Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο σεισμός 4,8R που ΔΕΝ έγινε στη Χαλκιδική.HOAXES FAKE NEWS

Ο σεισμός 4,8R που ΔΕΝ έγινε στη Χαλκιδική.

31 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Από χθες (30/10/2016) διαβάζουμε την είδηση για τον ισχυρό σεισμό 4,8R που ταρακούνησε την Χαλκιδική. Όμως ο σεισμός υπάρχει μόνο στη φαντασία. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο star.grnewsbomb.grtopontiki.gr, tvxs.gr,  typosthes.grthepressroom.grtilegrafima.grkontranews.grnewreport.grpentapostagma.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ και στην Χαλκιδική-Έγινε αισθητός

Το επίκεντρο εντοπίζεται 54 χιλιόμετρα νότια της Κασσάνδρας

45701

30.10.2016 – 12.00

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:40 το πρωί της Κυριακής με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 54 χιλιόμετρα νότια της Κασσάνδρας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, αρκεί ένας να δημοσιεύσει μια ψευδή είδηση και θα την αντιγράψουν όλοι. Κανείς δεν θα ελέγξει αν πραγματικά είναι αλήθεια και η είδηση θα περάσει από σελίδα σε σελίδα.

Ο παραπάνω σεισμός υπάρχει μόνο στη φαντασία, γιατί δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Διαβάζουμε στο δημοσίευμα πως σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 54 χιλιόμετρα νότια της Κασσάνδρας, αλλά στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που καταγράφονται όλοι οι σεισμοί, δεν υπάρχει καταγραφή του συγκεκριμένου σεισμού.

45702

https://archive.is/rxuZ7

Παρακάτω η λίστα με όλους τους σεισμούς της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε στην Ελλάδα την Κυριακή 30/10/2016, είναι 3,0R

45703

https://archive.is/wr4Ze

Ο σεισμός δεν υπάρχει ούτε στο ευρωπαϊκό emsc-csem.org

45706

https://archive.is/vY6D9

45704

45705

https://archive.is/xkuJc

https://archive.is/rFYNK

Τελικά το μοναδικό που έγινε αισθητό και ταρακούνησε από το σεισμό που ΔΕΝ έγινε στη Χαλκιδική, είναι οι σελίδες που δεν ελέγχουν τι ανεβάζουν. Οι ειδήσεις στο διαδίκτυο έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, σε φανταστικό επίπεδο.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.