πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου και σε καμία περίπτωση δε προκαλεί εξάπλωσή του. Η μεταφορά καρκινικών κυττάρων στο σώμα γίνεται μέσω τις μεταφοράς κυττάρων μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

https://www.sciencebasedmedicine.org/chemotherapy-doesnt-work/

ε) Οι καρκίνοι λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από συγκεκριμένες τροφές. Πρόκειται για απόλυτα ψευδοεπιστημονική θεώρηση. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως συγκεκριμένες τροφές (πχ ζάχαρη), τροφοδοτούν το καρκίνο. Η ζάχαρη για παράδειγμα, είναι ένας υδατάνθρακας που θα τροφοδοτήσει κάθε κύτταρο του σώματος, είτε υγιές, είτε άρρωστο και δεν είναι σε θέση να κάνει διακρίσεις.

Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη και δίνουν ενέργεια σε όλα τα κύτταρα, υγιή και μη. Προφανώς η υπερκατανάλωση ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον καρκίνο.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#superfoods

Μέλι και σόδα θεραπεύουν το καρκίνο;

Όσον αφορά το γάλα, πρόσφατη μετά-ανάλυση πάνω στο θέμα η οποία δίνει μια λίγο πιο απόλυτη απάντηση δηλώνοντας πως μετά την ανάλυση των εξεταζόμενων ερευνών δε βρέθηκε σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος και εμφάνισης καρκίνου. Οι ειδικοί πάντως τονίζουν τη σημασία της πρόσληψης ασβεστίου για τον οργανισμό και ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Γενικά, οι μέχρι σήμερα μελέτες δεν έχουν απαντήσει οριστικά εάν το γάλα προκαλεί καρκίνο.

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/does-milk-cause-cancer

evaluating-the-links-between-intake-of-milkdairy-products-and-cancer

Στις ΗΠΑ χορηγείται στις αγελάδες, από το 1993, η rBGH, μια ισχυρή αυξητική ορμόνη που βοηθά στην αύξηση παραγωγής γάλακτος. Αυτή η ορμόνη, προκαλεί με τη σειρά της μαστίτιδες στα ζώα για την αντιμετώπιση των οποίων, χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά. Στην ΕΕ, η χρήση αυξητικών ορμονών έχει απαγορευτεί από το 2000.

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/can-the-hormones-in-milk-affect-breast-cancer

Η διαμάχη του γάλακτος: Ευλογία ή δηλητήριο;

Φυτοφαγικη διατροφή

Η φυτοφαγική δίαιτα ακολουθείται είτε περιστασιακά για θρησκευτικούς λόγους, ή μόνιμα για λόγους περιβαλλοντικών και φιλοζωικών αντιλήψεων. Η αυστηρή φυτοφαγία όμως, ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους. Οι πρωτεΐνες για παράδειγμα, ενώ μπορούν να βρεθούν και σε φυτά, δε περιέχουν κάποια βασικά αμινοξέα. Για το ασβέστιο και το σίδηρο που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά και στο κρέας, χρειάζεται ιδιαίτερα προσεγμένος σχεδιασμός της φυτοφαγικής δίαιτας προκειμένου να καλυφθούν. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται μόνο σε ζωικές τροφές, όπως είναι τα αβγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα άτομα που επιλέγουν τελικά να απομακρύνουν το κρέας από την διατροφή τους θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν σωστά τα γεύματα τους, αποφεύγοντας τις πιθανές επιπλοκές μιας φυτοφαγικής διατροφής.

στ) Ο καρκίνος είναι πάθηση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Όπως προαναφέραμε, ο καρκίνος προκαλείται από γενετικές μεταβολές. Το μυαλό, το πνεύμα, η πίστη κτλ, δε παίζουν κάποιο ρόλο. Προφανώς το να είναι κάποιος ευτυχισμένος, χωρίς άγχος κτλ, είναι επιθυμητό, αλλά το να ισχυριζόμαστε πως πχ η δυστυχία προκαλεί καρκίνο, είναι τεράστιο άλμα λογικής. Τα συναισθήματα και γενικότερα οτιδήποτε άλλο, δε μπορούν να επηρεάσουν την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του σώματος που ρυθμίζεται από τα νεφρά.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#acidic-diets

ζ) Το οξυγόνο σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτο τον ισχυρισμό και τυχόν »οξυγονοθεραπείες» που κυκλοφορούν, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά και δυνητικά επικίνδυνες.

http://www.hopkinsmedicine.org/kimmel_cancer_center/news_events/featured/cancer_update_email_it_is_a_hoax.html

Παραδοχές

Προφανώς ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής επηρεάζει την επιδημιολογία του καρκίνου, ωστόσο, πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο. Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια, σε σύγκριση με τους τέσσερις στους δέκα που επιβίωναν από τη νόσο πριν από μερικές δεκαετίες. Παγκοσμίως υπάρχουν 25.000.000 επιζώντες του καρκίνου, εκ των οποίων τα 12.000.000 στην Αμερική.

Οι έρευνες για τον καρκίνο έχουν προσφέρει όχι μόνο νέα, ισχυρότερα φάρμακα, αλλά και πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και στοχευμένης θεραπείας. Σύμφωνα όμως με επίσημα στοιχεία του cancerresearchuk.org, οι πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο, έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο στις ηλικίες 50-64, μειώθηκε κατά 39-68% (ανάλογα το είδος του καρκίνου) τη περίοδο 2005-2009, σε σχέση με τη περίοδο 1990-1994. (Πηγή: Reuters).

http://www.cancerresearchuk.org/health-professional/cancer-statistics/survival

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC), το 85% με 90% των καρκίνων θα ήταν ιάσιμοι, εάν ανιχνεύονταν στο στάδιο Ι. Επομένως, δεν υφίσταται »παταγώδης ήττα», αλλά ουσιαστική πρόοδος.

http://www.iarc.fr/

terranovaincognita.gr/single-post/2016/08/23/Καταρριπτεται—«Η-Αλήθεια-για-τον-Καρκίνο-και-ΓΙΑΤΙ-οι-ιατροί-επιμένουν-να-την-αγνοούν»

Προσοχή: Να συμβουλεύσετε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας που θα δείτε στο ίντερνετ ή στα κοινωνικά δίκτυα. Προσοχή επίσης σε διάφορες »αφυπνισμένες» ομάδες και »ειδικούς» γυρολόγους που σας υπόσχονται θαυματουργική ίαση σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

via TNI

 • JOHN

  Σε εσάς που κάνατε τον κόπο και μου απαντήσατε σας προτείνω να ξεκινήσετε την τακτική που περιγράφει παρακάτω λινκ ο Σπάρτακος ΓΙΑ ΑΡΧΗ…

  Αναζητήστε επίσης και τις περι πλήρους πρωινού γεύματος απόψεις του καθώς και άλλα σημαντικά που προτείνει, να διαπιστώσετε αν οι όποιες βιωματικές εμπειρίες μου ισχύουν ή όχι……Βάλτε μιά άνω τελεία, αποκτήστε προσωπική εμπειρία ΚΑΙ εσείς και έπειτα κρίνετε…..Το ίδιο προτείνω καΙ στους φίλτατους διαχειριστές , ιδιαίτερα σε εκείνον που λατρεύει τις κοκακόλες……

  ΥΓ
  Δεν ανέφερα κάτι περι ομοιοπαθητικής..

  • Φτάνει πια με τη διαφήμιση. Μια, δυο, εεε κάπου σταματήστε και διάβασε τους όρους για τα σχόλια.
   Μην παραπονιέστε μετά, πως δεν εγκρίνουμε τα σχόλια σας.

   • JOHN

    Ώπα φίλτατε κάπου παραγνωριστήκαμε!!Ποίος κάνει διαφήμιση είπατε??

    Απλά επειδή ήθελα να πω,μέσω λινκ, ότι είναι άκρως ανθυγιεινός ο συνδυασμός αμυλούχων και πρωτεινούχων τροφών στο ίδιο γεύμα κάτι που αποτελεί ΚΑΙ αυτό αιτία ασθενειών??

    Αν την αλήθεια που είδα μέσω των εμπειριών μου την χαρακτηρίζετε διαφήμιση τότε μάλλον έχουμε χάσει το μέτρο….

    ΥΓ
    Πείτε μου τώρα ότι γνωρίζω προσωπικά τον Σπάρτακο..

