Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Άγιος Παΐσιος και η προφητεία που δεν εκπληρώθηκε ποτέHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άγιος Παΐσιος και η προφητεία που δεν εκπληρώθηκε ποτέ

20 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Andrei Karlov, θα επιχειρήσουμε ένα συσχετισμό των τρομολαγνικών δημοσιευμάτων που προβλέπουν ρωσοτουρκικό πόλεμο, επικαλούμενα τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου.

Χωρίς αμφιβολία, η μορφή του Γέροντα Παισίου που πρόσφατα αγιοποιήθηκε, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα. Το πρόβλημα, ειδικά όσον αφορά το ελληνικό ίντερνετ, είναι πως ουκ ολίγα μέσα, εκμεταλλεύονται αυτή τη δημοφιλία για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

Ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2015, όταν η κατάρριψη ενός ρωσικού Su-24 από ζεύγος τουρκικών F-16, συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη. Πριν προλάβουν να σβήσουν τα αποκαΐδια του καταρριφθέντος τζετ, πολλά εγχώρια ιντερνετικά μέσα, κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των προφητειών του Παϊσιου περί ρωσοτουρκικού πολέμου. Ουκ ολίγα ήταν τα άρθρα με πηχυαίους και εμπρηστικούς τίτλους. Ας δούμε ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το dogma.gr

 Η συγκεκριμένη ”προφητεία” ωστόσο, ουδέποτε έλαβε σάρκα και οστά.

Το καλό με τις προφητείες όμως, είναι ότι μπορούν να επαναλαμβάνονται. Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη στη Τουρκία, ο ίδιος ιστότοπος, ”ξαναπουλάει” την ιστορία του Παϊσιου. Το άρθρο είναι σχεδόν το ίδιο με το πρώτο, με μόνη διαφορά στις λεπτομέρειες των γεγονότων:

 

Ας δούμε πόσες φορές έχει γίνει επίκληση στη προφητεία τα τελευταία χρόνια

pentapostagma.gr – 29/6/2010

zougla.gr – 14/12/2011

tribune.gr – 23/10/2014

crashonline.gr – 15/11/2015

iefimerida.gr – 24/11/2015

dogma.gr – 24/11/2015

nikosxeiladakis.gr – 30/12/2015

hellasforce.gr – 22/2/2016

makeleio.gr – 16/7/2016

pronews.gr, crashonline.gr, dogma.gr – 19/12/2016

makeleio.gr (ξανά) – 20/12/2016

Για ποιο λόγο αυτά τα δημοσιεύματα είναι αστεία

 Αρκεί να θυμίσουμε πως ακριβώς πριν ένα χρόνο, με τη κατάρριψη του ρωσικού σουχόι από τουρκικά F-16, πολλοί μίλησαν για επιβεβαίωση των προφητειών, περί ”ξανθού γένους” και πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας. Λίγο αργότερα όμως, η αναδίπλωση της Άγκυρας και η επαναπροσέγγιση των 2 χωρών, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον στους πολεμοχαρείς αρθρογράφους και αναγνώστες του ελληνικού ίντερνετ. Εν τέλει, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά, πως στη γεωπολιτική δε χωρούν συναισθηματισμοί. Οι οικονομικοί δεσμοί των 2 χωρών είναι τόσο ισχυροί, που ακόμη και η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, το μόνο που κατάφερε ήταν να βάλει τις σχέσεις των 2 χωρών στο πάγο, για λίγους μόνο μήνες.

terranovaincognita.gr/single-post/2016/11/19/Νεοοθωμανικός-επεκτατισμός-προφητείες

Ομοίως, στη περίπτωση του Ισραήλ, μετά από χρόνια στενής συνεργασίας, οι σχέσεις πάγωσαν λόγω του περιστατικού του Mavi Marmara, ενώ τελευταία γίνονται σημαντικά βήματα επαναπροσέγγισης.

Θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η δολοφονία να επηρεάσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, πόσο μάλλον να προκαλέσει πόλεμο. Αφενός, τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα και αμφίδρομα, αφετέρου, η Τουρκία, που αυτή τη στιγμή πολεμά σε 3 μέτωπα (Βόρειο Ιράκ, Αλ Μπαμπ, εσωτερικές επιθέσεις PKK), θα ήταν αδιανόητο να θέλει να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο.

Οι κατά καιρούς προφητείες που σερβίρονται από διάφορα μέσα, άσχετα εάν έχουν ειπωθεί ή όχι από τον Παϊσιο, αποτελούν αγαπημένο θέμα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας για τον απλούστατο λόγο πως ο ”Γέροντας” πουλάει.

Τα ”κλικς” πολλοί τα αγαπήσαν. Την αλήθεια κανείς…

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy