Γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι στη Συρία και δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου

In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Συνωμοσιολογίες by Θάνος Επαχτίτης2 Comments

 Το γύρο του αφυπνισμένου ίντερνετ κάνει από σήμερα το πρωί, η είδηση πως ο Σύριος πρέσβης στο ΟΗΕ Bashar Jaafari, αποκάλυψε πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι, πιάστηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ στο Χαλέπι.

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο pronews.gr, el.gr, katohika.gr, agrinioreport.com, makeleio.gr κτλ

 

Τι ισχύει

Η πηγή των ανωτέρω δημοσιευμάτων είναι αντίστοιχες »αφυπνισμένες» σελίδες του εξωτερικού, όπως το  beforeitsnews.com και το thewatchtowers.com. Η αλήθεια όμως είναι κατά πολύ λιγότερο ευφάνταστη.

Στο βίντεο από τις δηλώσεις του πρέσβη σε δημοσιογράφους, γίνεται αναφορά σε »γενετικά τροποποιημένη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενους» στο 06:58 και στο 17:25.

Τα ακριβή λόγια του Σύριου πρέσβη έχουν ως εξής:

06:58: »…Δυστυχώς, ορισμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να υποστηρίζουν τη »γενετικά τροποποιημένη» συριακή αντιπολίτευση, (θεωρώντας την) μετριοπαθή εξ ορισμού…»

17:25 (απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου): »...Είναι συριακοί αντιπολιτευόμενοι (αναφερόμενος σε άτομα που συνελήφθησαν στο Χαλέπι), γενετικά τροποποιημένοι αντιπολιτευόμενοι».

Είναι προφανές το »λογοπαίγνιο» του Bashar Jaafari, όπου με το χαρακτηρισμό »γενετικά τροποποιημένη/οι» προσπαθεί να καυτηριάσει τη μετριοπαθή στάση της Δύσης, έναντι της συριακής αντιπολίτευσης, που μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, αποτελούν τους 2 κυριότερους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ. Ειδικά στη δεύτερη αναφορά του, αφήνει να εννοηθεί πως οι συλληφθέντες είναι δυτικοί πράκτορες και όχι αντικαθεστωτικοί, εξ ου και ο χαρακτηρισμός »γενετικά τροποποιημένοι»

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, ουδέποτε μίλησε κυριολεκτικά για τη σύλληψη γενετικά τροποποιημένων αντικαθεστωτικών, αλλά με τη φράση αυτή, προσπάθησε να δείξει με καυστικό τρόπο πως η »μετριοπαθής» αντιπολίτευση, δεν είναι αυτό που η Δύση θέλει να παρουσιάσει.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι πιάστηκαν στη Χαλέπι, κρίνεται ως ψευδής.

via TNI

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Carrot of death

    Δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε αποβαση x-men στο Χαλεπι; Ουτε τιποτα χελονονιντζακια να πολεμανε τον Ασαντ; 🙁

  • PrunΟ)))

    Ειναι ασφαλεις για καταναλωση; ΔΕΝΜΑΣΛΕΤΕΤΙΜΑΣΚΡΥΒΕΤΕΣΤΑΧΟΟΥΞΙΣΤΟΥΣΩΡΡΟΣΕΙΣΤΕ