    • Θανος Επαχτιτης

     Σε ποσα ακομη αρθρα θα ανεφερετε το Σπαρτακο? Παντως κατι πηρε το ματι μου για Δρακουμελ και Max Gerson. Φαντάζομαι δε ξερετε κάτι?

     • JOHN

      Το γεγονός ότι η διαχείρηση(Δηλαδή ΕΣΕΙΣ) με διαβάλλει κατηγορώντας με για διαφήμιση κάποιας επιχείρησης με σκοπό ιδιοτελή συμφέροντα φυσικά και από πλευράς μου απορίπτεται σαν …….hoax…..

      Επίσης δεν ανέχομαι με τίποτε το «φιλτράρισμα» των σχολίων μου με πρόφαση την φυσικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ συγκαλυμμένη διαφήμιση, βλέπε φασιστική αφαίρεση του λινκ μου που περιείχε επιχειρήματα που προσωπικά ενστερνίζομαι και που όμως μου ήταν δύσκολο να τα βρω σε άλλη ιστοσελίδα..Πριν όμως πείτε ότι το λινκ ήταν άσχετο με την παρούσα ανάρτηση σας και άτοπο σας υπενθυμίζω ότι έιχε εμφανή σχέση με το θέμα που πραγματεύεται το παρόν άρθρο αν κάνετε τον κόπο να το μελετήσετε καλύτερα…

      Βέβαια το ιστολόγιο είναι δικό σας και έχετε κάθε δικαίωμα να επιλέγετε να εμφανίζονται μόνον οι απόψεις που ασπάζεστε ή οτιδήποτε άλλη πολιτική στο θέμα των σχολίων κρίνετε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ως την σωστότερη…

      Επιπρόσθετα τι να κάνουμε που ο συγκεκριμένος άνθρωπος με έχει πείσει,δικαίωμα μου δεν είναι να ισχυριστώ ότι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στους επικίνδυνους τσαρλατάνους που παρουσιάζετε σε δύο τελευταία άρθρα σας???

      Αν όμως έχετε ατράνταχτα στοιχεία προσπαθείστε να καταρρίψετε τις απόψεις του Σπάρτακου, ποίος θα σας εμποδίσει??

      Τέλος,, προ καιρού είχα επιτεθεί φραστικά σε αρθρογράφο του ιστοχώρου σας για την άποψη του περι του αναψυκτικού τύπου «κόλα» …Λάθος μου εκεί ήμουν όντως απαράδεκτος και μία συγνώμη από μέρους μου είναι το λιγότερο επιβεβλημένη…

     • Θανος Επαχτιτης

      Μπα, δε θα σου κανουμε το χατηρι!

 • JOHN

  Δηλαδή να μην καταθέσω τις δικές μου προσωπικές βιωματικές εμπειρίες μου στο θέμα τούτο επειδή δεν είναι συμβατές με την γνώμη των mods και κατ’ επέκταση και της πλειοψηφίας……..

  ΄Τώραν όσον αφορά την όποια προσωπική επίθεση «αντιλήφθηκες» λέω να μην σχολιάσω καν……

  ΥΓ

  Προς όλους

  Ρε παιδιά καταναλώνοντας επί σειρά πολλών ετών σκουπίδια που μας μοστράρονται ως λιχουδιές,καπνίζοντας επί δεκαετίες,ξενυχτώντας συχνά και πίνοντας και τις ουισκάρες μας κάθε βράδυ εκτός από παστεριωμένο γάλα κάθε πρωί, λογικό δεν είναι να φθάσει κάποια στιγμή που ο οργανισμός να είναι σε τέτοιο βαθμό τοξινωμένος άρα και τόσο άρρωστος ώστε να είναι απίστευτα δύσκολη η πλήρης ίαση??

  Μπόρεί η αλλαγή διατροφής ήτοι η μετατροπή της σε αλκαλική να σε κάνει καλά μέσα σε δύο ,τρεις μήνες??Τοξίνες δεκαετιών ολόκληρων μέσα σε τέτοιο σύντομο χρονικό διάστημα??Πλάκα κάνετε τώρα??Ίσως και χρόνια ολόκληρα να χρειαστεί η πλήρης ανάρρωση από την όποια ….»ανίατη» αρρώστια προκαλέσαμε στον εαυτό μας τον ίδιο, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση…….

