Ποιοι είμαστε
Αρχική ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ, ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑHOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ, ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

16 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ακόμη μια περίπτωση clickbait άρθρου, που μοναδικό σκοπό έχει να  ψαρέψει κλικ και κοινοποιήσεις. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο kwloxaneio.groxafies.comgreeknewsondemand.comshmantikanea.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ !

Πως μπορείς να ψαρέψεις χιλιάδες like και κοινοποιήσεις; Παίρνεις μια φωτογραφία και γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι, αρκεί να ταιριάζει λίγο με τη φωτογραφία. Αν έχει μέσα και μια ελληνική σημαία, ακόμη καλύτερα.

Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί το διαδίκτυο έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος με χιλιάδες ψευδείς δημοσιεύσεις και σελίδες που κατασκευάζουν ή αναπαράγουν ανοησίες και δεν σέβονται τους αναγνώστες τους.

Το εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η ανάρτηση από το kwloxaneio.gr, η σελίδα σου φωνάζει από μακριά τι “χαρακτήρα” έχει. Το εντυπωσιακό είναι, πως αυτή η ανοησία κοινοποιήθηκε από 26.000 χρήστες του facebook, και έτσι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο τις κατασκευάζουν.

Μόνο μια ματιά, είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πως η σημαία ανήκει στο διπλωματικό αυτοκίνητο και δεν την κρατάει η κοπέλα της φωτογραφίας, που πιθανότατα είναι κάποια Αλβανίδα δημοσιογράφος που τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο.

Η πραγματική είδηση της φωτογραφίας είναι η παρακάτω.

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του Έπους του ’40.

Μερικές δεκάδες οπαδοί της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων.

Τα επεισόδια δεν πήρα έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, ωστόσο η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τα συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών.

http://www.naftemporiki.gr/story/360217/albania-epeisodia-kata-ton-eortasmo-tis-28is-oktobriou-stin-premeti

Αν οι χρήστες δεν κατανοήσουν πως η αναπαραγωγή σκουπιδιών του διαδικτύου έχει αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι ανοησίες και οι σελίδες που τις αναπαράγουν, δεν θα μειωθεί ποτέ αυτό το φαινόμενο.
Διαδώσται!!111ΕΝΑ!1!!

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.