Ποιοι είμαστε
Αρχική ΜΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ “1990”HOAXES SCAMS

ΜΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ “1990”

16 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Επανεμφανίστηκε η κακόβουλη και επικίνδυνη φάρσα με τον ισχυρισμό πως αν καλέσουμε το 1990, θα λάβουμε δωρεάν mb.

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”smile-o”]ΦΑΡΣΑ

Από χθες αναπαράγεται η παραπάνω ανάρτηση που μας υπόσχεται δωρεάν mb, αν καλέσουμε τον αριθμό ”1990”. Όμως η πληροφορία αυτή, είναι μια κακόβουλη φάρσα.

Ο αριθμός ”1990” δεν υπάρχει, έτσι μόλις πληκτρολογήσουμε τα τρία πρώτα ψηφία του αριθμού ”199” καλούμε το κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τις εκατοντάδες ταυτόχρονες κλήσεις, υπερφορτώνεται  το τηλεφωνικό κέντρο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η φάρσα ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται και σήμερα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση στα social media.


“ΜΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ 1990. Η προτεινόμενη ως προσφορά που υπάρχει στα social media για δωρεάν 500 ΜΒ αποτελεί κακόβουλη ενέργεια και παρακωλύεται σημαντικά η ορθή λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος”
Η κακόβουλη φάρσα με τον αριθμό “1990” είχε ξαναεμφανιστεί το 2015 και το Φεβ 2016.
Παρακαλούμε ενημερώστε φίλους και γνωστούς, κοινοποιώντας την παρούσα ανάρτηση.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.