  Από την άλλη, βρείτε μου ένα χημικό φάρμακο που να αντιμετωπίζει, όχι φυσικά τα συμπτώματα, αλλά τις αιτίες ανίατων ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης…..

  Το ξέρατε ότι ακόμη και η ίδια η συμπεριφορά μας,μην πω και η ικανότητά μας, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από ότι καταναλώνουμε??

  Φταίω εγώ μετά αν ισχυριστώ ότι ΙΣΩΣ να υπάρχει αλληλοαβάντα μεταξύ μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών από την μία και εταιριών κολοσών παραγωγής σκουπιδιών από την άλλη όπως η Coca Cola η Mars η Twix,η MacDonalds.η Marlboro κτλ,ώστε οι δεύτερες να δημιουργούν τόσο ύπουλα και μεθοδευμένα πελατεία στις πρώτες???Μόνο και να μπορούσατε να καταλάβετε το πόσο εθιστικά είναι αυτά τα σκουπίδια για τον ανθρώπινο οργανισμό!!Είναι όμως απίστευτα πολλά τα λεφτά Άρη!!

  • Bill

   Όχι, δε φταις. Και απόψεις μπορείς (και πρέπει) να καταθέτεις και ισχυρισμούς να κάνεις.
   Αρκεί να μπορείς να τους αποδεικνύεις. Ενοχλητικό να στο λένε, ε;

   Ο τελευταίος ισχυρισμός σου, μ’ αυτό το τεράστιο «ΙΣΩΣ» (που δείχνει ότι δεν έχεις στοιχεία για όσα λες) ξεφούσκωσε μόνος του. Κάνεις τόσο κόπο για να πείσεις ότι… τι; ότι «ίσως» και να ισχύουν οι θεωρίες συνομωσίας;

   Επίσης, από το site του κυρίου Σπάρτακου του Μαρινάκη:

   http://www.spartacus.gr/blog/recipes/juices/item/834-antikarkinikos-ximos-drakoumel

   Αντικαρκινικός χυμός Δρακουμέλ; Κάνουμε πλακίτσα ή παίζουμε με τον πόνο των ασθενών;
   Δηλαδή, αλήθεια τώρα; Το λέτε και στους καρκινοπαθείς ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα;

   • JOHN

    Άνθρωπε μου κατάλαβες τίποτε από ότι έγραψα??

    Τώρα όσον αφορά τις αποδείξεις!!Μου φθάνει ότι ακριβώς απέδειξα στον ίδιο μου τον εαυτό και όποιος θέλει με πιστεύει.Ελεύθερη βούληση έχουμε!!

    Την Καλημέρα μου!!! 🙂

    • Bill

     Τι κάνεις Γιάννη?
     Κουκιά σπέρνω.

     Έτσι είναι… όταν δεν έχουμε τι να πούμε, τερματίζουμε την κουβέντα.

     Την καλημέρα μου κι εμένα.

  • John Smith

   «Δηλαδή να μην καταθέσω τις δικές μου προσωπικές βιωματικές εμπειρίες»; Όχι, διότι δεν έχουν καμία αξία αν δεν επιβεβαιώνονται επιστημονικά. Το τι εγώ πιστεύω ότι συμβαίνει με το τι πραγματικά συμβαίνει έχει συχνά μεγάλη διαφορά, και υπάρχει πάντα και η περίπτωση να έχεις καταλάβει τελείως λάθος και να συστήνεις κάτι το επικίνδυνο εν αγνοία σου.

   «Φταίω εγώ μετά αν ισχυριστώ ότι ΙΣΩΣ να υπάρχει…». Και μόνο που ξεκινάς με το «ίσως» υπάρχει πρόβλημα. Για να ισχυριστείς το οτιδήποτε πρέπει να έχεις στοιχεία, και το «υπάρχουν συμφέροντα» δεν αποτελεί στοιχείο. Συμφέροντα υπάρχουν παντού, άρα γιατί να μην υποθέσω εγώ ότι όλο αυτό είναι μια μπούρδα που προωθούν οι διάφοροι δάσκαλοι του «φυσικού τρόπου ζωής» για να πουλήσουν τα «φυσικά» τους προϊόντα; Ή μήπως εκεί είναι λιγότερα τα λεφτά Άρη;

   • Bill

    Μπα… μάλλον ίδια είναι τα λεφτά, μη σου πω και περισσότερα. Έχεις δει πόσο κάνουν τα ομοιπαθητικά;

 • Bill

  Έγραψα προηγουμένως μια απάντηση στο σχόλιο του φίλου JOHN η οποία διαγράφηκε χωρίς να είναι προσβλητική. Παρακαλώ πολύ κοιτάξτε το. Ευχαριστώ.

