Ζευγάρι ποζάρει δίπλα σε σκοτωμένο λιοντάρι και ένα άλλο τους κυνηγάει – Καταρρίπτεται

In Fake, Fake news, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά κατασκευασμένα βίντεο. Αρκετά από αυτά γίνονται viral. Το παρακάτω βίντεο με το λιοντάρι, είναι ψεύτικο. 

45905

  • ΨΕΥΔΕΣ

Δημοσιεύθηκε σε αρκετές σελίδες. Εμείς το είδαμε στο star.grnewsit.grmakeleio.gr, dete.grmynewsonline.grathensmagazine.graltsantiri.grathensvoice.gr και diaforetiko.gr

ΝΤΡΟΠΗ! Ζευγάρι ποζάρει δίπλα σε σκοτωμένο λιοντάρι, όταν άλλο τους κυνηγάει-ΒΙΝΤΕΟ

Έχουμε κατά καιρούς δει πολλές φωτογραφίες κυνηγών που όλο καμάρι ποζάρουν δίπλα στα νεκρά θηράματά τους. Αυτή τη φορά, όμως, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο από το χρήστη του YouTube, Jayden Tanner, το οποίο δείχνει ένα ζευγάρι στη Νότια Αφρική να φωτογραφίζεται καμαρώνοντας δίπλα στο λιοντάρι που σκότωσε, την ώρα που ένα άλλο… τους παίρνει στο κυνήγι!

Στην περιγραφή του βίντεο, ο χρήστης γράφει: «Κατάφερα να πάρω στα χέρια μου αυτό το βίντεο όταν ήμουν στη Νότια Αφρική, πριν από περίπου δύο μήνες. Ένας κυνηγός μου το έδειξε και θεώρησα ότι ήταν ξεκαρδιστικό. Για ’μένα αυτό το βίντεο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο μια κατάσταση που προκαλεί θλίψη για αυτό που κόσμος πρέπει να δει. Κάθε χρόνο κυνηγοί σκοτώνουν παράνομα χιλιάδες εξωτικά, άγρια ζώα στην Αφρική και μετά ποζάρουν με καμάρι μπροστά από τα τρόπαιά τους. Όλος αυτός ο συνδυασμός αποτελεί απειλεί στην επιβίωση των περισσότερων αγαπημένων μας και σπάνιων ειδών. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα αυτό. Επίσης, υπάρχουν ζώα που μεγαλώνουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας με αποκλειστικό σκοπό να γίνουν θηράματα από κυνηγούς-τουρίστες, πρόθυμους να καταβάλουν μεγάλο τίμημα για αυτό. Για παράδειγμα ένα λιοντάρι μπορεί να κοστίσει έως και 35.000 δολάρια.
Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο γύρω από αυτό το θέμα. Παρακαλώ κοινοποιήστε και σώστε την άγρια ζωή».

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο. Παρ’ όλα αυτά… δείτε το!

Το βίντεο είναι κατασκευασμένο και ένα «έμπειρο» μάτι, θα βρει πολλά σφάλματα στο βίντεο, αν διαθέσει λίγα λεπτά και το δει καρέ καρέ. Μερικά από αυτά είναι:

1. Βλέπουμε 10-20 τρίχες στη χαίτη, να κινούνται από τον αέρα, ακριβώς πάνω από το κεφάλι, αλλά είναι οι μοναδικές τρίχες που κινούνται. Όλες οι υπόλοιπες τρίχες είναι παγωμένες. Λογικά θα έπρεπε να υπάρχει κίνηση και σε άλλα σημεία, στη χαίτη του σκοτωμένου λιονταριού.

45901a

2. Το πόδι της γυναίκας είναι διάφανο.

45901

3. Η σκιά της ουράς εμφανίζεται ξαφνικά και είναι κομμένη. Τα δύο τμήματα της ουράς ενώνονται στο επόμενο καρέ.

45902-vert

4. Η άκρη της ουράς του ζωντανού λιονταριού είναι κομμένη για μερικά καρέ.

45904

Εκτός από τα παραπάνω σφάλματα υπάρχουν και λογικά σφάλματα που μας δείχνουν πως το ζωντανό λιοντάρι προστέθηκε στο βίντεο.

1. Το λιοντάρι κοιτάει στο υπερπέραν όσο πλησιάζει. Αν προσέξετε το βλέμμα του δεν εστιάζει ούτε στη γυναίκα ούτε στον άντρα.

2. Όταν επιτίθεται ένα άγριο λιοντάρι το κάνει με μεγάλη ταχύτητα, δεν περπατάει ανέμελα. Ακριβώς όπως βλέπουμε στα παρακάτω πραγματικά βίντεο.

Αλλά ούτε το σκοτωμένο λιοντάρι είναι πραγματικό. Την εικόνα την έχουν πάρει από μια φωτογραφία και την πρόσθεσαν στο βίντεο.

esekyuqidgyucqh-1600x900-nopad

 

Γενικά το βίντεο είναι αρκετά πετυχημένο αλλά όπως είδαμε παραπάνω έχει αρκετά σφάλματα και το τελικό συμπέρασμα είναι πως είναι κατασκευασμένο.