Ανάκληση τροφίμων μετά από απειλές αντιεξουσιαστών;

9

Δεκάδες είναι τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις απειλές αντιεξουσιαστών για εσκεμμένη επιμόλυνση τροφίμων ευρείας κυκλοφορίας.

[icon_list style=»font-size:40px; color: #348017; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»check-circle»]ΑΛΗΘΕΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

Στις 19/12/16 δημοσιεύτηκε στον αντιεξουσιαστικό ιστότοπο athens.indymendia,org, προκήρυξη της »Πράσινης Νέμεσις» με απειλές για σκόπιμη επιμόλυνση συγκεκριμένων τροφίμων.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

 “COCA – COLA LIGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη
 “NESTEA ICE TEA” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη
 “NESTEA ICE TEA” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη
 Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε
χρώματος
 Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml
 Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g
 Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g

Καλούνται οι Επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

 Ανακοίνωση των εταιριών

Οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

– Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

– Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)

– Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)

– Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

– Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

– Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:– Coca-Cola: 800-11-55800– Unilever: 800-11-99099– Νestea: 800-11-55800. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Με βάση την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ και των εμπλεκόμενων εταιριών, η είδηση περί επιμόλυνσης τροφίμων από αντιεξουσιαστική ομάδα, είναι αληθής, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της απειλής.

via TNI

 • Dimitris kapoios

  Θα μπορούσατε να κοιτάξετε τον δημοφιλή μύθο σχετικά με «πλαστικό» σε προϊόντα όπως τα Goody’s;

 • poexania
 • The cooker

  Το Pummaro πιο συμπυκνωμένη ρε αλήτες, το pummaro πιο συμπυκνωμένη;;;;;;;;

  • John Smith

   Διερωτάται κανείς: αν δεν ξέρουν να διαβάσουν τις ετικέτες των προϊόντων, πού την έβαλαν τελικά τη χλωρίνη;

 • Hermes Geoj

  οι κοτες! την light πειραξαν, οχι την κανονικη…μαλλον γιατι μετα τα πιτογυρα χτιπανε και μια coca cola (κοκκινη) σε τσι(ν)γκακι

 • pennypr

  Θεωρώ πολύ ανόητη αυτή την κίνηση γιατί δεν βλέπω τι μπορεί να κερδίσει κάποιος με αυτό (σίγουρα δεν νικήθηκε-ούτε πρόκειται να νικηθεί -έτσι ο καπιταλισμός). Και να ρωτήσω και κάτι… Γιατί να ανακληθούν τα προϊόντα που υπάρχουν ήδη στα ράφια, αφού τα «εμβολιασμένα» προϊόντα δεν έχουν επανατοποθετηθεί ακόμα; Και πως θα επιστραφούν, ως προιόντα που αγοραστήκανε στο κατάστημα ή ως προιόντα που βγήκαν από τις αποθήκες έτσι, χωρίς έλεχγο;

  • Δηλαδή εσύ στη θέση μίας εταιρείας θα περίμενες να έρθει η ώρα της απειλής και μετά θα τα απέσυρες; Προφανώς τα μαζεύουν όλα και θα ρίξουν νέες ποσότητες μετά από κάποιο διάστημα.

   Όσο για την τελευταία σου ερώτηση δεν την καταλαβαίνω – θα επιστραφούν στις εταιρείες ώς πιθανώς ελαττωματικά (υπάρχουν σχετικές διαδικασίες) και θα πάνε για καταστροφή. Τίποτα το περίεργο.

 • leon06010

  Α πολύ ωραία, χτυπήθηκε και πέθανε ο καπιταλισμός

  • Nikos Von Match

   Μη ξεχνάς και το κάψιμο των ολιγαρχικών τρόλει