Γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι στη Συρία και δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου

2

 Το γύρο του αφυπνισμένου ίντερνετ κάνει από σήμερα το πρωί, η είδηση πως ο Σύριος πρέσβης στο ΟΗΕ Bashar Jaafari, αποκάλυψε πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι, πιάστηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ στο Χαλέπι.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο pronews.gr, el.gr, katohika.gr, agrinioreport.com, makeleio.gr κτλ

 

Τι ισχύει

Η πηγή των ανωτέρω δημοσιευμάτων είναι αντίστοιχες »αφυπνισμένες» σελίδες του εξωτερικού, όπως το  beforeitsnews.com και το thewatchtowers.com. Η αλήθεια όμως είναι κατά πολύ λιγότερο ευφάνταστη.

Στο βίντεο από τις δηλώσεις του πρέσβη σε δημοσιογράφους, γίνεται αναφορά σε »γενετικά τροποποιημένη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενους» στο 06:58 και στο 17:25.

Τα ακριβή λόγια του Σύριου πρέσβη έχουν ως εξής:

06:58: »…Δυστυχώς, ορισμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να υποστηρίζουν τη »γενετικά τροποποιημένη» συριακή αντιπολίτευση, (θεωρώντας την) μετριοπαθή εξ ορισμού…»

17:25 (απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου): »...Είναι συριακοί αντιπολιτευόμενοι (αναφερόμενος σε άτομα που συνελήφθησαν στο Χαλέπι), γενετικά τροποποιημένοι αντιπολιτευόμενοι».

Είναι προφανές το »λογοπαίγνιο» του Bashar Jaafari, όπου με το χαρακτηρισμό »γενετικά τροποποιημένη/οι» προσπαθεί να καυτηριάσει τη μετριοπαθή στάση της Δύσης, έναντι της συριακής αντιπολίτευσης, που μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, αποτελούν τους 2 κυριότερους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ. Ειδικά στη δεύτερη αναφορά του, αφήνει να εννοηθεί πως οι συλληφθέντες είναι δυτικοί πράκτορες και όχι αντικαθεστωτικοί, εξ ου και ο χαρακτηρισμός »γενετικά τροποποιημένοι»

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, ουδέποτε μίλησε κυριολεκτικά για τη σύλληψη γενετικά τροποποιημένων αντικαθεστωτικών, αλλά με τη φράση αυτή, προσπάθησε να δείξει με καυστικό τρόπο πως η »μετριοπαθής» αντιπολίτευση, δεν είναι αυτό που η Δύση θέλει να παρουσιάσει.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι πιάστηκαν στη Χαλέπι, κρίνεται ως ψευδής.

via TNI