Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα, ο Δρ Χάμερ και οι τσαρλατάνοι που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείεςHOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα, ο Δρ Χάμερ και οι τσαρλατάνοι που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες

29 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τα ανυπόστατα ιατρικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, είναι το ίδιο επικίνδυνα με τις ”θαυματουργές” θεραπείες που προτείνουν διάφοροι τσαρλατάνοι. Η παρούσα ανάρτηση αφορά τη περίπτωση του ”Δρος” Χάμερ καθώς και δημοσίευμα για την υποτιθέμενη αντικαρκινική άμυνα του Ιπποκράτη.

Ο Δρ. Ryke Geerd Hammer αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση θεραπευτή διότι απολαμβάνει παγκοσμίου φήμης με τα κατορθώματά του. Είναι ο εφευρέτης της Νεας Γερμανικής Ιατρικής. Ισχυρίζεται πως η συμβατική αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι μέρος μιας σιωνιστικής συνομωσίας για την εξολόθρευση των μη εβραϊκών πληθυσμών! Εκτός από οπαδός ναζιστικών αντιλήψεων, υποστηρίζει πως οι Εβραίοι, δε παθαίνουν από καρκίνο. Το πόσο αστείος είναι αυτός ο ισχυρισμός, το αποδείξαμε με το άρθρο: ”Γιατί οι Εβραίοι δεν έχουν καρκίνο;”.

Ο Hammer έγινε γνωστός για την εναλλακτική μέθοδο θεραπείας του καρκίνου που λανσάρισε ο ίδιος και κατατάχθηκε στον χώρο της ψευδοιατρικής.Το 1986 ανακλήθηκε η άδεια του να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα όμως ο ίδιος συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα.Φυλακίστηκε για απάτη και παράνομη εξάσκηση επαγγέλματος.Το 2007 οι Ισπανοί γιατροί τον καθιστούν υπεύθυνο για δεκάδες θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν,ο  Dr Ryke Geerd Hammer ζούσε στην Ισπανία εκείνη την περίοδο.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την υπόθεση της 6χρονης τότε Olivia Pilhar από την Αυστρία η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γονείς της φοβούμενοι τις συμβατικές μεθόδους ιατρικής κατέφυγαν στον Dr Ryke Geerd Hammer.

Όμως αντί η μικρή να καλυτερεύει,παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που ζητούσε ο Dr Ryke Geerd Hammer από τους γονείς της η υγεία της χειροτέρευε και ο όγκος είχε μεγαλώσει επικίνδυνα, η ζωή της μικρής τέθηκε σε άμεσο  κίνδυνο καθώς είχε γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιακής κοιλότητας και πίεζε τους πνεύμονες.

Με παρέμβαση της Αυστριακής κυβέρνησης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονέων της μικρής οι οποίοι επέμεναν στη θεραπεία του Dr Ryke Geerd Hammer, η μικρή μεταφέρθηκε ξανά την Αυστρία όπου οι κανονικοί γιατροί με τις συμβατικές μεθόδους κατάφεραν να σώσουν την ζωή της μικρής και να την θεραπεύσουν παρά το μικρό ποσοστό,μόλις 10%,που έδιναν για να ζήσει η μικρή και αυτό εξαιτίας της εναλλακτικής θεραπείας του Dr Ryke Geerd Hammer.

Δείτε την περίπτωση της Olivia Pilhar στο παρακάτω σύνδεσμο μαζί με άλλους ασθενείς οι οποίοι δεν επέζησαν από τις εναλλακτικές μεθόδους του Dr Ryke Geerd Hammer

http://www.psiram.com/en/index.php/Victims_of_New_Medicine

149 περιπτώσεις θανάτων έχουν γίνει γνωστές και συνδέονται με τον Dr Ryke Geerd Hammer όπως φαίνεται και στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.ariplex.com/ama/ama_ham2.htm

Οι γονείς της μικρής τιμωρήθηκαν με ποινή 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

http://www.independent.co.uk/news/world/parents-on-trial-for-cancer-treatment-refusal-1357672.html

Εδώ είδαμε την πλευρά του Dr Ryke Geerd Hammer η οποία αποκρύπτεται από τα αφυπνισμένα και ευλογημένα ιστολόγια αλλά και ιστολόγια που ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες και έχουν υποτίθεται ενημερωτικό χαρακτήρα.

Το ανησυχητικό είναι πως υπάρχει στο facebook σελίδα με τίτλο: Φίλοι του Dr. R.G.Hamer. Το πιο ανησυχητικο, είναι πως έχει σχεδόν 2.000 likes…

 Σύμφωνα με το Χάμερ, ο καρκίνος είναι μια Εβραιοσιωνιστική συνωμοσία. Η χημειοθεραπέια είναι ανακάλυψη των Εβραίων για να εξοντωθούν όλοι οι μη-εβραϊκοί πληθυσμοί. Ο ίδιος ο Χάμερ μάλιστα, υποστηρίζει πως οι Εβραίοι δεν πεθαίνουν από καρκίνο! Η διαπίστωση του Χάμερ προκάλεσε γέλια ακόμη και στους πιο στρατευμένους αντισημίτες.

terranovaincognita.gr/single-post/2016/04/30/Η-μπούρδα-της-εβδομάδας-Pt2-Γιατί-οι-Εβραίοι-δεν-έχουν-καρκίνο

Εφαρμόζουν κάποιοι στην Ελλάδα την αποδεδειγμένα επικίνδυνη Νέα Γερμανική Ιατρική του Χάμερ;

36

https://www.sciencebasedmedicine.org/the-iron-rule-of-cancer-the-new-german-medicine-and-cancer-quackery/

Επικίνδυνα δημοσιεύματα

Ένα ακόμη δημοσίευμα που μιλά για εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, είναι αυτό που είδαμε στοpronews.gr. Σε αυτό, αναφέρεται ο Δρ. Χάμερ και για αυτό το λόγο τα συνδυάσαμε. Ας δούμε τι λέει:

Ο Ιπποκράτης είχε τη θεραπεία του καρκίνου! – Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα

 

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.

Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:

«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:

«Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.»

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.

Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης.

Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.

Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.

Κανόνας 1ος: Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών,

1) δυναμώνει το συκώτι.

Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά; Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.

2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.

Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

Η περίπτωση του βερίκοκου.

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Να το διατυπώσω διαφορετικά. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;

Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.

Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.

Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg:

1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.

Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς. Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.

Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο.

Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.

Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα,τα οποία δεν προστατεύονται.:

Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία.

Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι.

Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ.

Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή.

Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν.

Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.

Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ).

Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. .

Φρούτα, ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες (τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης.

H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.

Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.

Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς , σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του.

Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».

Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας.

Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό.

Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.

Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι.
Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.

Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).

Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.

Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης.

Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες).

Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε:

«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο, από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».

Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;

Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC).

Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.

Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων.

ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η (IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο. Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

ΨΕΥΔΕΣ

Τι ισχύει

Το άρθρο είναι εσκεμμένα ογκώδες και περιέχει δύσκολους ορισμούς για να παραπλανήσει τον αναγνώστη. Εμείς θα σταθούμε στα 6 βασικά σημεία του:

1ος κανόνας: Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, έχουμε σημαντικά οφέλη.

Η ανωτέρω διαπίστωση προέρχεται από την αντίληψη πως η ζάχαρη τροφοδοτεί το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, όλα τα κύτταρα, υγιή και μη, χρειάζονται υδατάνθρακες τους οποίους μετατρέπουν σε ενέργεια για να ζήσουν. Η ζάχαρη είναι ένας ακόμη υδατάνθρακας όπως αυτοί που συναντάμε σε κάθε προϊόν που προέρχεται πχ από τα σιτηρά.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#superfoods

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/06/30/resveratrol-cancer/

Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Ουδέποτε έχει αποδειχτεί αυτή η άποψη (Πηγή: hopkinsmedicine.org &  greatist.com). Όσον αφορά τα κουκούτσια βερίκοκου και την Β17, δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως θεραπεύει το καρκίνο. (Πηγή: cancerresearchuk.org). Τέλος, ο ισχυρισμός πως η βήτα γλυκοσιδάση είναι 100 φορές υψηλότερη στους καρκινικούς όγκους είναι ψευδής. Υπάρχει σε ίσες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο συκώτι και τα νεφρά. (Πηγή: ncbi.nlm.nih.gov).

Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ)

Εδώ το άρθρο επικαλείται τη ψευδοεπιστημονικη δίαιτα Moerman. Αποτέλεσε έμπνευση του Ολλανδού γιατρού Cornelis Moerman (1893-1988). Η αξία της ουδέποτε αποδείχτηκε επιστημονικά καθότι ο Moerman ποτέ δεν έκανε κάποια σχετική δημοσίευση που να στηρίζει τα λεγόμενά του, ενώ ουδείς μπόρεσε ποτέ να παράγει τα ίδια αποτελέσματα. (Πηγές: quackwatch.orgncbi.nlm.nih.gov).

Επιπλέον, η διαπίστωση πως τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο ΡΗ είναι αληθής εν μέρη. Μόνο το εξωκυτταρικό περιβάλλον των καρκινικών όγκων μπορεί να είναι όξινο και σε καμία περίπτωση η κατανάλωση τροφών όπως (παραδόξως) το λεμόνι, δε μπορεί να συμβάλει στην αλκαλοποίηση. (Πηγές: cancerresearchuk.orgcancerci.biomedcentral.com)

terranovaincognita.gr/single-post/2016/09/18/Καταρρίπτεται-«Το-αλκαλικό-νερό-μπορεί-να-σκοτώσει-τον-καρκίνο»

Κάθε όργανο του ανθρωπίνου σώματος έχει το δικό του PH. Το ανθρώπινο σώμα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα οξύτητας από μόνο του και το κάνει πολύ αποτελεσματικά. Εάν για κάποιο λόγο η ισορροπία αυτή διαταραχθεί, θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της και όχι να σπεύσουμε να καταναλώσουμε αλκαλικό νερό. Ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις, το αλκαλικό νερό να μην είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης.  Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα στα νεφρά, το αλκαλικό νερό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση των προαναφερθέντων στοιχείων με δυσμενείς παρενέργειες.

Το ανθρώπινο αίμα είναι από τη φύση του ελαφρώς αλκαλικό. Αυτό ρυθμίζεται από τα νεφρά και παραμένει πάντα εντός συγκεκριμένων ορίων. Εάν θελήσουμε να το αλλάξουμε με τροφή ή νερό, τα επιπλέον οξέα ή αλκαλοειδή, απλά αποβάλλονται με τα ούρα. Η μεταβολή λοιπόν του PH θα φανεί μόνο στα ούρα και δεν θα έχει οποιαδήποτε άλλη επίδραση στο υπόλοιπο σώμα.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#acidic-diets

Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης.

Η κατανάλωση ”πράσινων” δεν έχει καμία επίπτωση, θετική ή αρνητική στον καρκίνο. Ο ισχυρισμός πως η χλωροφύλλη δρα ως αιμοσφαιρίνη μεταφέροντας οξυγόνο είναι παντελώς αναληθής. Εξάλλου, δεν είναι απαραίτητη η κατανάλωση χυμών, από τι στιγμή που (θεωρητικά), μπορούμε να προσλάβουμε χλωροφύλλη από οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό φάμε. ((Πηγες: nccih.nih.gov – www.mskcc.org & http://www.ncbi.nlm.nih.gov).

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/08/28/wheatgrass-juice/

Το οξυγόνο σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα; Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτο τον ισχυρισμό και τυχόν »οξυγονοθεραπείες» που κυκλοφορούν, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά και δυνητικά επικίνδυνες.

http://www.hopkinsmedicine.org/kimmel_cancer_center/news_events/featured/cancer_update_email_it_is_a_hoax.html

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού», σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες, που έδειξαν σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σκόρδου και κρεμμυδιού και του καρκίνου. Τα ανωτέρω λαχανικά, έχουν προληπτική δράση σε κάποια είδη καρκίνου, όπως αυτός του στομάχου, αν και υπάρχουν ενστάσεις στη μεθοδολογία κάποιων εξ αυτών. Αντιθέτως, δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες που να υποστηρίζουν πως μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα, δηλαδή να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει τη κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου την ημέρα και 50 γραμμαρίων κρεμμυδιού, στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής. Επομένως ο ισχυρισμός πως κάποιοι μας κρύβουν το σκόρδο και το κρεμμύδι, είναι αστείος.

http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js2200e/4.html

http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js2200e/3.html

Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC).

Τι είναι η ODC

Τα βακτήρια καθορίζονται από το τι οργανικές ενώσεις μπορούν να διασπάσουν. Το φάσμα των ενώσεων που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από τη συλλογή των ενζύμων που ένα είδος βακτηρίων μπορεί να κάνει. Η Ορνιθίνη είναι ένα αμινοξύ που ορισμένα βακτήρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξαιτίας ενός ενζύμου που ονομάζεται αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης. Η ορνιθίνη της αποκαρβοξυλάση χρησιμοποιείται έτσι για να προσδιοριστεί εάν το μικρόβιο μπορεί να χρησιμοποιήσει την ορνιθίνη για άνθρακα και ενέργεια.

http://www.vumicro.com/vumie/help/vumicro/Ornithine_decarboxylase_Broth.htm

Έρευνες έχουν δείξει πως η  Αποκαρβοξυλάση  της ορνιθίνης, μπορεί να λειτουργήσει ως προγνωστικός παράγοντας για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να συνδέει τη κατανάλωση ζάχαρης με την αύξηση των επιπέδων του συγκεκριμένου ενζύμου στο ανθρώπινο σώμα.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10473083

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18330478

Επίλογος

Να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί απέναντι σε άτομα και δημοσιεύματα που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/07/24/%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-5-%CE%BA/
https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/10/09/rodokipos-dr-hamer/
https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/09/25/baking-soda-honey-maple-syrup/
https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/09/19/alkaline-water/

Fact-check for the sake of Democracy