Ποιοι είμαστε
Αρχική Γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι στη Συρία και δημοσιογραφία υψηλού επιπέδουHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι στη Συρία και δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου

20 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

 Το γύρο του αφυπνισμένου ίντερνετ κάνει από σήμερα το πρωί, η είδηση πως ο Σύριος πρέσβης στο ΟΗΕ Bashar Jaafari, αποκάλυψε πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι, πιάστηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ στο Χαλέπι.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο pronews.gr, el.gr, katohika.gr, agrinioreport.com, makeleio.gr κτλ

https://www.youtube.com/watch?v=ZWrbVknEO4A

 

Τι ισχύει

Η πηγή των ανωτέρω δημοσιευμάτων είναι αντίστοιχες ”αφυπνισμένες” σελίδες του εξωτερικού, όπως το  beforeitsnews.com και το thewatchtowers.com. Η αλήθεια όμως είναι κατά πολύ λιγότερο ευφάνταστη.

Στο βίντεο από τις δηλώσεις του πρέσβη σε δημοσιογράφους, γίνεται αναφορά σε ”γενετικά τροποποιημένη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενους” στο 06:58 και στο 17:25.

Τα ακριβή λόγια του Σύριου πρέσβη έχουν ως εξής:

06:58: ”…Δυστυχώς, ορισμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να υποστηρίζουν τη ”γενετικά τροποποιημένη” συριακή αντιπολίτευση, (θεωρώντας την) μετριοπαθή εξ ορισμού…”

17:25 (απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου): ”...Είναι συριακοί αντιπολιτευόμενοι (αναφερόμενος σε άτομα που συνελήφθησαν στο Χαλέπι), γενετικά τροποποιημένοι αντιπολιτευόμενοι”.

Είναι προφανές το ”λογοπαίγνιο” του Bashar Jaafari, όπου με το χαρακτηρισμό ”γενετικά τροποποιημένη/οι” προσπαθεί να καυτηριάσει τη μετριοπαθή στάση της Δύσης, έναντι της συριακής αντιπολίτευσης, που μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, αποτελούν τους 2 κυριότερους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ. Ειδικά στη δεύτερη αναφορά του, αφήνει να εννοηθεί πως οι συλληφθέντες είναι δυτικοί πράκτορες και όχι αντικαθεστωτικοί, εξ ου και ο χαρακτηρισμός ”γενετικά τροποποιημένοι”

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, ουδέποτε μίλησε κυριολεκτικά για τη σύλληψη γενετικά τροποποιημένων αντικαθεστωτικών, αλλά με τη φράση αυτή, προσπάθησε να δείξει με καυστικό τρόπο πως η ”μετριοπαθής” αντιπολίτευση, δεν είναι αυτό που η Δύση θέλει να παρουσιάσει.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως γενετικά τροποποιημένοι μισθοφόροι πιάστηκαν στη Χαλέπι, κρίνεται ως ψευδής.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy