Όχι, μάλλον ο George Soros ΔΕΝ χαιρέτησε αυτό τον μάταιο Κόσμο!!!

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Like farming, Αερολογίες - μπούρδες., Την πάτησα, Φάρσες by Θάνος Επαχτίτης0 Comments

Πως κάνεις ένα click-bait άρθρο; Παίρνεις ένα άτομο που δε χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας στην Ελλάδα και τον,,, πεθαίνεις.

Ενώ αρχικά το άρθρο επικαλείται πολλές ξένες ειδησεογραφικές σελίδες, στη πραγματικότητα, η μοναδική πηγή, είναι το dailynewsposts.info που ανέβασε την είδηση πριν 14 ώρες και δεν είναι αξιόπιστη.

Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν μια είδηση είναι πραγματική η είναι ακόμη μια φάρσα, είναι να διασταυρώσεις την είδηση με μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αν δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από αναπαραγωγές του αρχικού δημοσιεύματος, τότε η είδηση είναι ψευδής.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στις ειδήσεις της Google, με τους όρους »George Soros» και »George Soros dead», δε βρήκαμε καμία άλλη πηγή που να διασταυρώνει τον ισχυρισμό, αλλά μόνο αναξιόπιστες αναπαραγωγές του αρχικού δημοσιεύματος. Μια τέτοια είδηση και μετά από τόσες ώρες, θα υπήρχε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο σε αναξιόπιστα blogs.

Με βάση τα ανωτέρω, συμπεραίνουμε πως ο George Soros, δεν έχει πεθάνει (ακόμη) και πως ο σκοπός των ανωτέρω άρθρων είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.