Οι Simpsons δεν προέβλεψαν την εκλογή του Τραμπ.

5

Μετά την εκλογή του Τραμπ άρχισε να παίζει και πάλι το επεισόδιο των Simpsons που υποτίθεται προέβλεπε την εκλογή του Τραμπ από το 2000. Δεν θα αναπαράγω κάποιο άρθρο, παίζει πλέον παντού, ακόμα και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

simpsonstrumpepisode2000-1

 

Ας δούμε όμως δύο γεγονότα τα οποία γκρεμίζουν το προφητικό της υπόθεσης.

Το 2000 όντως είχε βγει το επεισόδιο « Bart to the Future » και είχε αναφερθεί ο Τραμπ ως αστείο, η Λίζα εξελέγη πρόεδρος αντικαθιστώντας στην προεδρία τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό το επεισόδιο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί προφητικό και αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ εκείνη την εποχή έδινε ξανά την μάχη του για την προεδρία των Η.Π.Α.

https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_presidential_campaign,_2000

 

Κυκλοφορεί όμως ακόμα ένα βίντεο το οποίο το χρησιμοποιούν για να δείξουν το προφητικό χαρακτήρα των Simpsons και δείχνει τον Τραμπ στα σκαλιά ενός εμπορικού κέντρου.

 

 

Το βίντεο αυτό  κακώς συνδέεται με το αρχικό βίντεο του 2000 και αυτό γιατί είναι από επεισόδιο του 2015 με τίτλο « Trumptastic Voyage » και βγήκε τον Ιούλιο του 2015.

http://www.imdb.com/title/tt4854334/

 

 

Τίποτα δεν μοιάζει προφητικό πια.

 

 • dominore

  Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να προβλεφθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να ΕΞΗΓΗΘΕΙ.
  Για να προβλέψεις την άνοδο του Τραμπ με βάση την κριτική ανάλυση της κοινωνίας (λέμε τώρα, ερχόμενος στο σχόλιό σου) χρειάζεται ολοκληρωμένη ανάλυση ιστορική και κοινωνικοπολιτική βάσει της εξέλιξης το νέου φαινομένου της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών και των κοινωνικών της επιπτώσεων, της φτώχειας που αυτή φέρνει καταστρέφοντας ζωές στο πέρας της. Και όχι απλοϊκά όπως το τοποθετείς «τον κόσμο του θεάματος»…Και δε νομίζω ο δημιουργός των Simpsons να είχαν κάτι τέτοιο κατά νου όταν έκαναν την μεγάλη αυτή «πρόβλεψη»…Το μόνο που χρειάζεται κανείς να κάνει είναι να ενημερωθεί ποιοι ψήφισαν τον Τράμπ. Και τότε το παραμύθι καταρρέει.
  Όλοι όσοι έχουν την μάσκα του προοδευτικού (Χιλαρυ) είναι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο αυτή τη στιγμή όπως επίσης και ο νομπελίστας ειρήνης Ομπάμα. Δεν είδα το σεναριογράφο απ όσο ξέρω να λέει κάτι γι αυτό…Το μόνο που είπε με βάση της δηλώσεις που μας μεταφέρεις είναι αυτά που αναπαράγουν και τα ΜΜΕ εναντίον του κάθε Τράμπ που τους απειλεί, έστω και θεωρητικά…
  Είναι παράλογο που κέρδισε ο Τραμπ αλλά δεν θα ήταν αν κέρδιζε η (Κ)ιλαρι ε;

  • gorg

   Λέει λοιπόν απλοΪκότατα ο γκυ ντε μπορ :» Έξω
   από την εργασία [Προσέξτε: έξω από την εργασία], το θέαμα είναι ο
   κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους. Μόνο
   μέσω τού θεάματος ο λαός αποκτά μια (πλαστοποιημένη) γνώση κάποιων
   γενικών όψεων τής κοινωνικής ζωής, από τα επιστημονικά και τεχνολογικά
   επιτεύγματα έως τούς κυρίαρχους τρόπους συμπεριφοράς και τις
   ενορχηστρωμένες συνδιασκέψεις των διεθνών αρχηγών κρατών.».