  • Δεν διαγράφηκε. Τα σχόλια εγκρίνονται 4-5 φορές την ημέρα, ανάλογα με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας. Οπότε μπορεί να καθυστερήσει λίγο να εγκριθεί κάποιο σχόλιο. Ευχαριστούμε.

 • leon06010

  Ναι αλλά δεν είδα να λέει πουθενά ότι το λεμόνι δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον. Τι παραπληροφόρηση είναι αυτή;

 • Γιώργος Τσιριμπόμπος

  Ωραίο άρθρο. Το περί «έλλειψης αμινοξέων σε τέτοιες διατροφές» δεν ισχύουν, σύμφωνα με το American Heart Association (http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/Vegetarian-Diets_UCM_306032_Article.jsp). Το ίδιο άρθρο εξηγεί πολύ καλά τι πρέπει να προσέξει κάποιος που ακολουθεί μια τέτοια διατροφή.

  • Alexander Nikolaidis

   Ακριβώς, υπάρχουν μπόλικες πληρες πρωτεινες φυτικής προελευσης

   • Γιώργος Τσιριμπόμπος

    Το σχόλιό μου αναφερόταν στο κομμάτι του άρθρου που λέει «Η αυστηρή φυτοφαγία όμως, ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους. Οι
    πρωτεΐνες για παράδειγμα, ενώ μπορούν να βρεθούν και σε φυτά, δε
    περιέχουν κάποια βασικά αμινοξέα.». Αυτό αποτελεί κίνδυνο αν πχ τρως αποκλειστικά μπανάνες, ή κάποια άλλη τροφή η οποία υπολείπεται κάποιων αμινοξέων. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://ajcn.nutrition.org/content/59/5/1203S (ο πίνακας της εικόνας είναι από το συγκεκριμένο paper – το οποίο έχει γίνει cite 420 φορές) https://uploads.disquscdn.com/images/1d6f1bcedd24499e60bddeddc494ca3b250011cabd8e65462953f986d02c654a.png

 • JOHN

  Αν μπορείς όμως(Που πολύ αμφιβάλλω) , κατέρριψε με αποδείξεις και τους ισχυρισμούς του διατροφολόγου του Σπάρτακου του Μαρινάκη….Εδώ σε θέλω …

  http://spartacus.gr/

  • Bill

   Εμ… συγνώμη που πετάγομαι αλλά ο κύριος αυτός έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του;
   Αν όχι, καταρρίπτονται από μόνοι τους. Δική του δουλειά είναι να μας πείσει.

   Απλή (?) λογική.

   • JOHN

    Να σε πείσει??Πως να σε πείσει αφού είσαι προκατειλημένος και αρνείσαι να επισκεφτείς τον ιστότοπο του??Μπες λοιπόν στο σάιτ του και δες!!!Προσωπικά ακολούθησα μερικές(Μονο μερικές, όχι όλες) από τις συμβουλές του και πραγματικά βελτιώθηκα σε σώμα, εμφάνιση γενικά, αλλά και ενέργεια περισσότερη έχω…..

    Αν όμως δεν μπορείς να αποχωριστείς τα λουκανικοπιτάκια,τυροπιτάκια,αναψυκτικά τύπου κόλα, ζαμπονάκια,αλκοολούχα ποτάκια κτλ, δεν σου φταίει κανείς…..

  • Σχόλιο του John (?? Μαρίνα, εσύ;) στο άρθρο για την καταπολέμηση του καρκίνου με… κουκούτσια βερίκοκου:

   «Να συμβουλευτώ «γιατρό» ???Απόφοιτος της σημερινής «ιατρικής» που ντροπιάζει το όνομα του Ιπποκράτη??Ευχαριστώ δεν θα πάρω…..»

   • leon06010

    Βλέπω η Μαρίνα στάθηκε σταθμός!