Μην σταματήσετε ότι και αν κάνετε! Τα σήματα του δορυφόρου, δεν είναι περίεργα!

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Θάνος Επαχτίτης2 Comments

Ένα άρθρο που κυκλοφορεί πολύ αυτές τις ημέρες, έχει να κάνει με ένα (γήινο) δορυφόρο, που έπειτα από δεκαετίες σιωπής, άρχισε να στέλνει μυστηριώδη σήματα στη Γη. Ας δούμε τι λέει το tromaktiko.blogspot.gr:

 24

Η είδηση για τη »μυστηριώδη» εκπομπή του δορυφόρου LES 1 (Lincoln Experimental Satellite 1), μόνο καινούργια δεν είναι. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Βρετανό ερασιτέχνη ραδιοαστρονόμο Phil Williams το 2013. Ο LES 1, ήταν ο πρώτος από μια σειρά συσκευών (LES 1 έως 9) που κατασκευάστηκαν από το MIT, με σκοπό τη μελέτη μέσων και τεχνικών επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων μεταξύ του 1965 και 1976. Ο LES 1, λόγω βλάβης στο σύστημα εκτόξευσης, δε κατάφερε να φτάσει στο σχεδιαζόμενο ύψος τροχιάς. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οι μπαταρίες του αχρηστεύτηκαν, με αποτέλεσμα ο αναμεταδότης του, να λαμβάνει απευθείας ηλεκτρική ενέργεια από τα ηλιακά του πάνελ. Επειδή όμως ο δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του ανά 4 δευτερόλεπτα, το ηλιακό φως μπλοκάρεται από το σώμα του δορυφόρου, προκαλώντας διακεκομμένη παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα το σήμα που φτάνει στη Γη, να ακούγεται απόκοσμο στον »απαίδευτο» ακροατή.

http://amsat.org/pipermail/ans/2013/000698.html

Επίσης, ο δορυφόρος αν και απέτυχε, ουδέποτε »εξαφανίστηκε». Η ακριβής τροχιά του είναι γνωστή:

http://www.satflare.com/home.asp

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο LES 1, περνάει πάνω από τον Ειρηνικό.

26

Στο βίντεο που ακολουθεί, ακούστε το επίμαχο σήμα:

 Οι εξωγήινες »ραδιοφωνικές» εκπομπές δεν είναι κάτι άγνωστο. Για παράδειγμα, όταν η διαστημοσυσκευή JUNO, έκανε πριν λίγους μήνες το πρώτο κοντινό πέρασμά του από τον Δία κατέγραψε τις εκπομπές που παράγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, που ηχογραφήθηκαν με το όργανο WAVE (Radio/Plasma Wave Experiment). Οι επιστήμονες γνωρίζουν για αυτές τις εκπομπές από τη δεκαετία του 1950, ποτέ όμως δεν είχαν ηχογραφηθεί από τόσο κοντά. Αν νομίζεται πως η εκπομπή του LES 1, είναι τρομακτική, που να ακούσετε και αυτό:

 Ή αυτό:

 Σας θυμίζει κάτι;

Από τα ανωτέρω, προκύπτει πως τα δημοσιεύματα για διαστημικά σήματα από εξαφανισμένους δορυφόρους, μόνο μυστηριώδη δεν είναι και δεν έχουν τη παραμικρή υπόσταση.. Εάν οι εξωγήινοι, με την υπερεξελιγμένη τεχνολογία τους αποφάσιζαν να επιστρατεύσουν ένα διαστημικό σκουπίδι για να επικοινωνήσουν μαζί μας, αφενός θα ήταν άξιοι της μοίρας τους, αφετέρου, θα ακούγαμε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτό που φτάνει στα αυτιά μας και μοιάζει με high pitched θόρυβο υποβάθρου.

via TNI

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Removed post Φελέκι

    Σταματήστε τις πρέσσες! Αυτή τη στιγμή ο δορυφόρος παίζει τραγούδι του Παντελίδη στα Ζορκαδιανά!

  • Γιώργος Μεταξάς

    Μου θυμίζει την ιστορία του «Russian woodpecker» του γιγάντιου σοβιετικού ραντάρ Duga, που τη δεκαετία του 70 δημιουργούσε παλμικά σήματα 10 Hz στα βραχέα, που προκαλούσαν τις υποψίες ότι επρόκειτο για πείραμα mind control.