   Σχολιάζει ο Γιάννης Ιωαννίδης «Το «θέαμα» λοιπόν δεν αφορά το «κέντρο τού υπάρχοντος κόσμου αλλά την κουλτούρα. Είναι ο
   κυρίαρχος τρόπος σχέσης «έξω από την εργασία», μια μετάθεση στο πεδίο
   τής κουλτούρας τής διαίρεσης μεταξύ διευθυνόντων και εκτελεστών.»
   Κι εδώ σχολιάζω εγώ.. Ο κόσμος του θεάματος – ο κόσμος της κουλτούρας – ο κόσμος της προπαγάνδας – ο κόσμος της εικόνας – ο κόσμος της τηλεόρασης δηλαδή το πεδίο στο οποίο κινούνται οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί της σειράς The Simpsons είναι το ίδιο με αυτό που κινούνται αυτοί που βγάζουν για πολιτικές βιτρίνες (δηλαδή προέδρους, αρχηγούς, ηγέτες) ανθρώπους της εικόνας σαν τον Τραμπ. -Αυτοί που βγάζουν- δηλαδή αυτοί που δίνουν το χρίσμα, είναι και αυτοί που έχουν συμφέρον από αυτό κι όχι κάποιοι επικυρίαρχοι εξωγήινοι κλπ μη παρεξηγηθούμε κιόλας. Αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ παιδί της κοινωνίας του θεάματος είναι, αντίστοιχος με τον Μπερλουσκόνι, με τα κουνελάκια του πλεημπόι και την reality show αισθητική.
   Όταν λοιπόν σαν καλλιτέχνης θες να περάσεις το μήνυμα «ότι η Αμερική έχει τρελαθεί» και θες να «προειδοποιήσεις» τότε βάζεις τον Τραμπ για πρόεδρο για να το πεις με χιούμορ. (Μπρρρ προφητικόο)
   Αν λοιπόν εσύ κάνεις την κριτική σου με ολοκληρωμένη ανάλυση ιστορική και κοινωνικοπολιτική βάσει της εξέλιξης
   το νέου φαινομένου της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών και των
   κοινωνικών της επιπτώσεων, της φτώχειας που αυτή φέρνει καταστρέφοντας
   ζωές στο πέρας της. Και όχι απλοϊκά και φτάνεις στο σημείο να λες Όλοι όσοι έχουν την μάσκα του προοδευτικού (Χιλαρυ) είναι οι πιο
   επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο αυτή τη στιγμή όπως επίσης και ο
   νομπελίστας ειρήνης Ομπάμα, σαν αυτές οι τηλεοπτικές βιτρίνες να έχουν κάποια μαγική δύναμη στα χέρια τους και να μπορούν με μερικές απλοϊκές κινήσεις να φέρουν την καταστροφή, ε τότε μάλλον δεν βλέπεις τι κρύβεται πίσω από τις μαριονέτες. Αυτό που κρύβεται είναι απλώς τα συμφέροντα που θα εξυπηρετήσει ο Τραμπ και ο κάθε Τραμπ κι όχι ο θεός.
   Ο επικίνδυνος Ομπάμα δεν είχε δύναμη ούτε το γκουαντανάμο να κλείσει…
   Το ότι ο Τραμπ απειλεί τα ΜΜΕ μπορώ να το δω μόνο χιουμοριστικά και μόνο σε Σίμπσονς αισθητική..
   Για να τα παραφράσω όλα λοιπόν θα σου πω ότι το παράλογο του 2000 που είναι παράλογο και για μένα σήμερα είναι ότι η φάρσα επαναλαμβάνεται ως ιστορία.. (φάρσα όπως λέμε σάτιρα)
   Κι εντάξει δεν είναι προφητικό το επεισόδιο των Σίμπσονς

 • Dimitris Karaoulanis

  Μήπως να δείς την κανονική ταινία και να καταλάβεις οτι από τα στιγμαιότυπα που δείχνει στην τηλεόραση είναι από το 2016 και απλά κάποιος το έκανε επεξεργασία? Δες και το original στιγμαιότυπο που ανέβηκε στο youtube πρίν 5 χρόνια https://www.youtube.com/watch?v=S4m848bh1iY

  • ghostdog

   κριμα κριμα κριμα…. μου χαλασες τη μερα τωρα…

   • Dimitris Karaoulanis

    Λυπάμαι!Πες πως δεν το είδες!