Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργειαHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται: Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

30 Νοε
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε δημοσιεύματα περί ηλιακού διαστημικού αεροσκάφους, κοινώς, διαστημόπλοιου που θα φτάνει στο διάστημα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Το είδαμε στο apokalypsejohn.com & pronews.gr

 

SolarStratos: Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια (Βίντεο)

 

Δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία για το SolarStratos, το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια.
Πρόκειται για ένα διθέσιο σκάφος, μήκους 8.5 μέτρων που λειτουργεί με μια ηλεκτρική μηχανή 32-kW και μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 20 kWh. Το σκάφος θα παρουσιαστεί επίσημα στις 7 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα κάνει την πρώτη του πτήση το 2018.
Το SolarStratos θα χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να βγει από την γήινη ατμόσφαιρα και τρεις ώρες για να επιστρέψει. Σε πρώτη φάση το σκάφος θα μπορεί να παραμείνει στο Διάστημα για περίπου 15 λεπτά.
Δείτε ένα βίντεο για το ηλιακό διαστημόπλοιο SolarStratos:

 

Τι ισχύει

Το SolarStratos, αποτελεί ένα project που σκοπό έχει να επιδειχθούν οι δυνατότητες της ανανεώσιμης ενέργειας και να διερευνηθεί το κατά πόσον είναι δυνατές οι πτήσεις σε τόσο μεγάλα ύψη με ηλιακή τεχνολογία.

 

Το SolarStratos φιλοδοξεί να πετάξει σε ύψος 80.000 ποδών (24 χλμ) και να γίνει το πρώτο επανδρωμένο ηλιακό αεροσκάφος που θα φτάσει στη στρατόσφαιρα που εκτείνεται σε ύψος μεταξύ 15 και 50 χιλιομέτρων. Σκοπός της ομάδας είναι η επίδειξη των τεχνολογικών δυνατοτήτων που προσφέρει η πτήση με ηλιακή ενέργεια καθώς και η μελλοντική χρήση παρόμοιων αεροσκαφών για τη μελέτη της ανώτερης ατμόσφαιρας.

Μέχρι σήμερα, η πτήση σε στρατοσφαιρικά ύψη, απαιτεί τη χρήση ισχυρών αεροσκαφών και μπαλονιών ηλίου. Η νέα πρόταση, εφόσον στεφθεί με επιτυχία, θα καταφέρνει ακριβώς το ίδιο, με τη χρήση καθαρής, ανανεούμενης ηλιακής ενέργειας.

Η αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2018.

Το όριο μεταξύ ατμόσφαιρας και διαστήματος καθορίζεται από τη Γραμμή Karman, που βρίσκεται σε ύψος 332.000 ποδών, ή 100 χιλιομέτρων. Για να μπορέσει ένας δορυφόρος να διατηρήσει μια μη φθίνουσα τροχιά, πρέπει να είναι σε ύψος τουλάχιστον 160 χιλιομέτρων και ταχύτητα τουλάχιστον 7.8 km/s.

http://www.fai.org/icare-records/100km-altitude-boundary-for-astronautics

463940main_atmosphere-layers2_full

Το SolarStratos, ουδέποτε σχεδιάστηκε για να βγεί από την ατμόσφαιρα και να φτάνει στο διάστημα. Θα μπορεί να εισέρχεται στη τροπόσφαιρα που εκτείνεται σε ύψος 15 έως 50 χιλιόμετρα, μέχρι περίπου 24 χλμ, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στα ύψη του διαστήματος.

http://www.vtaide.com/png/atmosphere.htm

https://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/science/atmosphere-layers2.html

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως το SolarStratos θα είναι το πρώτο ηλιακό, διαστημικό σκάφος, καταρρίπτεται.

 

Με πληροφορίες από:

 

http://www.naftemporiki.gr/story/1177430/solarstratos-dithesio-iliako-aeroskafos-gia-ptiseis-sta-oria-tou-diastimatos

 

http://www.terranovaincognita.gr/single-post/2016/11/30/SolarStratos

 

Fact-check for the sake of Democracy