Αυτά είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα στην Ελλάδα! – Καταρρίπτεται.

38

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε χρόνο λίστες της greenpeace. Η μια γράφει για μεταλλαγμένα στα τρόφιμα (όπως η παρακάτω που κυκλοφορεί κάθε χρόνο) η άλλη για τοξικά κτλ.
Αυτές οι λίστες, είναι πραγματικές;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο superfood.blogy.grmakeleio.grlogospellas.gr και e-sterea.gr

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ- Αυτά είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα στήν Ελλάδα![/custom_headline]

47101

Όλες οι μάρκες

Πλέον δυστυχώς ένα από τα σημαντικότερα μέρη της ζωής μας -η διατροφή μας- έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του άγχους και των γρήγορων ρυθμών ζωής.
Πρέπει όμως να δώσουμε σημασία στο τι τρώμε καθημερινά για να προστατέψουμε κατά πρώτον τον εαυτό μας και κατά δεύτερον όσους αγαπάμε (π.χ. την οικογένεια μας)….

Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά, στη ζωή μας έχουν μπει και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, και λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ποια είναι μεταλλαγμένα ή πώς να τα ξεχωρίσουμε.
Γι’ αυτό το λόγο βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε για εσάς τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 της Greenpeace.

Έτσι θα ξέρετε ποιες εταιρείες και ποια προϊόντα περιέχουν μεταλλαγμένα τρόφιμα ή είναι παράγωγα μεταλλαγμένων προϊόντων.
Είναι πολύ σημαντικό να διαδώσετε όσο μπορείτε αυτή τη λίστα ώστε να ενημερώσουμε και να προστατέψουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Η λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα για το 2013:

ΚΟΚΚΙΝΟ
Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο
μέλλον θα “καθαρίσουν” το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά.
ΠΡΑΣΙΝΟ
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
ΠΡΑΣΙΝΟ √
Για τα προϊόντα αυτά η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές.

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS[/content_band]

Δεν συνεχίζω με τη λίστα… γιατί είναι πλαστή.

Το παραπάνω δημοσίευμα δεν είναι καινούργιο, κυκλοφορεί από το 2013 κάθε χρόνο. Όπως μπορείτε να δείτε, αναφέρει «Η λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα για το 2013«, αν και αυτό δεν προβληματίζει τις σελίδες που το αναπαράγουν.

Οι λίστες αυτές, της greenpeace, είναι πλαστές. Η greenpeace έχει σταματήσει να εκδίδει λίστες και οδηγούς καταναλωτών εδώ και δώδεκα χρόνια.
Ας διαβάσουμε την ανακοίνωσή της.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα

9 Ιουλίου, 2014

Κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει στο internet πολλές “λίστες” για μεταλλαγμένα, τοξικά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι απάτη. Έτσι και τώρα, κυκλοφόρησε μια “λίστα” για μεταλλαγμένα στα τρόφιμα, δήθεν της Greenpeace. Δεν έχουμε ουδεμία σχέση.
Δεν βγάζουμε Οδηγό Καταναλωτών για μεταλλαγμένα στα συστατικά εδώ και πολλά χρόνια και αναμφίβολα κάθε εταιρεία το γνωρίζει. Είναι γνωστό πως οι εκάστοτε Οδηγοί αξιολογούσαν την τοποθέτηση των ερωτηθέντων εταιρειών σε συγκεκριμένα ερωτηματολόγια. Από τη στιγμή που έχει να ερωτηθεί κάποια εταιρεία εδώ και περίπου 10 χρόνια, μπορεί με ασφάλεια να υποθέσει πως ο κατάλογος δεν είναι δικός μας.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές και όχι στα συστατικά. Ο λόγος είναι πως υπάρχει σαφέστατη Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τη σήμανση των μεταλλαγμένων στα συστατικά, πράγμα το οποίο επίσης είναι γνωστό, πάνω απ’όλα στις εταιρείες παραγωγής τροφίμων οι οποίες αναμφίβολα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο. Έτσι λοιπόν, οι Οδηγοί που έχουν εκδοθεί από τότε, αφορούσαν αποκλειστικά στη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, δηλαδή στο σκέλος τη παράγωγης ζωικών προϊόντων για το οποίο δυστυχώς υπάρχει νομοθετικό κενό. Άρα εκ τον πραγμάτων, μια λίστα σαν αυτή που κυκλοφόρησε δεν θα μπορούσε να είναι δική μας.
Από τις αρχές του 2012, όπου και εντοπίσαμε μεταλλαγμένα σε ζωοτροφές μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στρέψαμε την προσοχή μας στο αίτημα για αποκλειστική χρήση ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών, όπως το κουκί και το ρεβίθι, τα οποία και είναι σίγουρα μη-μεταλλαγμένα. Εδώ και ένα χρόνο, λοιπόν, δραστηριοποιούμαστε σε μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης καταναλωτών και εταιρειών παραγωγής ζωικών προϊόντων με στόχο τη χρήση ντόπιων, μη-μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει πια κανενός είδους Οδηγός καταναλωτών σε σχέση με μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές από το 2010. Επιπλέον, όσο καιρό εκδίδαμε Οδηγούς καταναλωτών, κάναμε σαφές πως ακυρώνουν οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση τους.
Με άλλα λόγια, η Greenpeace δεν εκδίδει αυτή τη στιγμή κανένα οδηγό σε σχέση με μεταλλαγμένα εξού και δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας τέτοιος οδηγός στην ιστοσελίδα μας, δηλαδή το μόνο επίσημο σημείο στο οποίο μπορεί να βρεθεί η θέση μας για κάθε θεματική ενότητα με την οποία ασχολούμαστε. Άρα, είναι προφανές πως όποια άλλη “λίστα” κυκλοφορεί δεν είναι δική μας.
Όπως και στο παρελθόν, όσοι έτυχε να πέσουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης της εκάστοτε “λίστας” και επικοινώνησαν μαζί μας, ενημερώθηκαν για τα παραπάνω.
Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιστατικά όπου εταιρείες παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα αισθάνθηκαν πως θέλουν, στη δική τους ιστοσελίδα, να ξεκαθαρίσουν στους καταναλωτές τους ότι η εκάστοτε διαδικτυακή διακίνηση “λίστας” ή “πληροφορίας” είναι αναληθής. Είναι αδύνατον να αναλάβει η Greenpeace αυτού του είδους την επικοινωνία εκ μέρους εταιρειών σε σχέση με οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

www.greenpeace.org

https://archive.is/i0N12

Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μόνο στην επίσημη Ιστοσελίδα της Greenpeace

 

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • theodoris ioannoy

  1) Κρατάς ουδέτερη στάση μέχρι να βγάλεις ένα συμπέρασμα. 2) Αν οι αποδείξεις που έχει είναι ορθές και όχι του τύπου είπε ο ενας πολιτικός , είπε ο άλλος (γιατί σχεδόν όλοι πουλημένος είναι), τότε ναι θα τις ρίξω μία ματιά.

 • OANNHSEA

  Παρόλα αυτά η Ζειά κυκλοφορεί κανονικά με το παραμύθι που πουλήσανε ότι είναι τάχα μου παλαιός σπόρος….

 • νικος

  και καλα κανουν και δεν τα επιτρεπουνε, η μονσαντο το δηλώνει δημοσια οτι προκαλούνε στειρότητα τα μεταλλαγμένα της και το λεει το μεγαλύτερο ρωσικο καναλι αυτο, αμα ελεγε ψεματα οι μηνύσεις θα έπεφταν βροχη https://www.youtube.com/watch?v=4fG0KbdyCdQ

  • Remon_Kewl

   Αφού το λέει το RT.

   • νικος

    Ενω αμα το λεει το bbc ειναι αλήθεια βεβαια οι κακοι Ρώσοι και οι άγιοι αμερικανοι με τα μεταλλαγμένα τους και μην ξεχνας οτι καμια μήνυση δεν εφαγε το μεγαλύτερο καναλι της Ρωσίας για αυτο το βιντεο δυσφημιση στην μονσαντο

    • Remon_Kewl

     Βλέπεις μέσα στα δύο πρώτα λεπτά τις «σοβαρές» καταγγελίες που κάνουν η ουφολόγος-γιατρός Laibow και ο πολύ ενημερωμένος σεφ που λέει ότι δεν υπήρχαν αλλεργίες 25-30 χρόνια πριν (!!!) και καταλαβαίνεις για πόσο σοβαρό ρεπορτάζ μιλάμε.

     Και μην αρχίσουμε να μιλάμε για την μείωση πληθυσμού, την οποία μόνο εσείς οι πσεκασμένοι μπορείτε να την πιστεύετε. Δηλαδή πόσο χαζός μπορεί να είσαι για να βλέπεις προσπάθεια μείωσης όταν προχωράει η ιατρική με τόσο γοργά βήματα. Ακόμα και στα κράτη στα οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί, πολύ υποθετικά, γιατί δεν έχουν αναπτυγμένα συστήματα υγείας, Ινδία και Βραζιλία π.χ., βλέπουμε αύξηση του πληθυσμού.

     • νικος

      Την ιδια απορία εχω και εγω ποσο χαζος μπορει να εισαι οταν βγαίνουν και τα παραδέχονται δημοσια ολα, και εσυ πιστεύεις τα σαπιο καναλα άνοιξε το bbc να σου πει αλήθειες οταν θα ξυπνήσεις απότομα απο τον υπνο και θα καταλάβεις οτι ηταν ολα μπροστα στα ματια σου και δεν τα έβλεπες τοτε θα χτυπάς το κεφαλι σου στον τοιχο… https://www.youtube.com/watch?v=xoKQPIh70P0

     • John Smith

      Και μόνο το γεγονός ότι, όπως λες, «βγαίνουν και τα παραδέχονται δημόσια όλα» θα έπρεπε να σε προβληματίσει σχετικά με την εγκυρότητα των όσων λέγονται. Εάν επρόκειτο για ένα μυστικό σχέδιο ελέγχου του πληθυσμού πόσο πιθανό θα ήταν να το δηλώνουν δημοσίως;

     • νικος

      καθόλου δεν με ανησυχεί γιατι βλέπω ποσο κοιμισμένος ειναι ο κοσμος οι περισσότεροι ειναι στην κοσμαρα τους απο το ενα αυτη μπαίνουν και απο το αλλο βγαίνουν νομιζουν οτι ολα αυτα ειναι πολυ μακρια απο αυτους η φοβούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα δεν ξερω,παντος δεν ειναι μια θεωρία συνωμοσίας οπως ειναι οι αεροψεκασμοί κτλ ειναι αληθια και πλεον δεν τα κρύβουν καθολου αμα ανοίξεις το βιβλίο του ροκφελερ θα δεις οτι τα παραδέχεται ,λεει κάποιοι πιστεύουν οτι ειμαι μελος μιας μυστικής οργανώσεις που θελει να φτιαξει ενα παγκοσμιο σύστημα μια παγκόσμια κυβέρνηση εαν με κατηγορούνε για αυτο στεκομε ορθιος και παραδέχομαι οτι ειμαι ένοχος… της προάλλες βγήκε η βουλευτής του σύριζα και το παραδέχτηκε δημοσία οτι μας απειλεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση https://www.youtube.com/watch?v=9xe_FSYS-yc

     • John Smith

      Εάν όπως λες όλοι είναι κοιμισμένοι πώς βγαίνουν στη φόρα αυτές οι «πληροφορίες»; Και κυρίως γιατί να ρισκάρουν; Γιατί ενώ έχουν πείσει τον κόσμο ότι δεν συμβαίνει τίποτα να βγουν και να ομολογήσουν ότι όχι μόνο τους έλεγαν ψέματα αλλά και ότι προσπαθούν να τους δολοφονήσουν; Γιατί να θέλουν να μας σκοτώσουν ενώ μας ελέγχουν απόλυτα; Καταλαβαίνεις γιατί οι θεωρίες αυτές πάσχουν. Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κανείς μας δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει παρά μόνο αφού το έχουν ήδη εφαρμόσει 100% και για πολύ καιρό. Άρα στην περίπτωσή μας θα μάθουμε για τα όποια προβλήματα των μεταλλαγμένων -εάν υπάρχουν- αφού πρώτα θα τα έχουμε καταναλώσει όλοι για χρόνια, όχι ενώ τα πράγματα βρίσκονται ακόμα σε στάδιο έρευνας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι μέχρι στιγμής «αποδείξεις» κατά των μεταλλαγμένων είτε προέρχονται από αμφιλεγόμενες πηγές, είτε είναι απλά γνώμες, είτε είναι, όπως στην περίπτωσή μας, εντελώς ψέματα.

      Όσο το τι παραδέχτηκε ή όχι μία πολιτικός ελάχιστα με πείθει. Και για τους λόγους που σου είπα και για το ότι οι πολιτικοί μας δεν παίρνουν βραβείο ειλικρίνειας. Αν μάλιστα υπάρχει κάποιο σχέδιο θεωρώ πιο πιθανό να τα είπε αυτά για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τα πραγματικά σχέδιά τους παρά για να προειδοποιήσει.

     • νικος

      επίσης για τα μεταλλαγμένα πως εισαι σίγουρος οτι ειναι ψεματα δεν τα λεει κανενα σηνωμοσιολογικο σαιτ που ποιος χέστηκε, τα λεει ενα απο τα μεγαλύτερα καναλια παγκόσμιος δεν μπορει να λεει βλακείες και να μην τρώει απανωτές μηνύσεις απο μονσαντο κτλ αφου σου λεει η μονσαντο εβαλε τον Μαικλ τελερ πρώην στέλεχος της μονσαντο να προωθήσει τα μεταλλαγμένα και πολυ καλα ειπε ειναι σαν να διορίζεις παιδόφιλο σε παιδότοπο… και εσυ εισαι υπερ τον μεταλλαγμένων και δεν αλλάζεις γνώμη και θες να τρως μεταλλαγμένα για τους δικούς σου λογους εγω και το υπoλιπω 90% των ανθρώπων που δεν θέλουνε να τρωμε μεταλλαγμένα γιατι να πρεπει να υποστούμε το οτι δεν θα γραφει απανω το προϊόν οτι ειναι γενετικά τροποποιημένο γιατι φαντάζομε να ξερεις οτι στην Αμερική προσπαθούνε να το κανουνε με καθε τροπο αυτο οι πολυεθνικές

     • John Smith

      «Τα λέει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια». Ε και; Αν ένα μεγάλο κανάλι πει αύριο ότι οι γάιδαροι πετάνε θα πρέπει εγώ να το πιστέψω; Αν μάλιστα πάρω στα σοβαρά τη θεωρία σου περί «παγκόσμιου σχεδίου» ποιο μεγάλο κανάλι θα το δημοσίευε; Δεν είναι όλα ελεγχόμενα;

      «Δεν μπορεί να λέει βλακείες και να μην τρώει απανωτές μηνύσεις». Φυσικά και μπορεί, όπως μπορεί ο καθένας που σήμερα λέει τέτοιες βλακείες. Οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι που θεωρούν την Mosanto υπεύθυνη για όλα τα κακά του κόσμου;

      «Αφού σου λέει…» απολύτως τίποτα. Το μόνο που ακούω είναι ανθρώπους να λένε σαχλαμάρες χωρίς καμιά σοβαρή τεκμηρίωση.

      «Και εσύ είσαι υπέρ τον μεταλλαγμένων και δεν αλλάζεις γνώμη και θες να τρως μεταλλαγμένα για τους δικούς σου λόγους». Θα το χαρακτήριζα ad hominem, αλλά δεν μπορώ καν να το θεωρήσω προσβολή. Ναι, ξέρω ότι μέσα στο κεφάλι σου όποιος υποστηρίζει κάτι αντίθετο από σένα είναι αυτομάτως κακός, αλλά η πραγματικότητα δεν λειτουργεί έτσι. Και για να στη σπάσω λίγο, και εγώ προτιμώ τα φυσικά προϊόντα από τα GMO. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι βλέπω παντού συνωμοσίες.

      «Εγώ και το υπόλιπω 90% των ανθρώπων». Πρώτον μάθε ορθογραφία. Είναι ήδη αρκετά κουραστικό το να πρέπει να βάζω τόνους στα σχόλιά σου, δεν θα κάθομαι να διορθώνω και τα λάθη σου. Δεύτερον δείξε μου κάποια σοβαρή στατιστική που να δείχνει ότι το 90% των ανθρώπων σκέφτεται όπως εσύ. Γιατί ακόμα και να δεχτώ ότι όντως το 90% θέλει να ξέρει αν τα τρόφιμα που αγοράζει είναι GMO αυτό δε σημαίνει ότι το κάνει γιατί φαντάζεται ότι θέλουν να μας σκοτώσουν όλους.

      «Γιατί φαντάζομε να ξέρεις ότι στην Αμερική προσπαθούνε να το κάνουνε με κάθε τρόπο αυτό οι πολυεθνικές». Όχι, δεν το ξέρω. Για δείξε μου κάποια σοβαρή πηγή που να αναφέρει ότι «οι πολυεθνικές» -έτσι γενικά, όχι μια συγκεκριμένη ομάδα εταιριών- θέλουν να μας κρύψουν το τι τρώμε για να μας σκοτώσουν. Μόνο κάνε τον κόπο να δώσεις σοβαρές πηγές και να μη γεμίσεις το χώρο με links προς κάθε συνωμοσιολογικό site που θα βρεις.

     • Remon_Kewl

      Παίζει να είναι το ίδιο άτομο αυτοί οι δύο λογαριασμοί. Ανορθόγραφοι στο φουλ.

     • νικος

      Ποιος σου ειπε οτι ολα τα κανάλια ειναι ελεγχόμενα το rt ειναι Ρώσικο κανάλι ο Πούτιν το δηλώνει δημοσία οτι δεν θέλει την παγκόσμια κυβέρνηση,οπως ειπε και η βουλευτής απο το σύριζα μας απειλεί η παγκόσμια κυβέρνηση, δεν ειπα οτι εχει εδραιωθεί ηδη και ελέγχει τα παντα, εννοείτε οτι εχει και εχθρούς σαν τον Πούτιν που δεν θέλουν αυτην την σαχλαμάρα να αποφασίζουν για ολο των κόσμο μια χούφτα ανθρώποι…και βέβαια μπορεί να λεει οτι θελει το rt… δεν ειναι ετσι δεν ειναι σηνωμοσιολογικο μπλοκ, εδω σε κυβερνήσεις κάνουν οτι θελουν οι πολυεθνικές, μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη για δυσφήμιση των προϊόντων κτλ και δεν θα κανει σε ενα απο τα μεγαλύτερα κανάλια…

      «Αφού σου λέει…» απολύτως τίποτα. Το μόνο που ακούω είναι ανθρώπους να λένε σαχλαμάρες χωρίς καμιά σοβαρή τεκμηρίωση… ειναι σαχλαμάρες οτι ο Michael R. Taylor υπήρξε ο Αναπληρωτής Επίτροπος για τα Τρόφιμα https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_R._Taylor αυτην την συζήτηση την ειχα με εναν φιλο μου και μου λεει για να καταφέρει ένας ιδιώτης να επιβάλει την πολιτική του σε κάποιους πάει να πει ότι έχει κρατικές πλάτες. Δεν είναι τόσο απλο το θεμα…του λεω η μονσαντο εχει κρατικές πλάτες αφου εβαλε τον Μαικλ τελερ πρώην στέλεχος της μονσαντο και τον εκανε εντεταλμένο εκπρόσωπο τροφών και φυσικά οι τελευταίες Γ.Τ. τροφες της μονσαντο εγκρίθηκαν γρήγορα … οσο για το τελευταίο το παραδέχομαι ειμαι τελείως λάθος οι πολυεθνικές δεν το γραφουν επάνω οτι ειναι μεταλλαγμένα τα προϊόντα ο πόλεμος γίνετε για να το γραφουν

     • John Smith

      «Το rt είναι Ρώσικο κανάλι ο Πούτιν το δηλώνει δημοσία ότι δεν θέλει την παγκόσμια κυβέρνηση». Όλα αυτά έχοντας προφανώς ήδη αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι α) υπάρχει ή προσπαθεί να υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση και β) ότι η Ρωσία δεν συμμετέχει σ’ αυτήν -γιατί είναι η Ρωσία άρα αυτομάτως είναι «οι καλοί». Δηλαδή οι Ρώσοι δεν έχουν συμφέροντα; Αρκεί που μας λένε ότι δεν θέλουν και εμείς απλά το δεχόμαστε; Γιατί τότε δεν δεχόμαστε έτσι απλά και όσους λένε ότι τα GMO δεν είναι επικίνδυνα;

      «Είναι σαχλαμάρες ότι ο Michael R. Taylor υπήρξε ο Αναπληρωτής Επίτροπος για τα Τρόφιμα;» Όχι, σαχλαμάρες είναι ότι αυτό αρκεί σαν απόδειξη ότι «μας δηλητηριάζουν με μεταλλαγμένα για να πεθάνουμε». Πριν φτάσουμε στο να δεχτούμε ότι το γεγονός ότι ένα πρώην στέλεχος της Mosanto πήρε μια κρατική θέση αποδεικνύει ότι προσπαθούν να μας σκοτώσουν με μεταλλαγμένα τρόφιμα πρέπει να έχουμε δεχτεί πολλά άλλα για τα οποία δεν υπάρχει καμιά σοβαρή απόδειξη -όπως πχ ότι η Mosanto θέλει να μας δηλητηριάσει απλά επειδή είναι Εβραίοι, ή ότι βγαίνουν και δηλώνουν το μυστικό τους σχέδιο σε όλους.

      Στο είπα και πριν, στο λέω και τώρα: κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει να μας σκοτώσουν. Αν μάλιστα δει κανείς τις στατιστικές, θα διαπιστώσει ότι ο πληθυσμός της γης αυξάνεται, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε βελτιώσεις της ζωής προερχόμενες από τους χώρους τους οποίους κατηγορούν συχνότερα ως αυτούς που θέλουν να μας εξοντώσουν. Άλλωστε ποιος ο λόγος να σκοτώσεις κάποιον που είναι ήδη υπό τον έλεγχό σου και σε υπακούει τυφλά; Μην μπλέκουμε τις προσπάθειες επηρεασμού διαφόρων κύκλων -που όντως υπάρχουν- με σενάρια για δήθεν εξολόθρευση του πληθυσμού από κάποιους «γιατί είναι κακοί και μας μισούν».

