Ποιοι είμαστε
Αρχική O ιδρυτής της Corona ΔΕΝ χάρισε 2 εκατομμύρια λίρες στους συγχωριανούς του.HOAXES FAKE NEWS

O ιδρυτής της Corona ΔΕΝ χάρισε 2 εκατομμύρια λίρες στους συγχωριανούς του.

25 Νοε
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εμφανίστηκε και παίζει παντού, το τίμησαν ιδιαιτέρως και μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, δεν θα αναπαράγω κάποιο άρθρο. Ας δούμε όμως μερικούς τίτλους για τα μάτια σας μόνο.

Ελεύθερος Τύπος:  Ο ιδρυτής της Corona έκανε εκατομμυριούχους τους κατοίκους ενός χωριού

Μηχανή του Χρόνου: Ο ιδρυτής της Corona έκανε όλους τους συγχωριανούς του εκατομμυριούχους. Άφησε κληρονομιά 2 εκατομμύρια λίρες σε κάθε κάτοικο!

Huffington Post: Ο ιδρυτής της Corona έκανε όλους τους συγχωριανούς του εκατομμυριούχους

Star: ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ξύπνησαν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ γιατί πέθανε ο Mr Corona- ΔΕΙΤΕ τι συνέβη

TVXS: Ο ιδρυτής της Corona έκανε εκατομμυριούχους τους κατοίκους του χωριού του

Newsit: O mr. Corona έκανε εκατομμυριούχους όλους τους συγχωριανούς του!

corona

 

Δυστυχώς η ιστορία δεν είναι αλήθεια και τη διαψεύδει εκπρόσωπος τύπου του ιδρύματος Fundanción Cerezales Antonino y Cinia. Ο ιδρυτής της Corona δεν έκανε πλούσιους τους συγχωριανούς του παρότι είχε κάνει πολλά για το χωριό του και για το ίδρυμα, από επενδύσεις μέχρι τρεχούμενο νερό σε κάθε σπίτι. Ο Fernandez άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του στα ανίψια του από τα 13 ετεροθαλή αδέλφια του καθώς ο ίδιος δεν είχε δικό του παιδί.

H ιστορία προήλθε από τη παρερμηνεία μιας δήλωσης ενός συντοπίτη του Fernandez  o οποίος δήλωσε πως «Δεν είχαμε χρήματα πριν, δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς τον Αντονίνο».

https://www.buzzfeed.com/patricksmith/sorry-the-corona-beer-tycoon-didnt-give-everyone-in-his-home?utm_term=.pc57lAQdX#.dn18GYBMQ

http://www.thelocal.es/20161125/corona-tycoon-did-not-leave-fortune-to-spanish-villagers?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Με την είδηση την πάτησαν και μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες του εξωτερικού που έσπευσαν να κατεβάσουν το άρθρο, παράδειγμα ο telegraph.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής