Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα και περσινά ξινά σταφύλια

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Γκάφες by Θάνος Επαχτίτης4 Comments

Ακόμη ένα δείγμα υψηλής δημοσιογραφίας κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, δημοσίευσε νέο πρωτοσέλιδο σκίτσο με τίτλο, »Σώστε την Ευρώπη και πνίξτε έναν Έλληνα».

 

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο pronews.gr, zougla.gr, pentapostagma.gr, thetoc.grthepressroom.gr, parakato.grmsn.com/el-gr, newpost.gr, freepen.gr κτλ και ethnos.gr, iefimerida.gr, topontiki.gr, newsbeast.gr κτλ, που κατέβασαν το άρθρο αφού κατάλαβαν το λάθος τους.

 Κάποιες ιστοσελίδες κατέβασαν τις σχετικές αναρτήσεις όπως προαναφέραμε:

Τι συνέβη;

Το περίφημο νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, μόνο καινούργιο δεν είναι. Απεικονίζει στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο με τίτλο »Σώστε την Ευρώπη…» και την τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ να απαντά »…πνίξτε έναν Έλληνα». Το σκίτσο σατιρίζει τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Δανειστών με τον πιο καυστικό τρόπο. Προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα. Ημερομηνία δημοσίευσης; 24 Ιουνίου 2015…

 Και φυσικά, το σκίτσο δεν »στιγματίζει» τη χώρα μας όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά τη σκληρότητα των δανειστών που για να σώσουν την Ευρώπη, δε θα δίσταζαν να θυσιάσουν την Ελλάδα.

Από τα ανωτέρω προκύπτει το σκίτσο δεν έχει »ανθελληνική» χροιά και το κυριότερο δεν είναι νέα είδηση όπως τα περισσότερα μέσα έσπευσαν να την παρουσιάσουν.

via TNI

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Νίκος ηθδ

    Μας ζητάς να μην γράφουμε σε άλλη γλώσσα ( και πολύ καλά κάνεις ) … Αλλά μας ειρωνεύεσαι,μας δουλεύεις ψιλό γαζί. Εσύ τις απάτες,( ψέματα ) γιατί το γράφεις hoaxes ?????