     • νικος

      Δεν ειπα τίποτα τέτοιο επειδή ειναι Εβραίοι θέλουν το κακο μας, εαν ειναι Εβραίοι εγω το θεωρώ τυχαίο δεν ειμαι ρατσιστής για να κρίνω απο το τι εθνικότητα εγω κρίνω απο αυτα που λενε άλλες μελέτες πχ αυτη η μελέτη με τα ποντικια με τους καρκινικούς όγκους και δεν ειναι μονο αυτο τα ζιζανιοκτόνα που βγάζουν και εκείνα επικίνδυνα ειναι αλλα χέστηκε η μονσαντο για τα προβλήματα που θα προκαλέσει στο περιβάλλον και στους ανθρώπους οταν θα δέχεται πολύ πίεση απο άλλες έρευνες οτι βλάπτουν τα φάρμακα ζητάει ενα συγνώμη που προκάλεσε ολα αυτα τα προβλήματα και βγάζει καινούριο προϊόν μεχρι να βρουνε οτι και εκεινο βλάπτει, ακου και μια γνωμη ενος τρελαμενου vegan εναι πολυ ψαγμενα αυτα που λεει https://www.youtube.com/watch?v=FJ0S4SSVuNM

     • John Smith

      Εσύ μπορεί να μην το λες αλλά αυτοί που ξεκίνησαν την όλη ιστορία το λένε. Δες το και ως εξής: γιατί τόσο κόλλημα ειδικά με τη Mosanto λες και δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες που να κάνουν τα ίδια; Και γιατί να δεχτώ την προσωπική άποψη ορισμένων που το μόνο που μέχρι στιγμής μου έχουν δώσει είναι θεωρίες και ψευδείς ειδήσεις και να μη δεχτώ τη γνώμη των επιστημόνων που υποτίθεται ότι ξέρουν καλύτερα; Καταλαβαίνεις ότι η λογική «τα GMO είναι βλαβερά γιατί το λένε και άλλοι και υπάρχει κάποια συνωμοσία από πίσω» δεν έχει κάποια βάση αν αυτοί οι άλλοι δεν μπορούν να τεκμηριώσουν την άποψή τους ή να αποδείξουν τη συνωμοσία. Άλλο η φυσιολογική ανησυχία για κάτι του οποίου τις μακροπρόθεσμες συνέπειες δεν γνωρίζουμε και άλλο η συνωμοσιολογία ότι κάποιοι θέλουν το κακό μας και ότι σίγουρα τα προϊόντα αυτά θα μας βλάψουν.

     • theodoris ioannoy

      Λοιπόν. Έχοντας στον νου μου ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ελέγχονται έμμεσα ή άμμεσα από διάφορα ιδρύματα (από τα οποία εξαρτώνται οικονομικά), καταλαβαίνω πως αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ ότι δεν τους συμφέρει είτε το διαψεύδουν είτε δεν το προβάλλουν στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα οι ειδήσεις αυτές να βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο στο διαδίκτυο, το οποίο είναι φυσικό να ασφισβητήται από όλους μας, αφού οι περισσότεροι θεωρούν έμπιστα τα ΜΜΕ που , όπως είπα πιο πάνω, ελέγχονται από ιδρύματα. Και έτσι εξαπατούν τους ανθρώπους… Το ίδιο έγινε και με τα smartphones. Πρώτα τα διαφήμιζαν σαν κάτι το τέλειο ώστε να εξαρτηθούν οι άνθρωποι από αυτά, και μετά άρχισαν να λένε για την ακτινοβολία και τις παρενέργειες (πχ. Καρκίνος, υπογονιμότητα) που προκαλούν.

     • John Smith

      Όλο αυτό που γράφεις στηρίζεται στην παραδοχή -την οποία δέχεσαι χωρίς περιθώριο λάθους- ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται από κάποιους ενώ το internet όχι. Όσο και αν έχει κάποιες δόσεις αλήθειας σαν γενική τοποθέτηση είναι λάθος. Και εξηγούμαι: το internet είναι ένας χώρος που ο καθένας -υποτίθεται- γράφει ότι θέλει χωρίς έλεγχο. Άρα πώς επιβεβαιώνεις κάτι που διάβασες στο internet; Πώς ξέρεις πίσω από ποιες περιπτώσεις κρύβονται ποια συμφέροντα; Ή μήπως δεν μπορούν να υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τους δήθεν «αφυπνισμένους»; Το ότι δεν πρέπει να πιστεύει κανείς τυφλά τα ΜΜΕ δε σημαίνει ότι ότι διαβάζουμε στο internet είναι αλήθεια.

     • theodoris ioannoy

      Φυσικά. Δε σε είπα πως ότι υπάρχει στο ίντερνετ είναι αλήθεια. Γι’αυτό κι ο Ύψιστος μας έδωσε την ελεύθερη βούληση, για να κρίνουμε μόνοι μας με τις γνώσεις μας τι είναι (ή μπορεί να είναι) αλήθεια και τι ψέμα. Φυσικά και θα μπορούσαν να υπάρχουν συμφέροντα από τους δήθεν «αφυπνησμένους» (το είπα έτσι γιατί μερικοί το παίζουν αφυπνησμένοι).

     • ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

      Φίλε μου είσαι λάθος… πράγματι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τον πληθυσμό στην Γη…. πειράζουν τα πάντα !!! τρόφιμα αέρα, έδαφος, καιρό, νερά, εμβόλια, φάρμακα, διατροφή, κινητά (ακόμα και αυτά έχουν τον λόγο τους …. Και είναι πάρααααα πολλοί……) τα πάντα. Όλα είναι στο plan 21 και στον κώδικα αλιμεντάριους.(codes alimentarius). Είμαι ειδικός στα τρόφιμα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και η γνώση το τι γίνεται γυρω σου ….τώρα γιατί γίνεται αυτό και ποιοι επωφελούνται είναι μεγάαααααλη ιστορία αλλά και να στην πω δεν θα την πιστέψεις γιατί απλά δεν είσαι έτοιμος …αρκετοί σήμερα στον πλανήτη έχουν αφυπνιστεί και προσπαθούν για καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας αλλά άμα δεν τα καταλαβαίνεις όλα αυτά μην τα ισοπεδώνεις έτσι απλά γιατί δεν φτάνει το μυαλό σου μέχρι εκεί…. ( δεν σε προσβάλω !! ) αλλά όλοι οι άνθρωποι ερχόμενοι σε αυτόν τον κόσμο έχουμε κάποιο πρόγραμμα να εκτελέσουμε …δεν ερχόμαστε να φάμε να πιούμε και να πηδήξουμε… ( ασχολούμαι και με τα μεταφυσικά 45 χρόνια ) και παντρεύω την γνώση την τεχνολογία, τα πάντα… ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ…. αν τα διαχωρίσεις δεν καταλαβαίνεις το σύνολο …αυτό κάνουν …σε διασπάνε για να μην μπορείς να συνθέσεις την όλη εικόνα …είναι το διαίρει και βασίλευε…. Μην σε πιάσει το εγωιστικό σου και βιαστείς να απαντήσεις !!!! κάτσε σκέψου αναρωτήσου ΨΑΞΕ !!!! όχι απλά για να δώσεις μια ανταπάντηση …… η γνώση αποκτιέται δεν χαρίζεται και ακόμη το εμπόδιο για την γνώση είναι η λογική …άμα είσαι λογικός ….δεν κατεβαίνεις τίποτα γύρω σου πρέπει να είσαι open mind να δεις αυτά που έντεχνα κρύβουν…. μην το πας λοιπόν μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι !!

     • John Smith

      Δεν χρειάζεται να ψάξω, έχω ήδη ψάξει αρκετά. Το ότι δεν δέχομαι ότι «υπάρχει ένα μυστικό σχέδιο εξόντωσής μας αλλά εμείς το ξέρουμε γιατί το διαβάσαμε στο internet» δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν καταλαβαίνω. Το αντίθετο μάλλον.

      «Όλοι οι άνθρωποι ερχόμενοι σε αυτόν τον κόσμο έχουμε κάποιο πρόγραμμα να εκτελέσουμε …δεν ερχόμαστε να φάμε να πιούμε και να πηδήξουμε… ( ασχολούμαι και με τα μεταφυσικά 45 χρόνια ) και παντρεύω την γνώση την τεχνολογία, τα πάντα… ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ…. αν τα διαχωρίσεις δεν καταλαβαίνεις το σύνολο». Κάτι μου λέει ότι τα έχεις μπλέξει λίγο. Όταν μου ανακατεύεις μεταφυσικό, τεχνολογία, «γνώση» και μου κλείνεις με το «όλα είναι ένα» κάτι δε μας λες καλά. Και βλέποντας και κάτι παλαιότερα σχόλια που έχεις κάνει για «αστρικά ταξίδια» καταλήγω ότι μάλλον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα επιστημονικά δεδομένα από τις αποκρυφιστικές θεωρίες, οπότε άστο καλύτερα σαν θέμα. Αν πάλι θέλεις να σου εξηγήσω γιατί αυτά που λες είναι λάθος απλά πες μου.

     • ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

      σεβαστες οι αποψεις σου αλλα να ξερεις οτι το εμποδιο για την γνωση ειναι η ΛΟΓΙΚΗ και βλεπω οτι εισαι πολυ ΛΟΓΙΚΟΣ …. αστο σε αυτους που ειναι παραλογοι !!! πηγαινε οπου και οπως φυσαει ….και οπου σε πανε !!!! Ισως σε καποια αλλη ζωη ξυπνησεις !!

     • John Smith

      «Το εμποδιο για την γνωση ειναι η ΛΟΓΙΚΗ». Θα ήθελα να πιστέψω ότι το λες για πλάκα αυτό, αλλά διαβάζοντας παρακάτω είναι εμφανές ότι το πιστεύεις. Είναι δύσκολο ξέρεις να απαντήσω το οτιδήποτε σε κάποιον που θεωρεί ότι «βρήκε τη γνώση» επειδή είναι παλαβός, αλλά θα προσπαθήσω: αφού δεν χρησιμοποιείς τη λογική για να κρίνεις τη «γνώση» που έχεις, πώς ξέρεις ότι είναι όντως γνώση και όχι παλαβομάρες;

     • theodoris ioannoy

      Ελέγχουν τον κόσμο φίλε και ταυρόχρονα τον μειώνουν. Γιατί νομίζεις πως τα τελευταία χρόνια το να μείνει καμιά γυναίκα έγκυος είναι βάσσανο και σπατάλη της ζωης της;; Υπάρχουν κάτι πέτρες στη Τζόρτζια (γκούγκλαρέ το , δε θα πάθεις τίποτα).

     • John Smith

      Τώρα εσύ κάτι θέλεις να πεις αλλά δε σου βγαίνει. Πού ακριβώς κολλάνε οι σαχλαμάρες που κάποιος έκανε στη Georgia; Αρκεί δηλαδή το ότι βρήκες κάτι που κολλάει πάνω στη θεωρία σου; Εκτός και αν trollάρεις, οπότε και πάλι βλακεία είναι αλλά τουλάχιστον έχει μια εξήγηση.

     • theodoris ioannoy

      Όσο για τις πέτρες, δύο λέξεις θα σε πω : έρευνα , απορία. Μην τα περιμένεις όλα τα στοιχεία στα χέρια σου.

     • John Smith

      Να σου πω και εγώ μια λέξη: trollάρισμα. Μην το κάνεις.

     • theodoris ioannoy

      Πίστεψέ με , δεν τρολλάρω
      τρολλάρω.

     • Remon_Kewl

      Δεν μου έδειξε την απάντησή σου το disqus για κάποιον λόγο, γι’ αυτό άργισα ν’ απαντήσω.

      Βλακείες. Και μόνο που τα πιστεύεις αυτά δείχνεις πόσο χαμηλή αντίληψη και έλλειψη κριτικής σκέψης έχεις. Όσο για το παρακάτω βίντεο, έχω ακούσει από πολλούς τρελούς διάφορες χαζομάρες, το ότι είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει να πει κάτι. Κι ο Καμμένος βουλευτής και μέλος της συγκυβέρνησης είναι.

     • νικος

      Α δηλαδή και η βουλευτής του σύριζα ειναι και εκείνη σηνωμοσιολογος και δεν ξερει τι λεει ε

 • leon06010

  Μια παρατήρηση: τα τρόφιμα, και γενικά οι οργανισμοί των οποίων το γενετικό υλικό πειράζεται, λέγονται γενετικά τροποποιημένα και όχι μεταλλαγμένα. Το μεταλλαγμένο είναι κάτι διαφορετικό τελείως. Αν δείτε και την αγγλική πουχου ορολογία είναι modified και όχι mutated. Γιατί είμαστε τόσο ανίκανοι ως Έλληνες να κάνουμε μια σωστή μετάφραση δεν ξέρω. Για την Γκρινπίς δεν ξέρω και δεν με αφορά, έχω βαρεθεί όμως να το βλέπω λανθασμένα γραμμένο σε άρθρα.

  • The Dutch
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

   έλα φιλαράκι τα ιδία είναι…. άμα πειράζεις τον γεν. κώδικα το μεταλλάζεις από το αρχικό στοιχειό ….ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ …ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΑΠΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ !! αυτά προσπαθούν να κάνουν να κοιτάς αλλού και να στην φέρουν από αλλού !! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ πίστευε Αλλά ερεύνα…. μην τρως ότι σου σερβίρουν και όπως το θέλουν αυτοι………

   • leon06010

    Αυτό μάλλον ΕΣΥ το κάνεις. Αμφιβάλλω αν κατάλαβες τι είπα

    • John Smith

     Μισά πεζά μισά κεφαλαία, πολλά αποσιωπητικά και άπειρες γενικότητες. Μην αμφιβάλλεις καθόλου.

     • leon06010

      Κι αν προσέξεις όσοι πιστεύουν σε μία κουλαμάρα, συνήθως, αν όχι πάντα, πιστεύουν και σε όλες τις υπόλοιπες. Και φυσικά οι απαντήσεις τους είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

    • ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

     εχεις …δικιο εγω θα σου πω αλλαξω την γνωμη σου πλαααααααακα κανεις ???? μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι !!!