Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, μάλλον ο George Soros ΔΕΝ χαιρέτησε αυτό τον μάταιο Κόσμο!!!HOAXES FAKE NEWS LIKE FARMING ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όχι, μάλλον ο George Soros ΔΕΝ χαιρέτησε αυτό τον μάταιο Κόσμο!!!

15 Νοε
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πως κάνεις ένα click-bait άρθρο; Παίρνεις ένα άτομο που δε χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας στην Ελλάδα και τον,,, πεθαίνεις.

Ενώ αρχικά το άρθρο επικαλείται πολλές ξένες ειδησεογραφικές σελίδες, στη πραγματικότητα, η μοναδική πηγή, είναι το dailynewsposts.info που ανέβασε την είδηση πριν 14 ώρες και δεν είναι αξιόπιστη.

Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν μια είδηση είναι πραγματική η είναι ακόμη μια φάρσα, είναι να διασταυρώσεις την είδηση με μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αν δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από αναπαραγωγές του αρχικού δημοσιεύματος, τότε η είδηση είναι ψευδής.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στις ειδήσεις της Google, με τους όρους ”George Soros” και ”George Soros dead”, δε βρήκαμε καμία άλλη πηγή που να διασταυρώνει τον ισχυρισμό, αλλά μόνο αναξιόπιστες αναπαραγωγές του αρχικού δημοσιεύματος. Μια τέτοια είδηση και μετά από τόσες ώρες, θα υπήρχε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο σε αναξιόπιστα blogs.

Με βάση τα ανωτέρω, συμπεραίνουμε πως ο George Soros, δεν έχει πεθάνει (ακόμη) και πως ο σκοπός των ανωτέρω άρθρων είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Fact-check for the sake of Democracy