Το CNN ΔΕΝ έπαιζε πορνό για μισή ώρα

3

Η είδηση ήρθε από το εξωτερικό και σαν λαίλαπα, σάρωσε και τα ελληνικά ΜΜΕ. »Το CNN έδειχνε επί μισή ώρα σκληρό πορνό! Σάλος στις ΗΠΑ!!»

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο enikos.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, makeleio.gr, iefimerida,gr, newsit.gr, tribune.gr και πολλά άλλα.

Η ιστορία ξεκίνησε από μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ του εξωτερικού, όπως ο Independent και η Daily Mail, που μόλις κατάλαβαν τη γκάφα, φρόντισαν είτε να κατεβάσουν, είτε να τροποποιήσουν τα αρχικά άρθρα.

 

Στη πραγματικότητα όμως, το περιστατικό δε συνέβη ποτέ. Ο πάροχος RCN που μεταδίδει καλωδιακά το CNN στη περιοχή της Βοστόνης, όπου υποτίθεται πως έλαβε χώρα το περιστατικό, το διέψευσε κατηγορηματικά, μέσω απαντήσεων σε χρήστες του Twitter, που δικαιολογημένα απόρησαν.

 Η σχετική διάψευση αναρτήθηκε και στο facebook.

 Το όλο ζήτημα, προέκυψε από ένα και μοναδικό tweet από το χρήστη @solikearose που έγινε viral μέσω του hashtag #BourdainPorn και προκάλεσε σύγχυση. Ο εν λόγω λογαριασμός, »κλειδώθηκε» λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο το χρήστη του, επειδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βομβαρδίστηκε από hate mails. Ακολουθεί το αρχικό tweet και ο λογαριασμός solikearose, όπως φαίνεται τώρα.

 

Η όλη ιστορία είναι κλασικό παράδειγμα πως μια »είδηση» που μπορεί να κυκλοφορήσει μέσω κοινωνικών δικτύων, μπορεί να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα και να »παγιδεύσει» ακόμη και κολοσσούς ενημέρωσης όπως ο Independent, η NY Post κτλ. Και επειδή τα εγχώρια ΜΜΕ, δε διεκδικούν βραβείο πρωτοτυπίας και αξιοπιστίας, ήταν λογικό και επόμενο να την πατήσουν επίσης.

Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση πως το CNN μετέδωσε σκληρό πορνό για μισή ώρα, καταρρίπτεται.

Για περαιτέρω ανάγνωση μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω λινκ:

http://www.theverge.com/2016/11/25/13748226/cnn-accidentally-airs-porn-fake-news-boston

http://www.usatoday.com/story/tech/2016/11/25/false-cnn-porn-report-shows-how-fast-fake-news-spreads/94441324/

http://www.snopes.com/cnn-half-hour-porn/?utm_source=facebook&utm_medium=social

via TNI