Ψεύτικη η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα;

In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες, Γκάφες, Συνωμοσιολογίες by Θάνος Επαχτίτης3 Comments

Πριν προλάβει να κρυώσει η σορός του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, έκαναν την εμφάνισή τους οι συνωμοσιολόγοι που ισχυρίζονται πως η όλη ιστορία ήταν στημένη.

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο greeknewsondemand.com, katohika.gr, diadrastika.com, iokh.gr,thesecretrealtruth.blogspot.gr κτλ.

Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/P21UW

Τι ισχύει

Στις 19/12/2016, ο πλανήτης γίνεται μάρτυρας μια ακόμη πολιτικής δολοφονίας, του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλοφ. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ζωντανή μετάδοση και το παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι:

 

Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας, βασίζει τους ισχυρισμούς, κυρίως, σε 2 φωτογραφίες από το περιστατικό.

1η φωτογραφία:

 Το συγκεκριμένο screenshot, είναι τραβηγμένο μόλις 8 δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς. Δείτε το από διαφορετική γωνία:

Ο Κάρλοφ πυροβολήθηκε πισώπλατα, επομένως είναι μάλλον αδύνατο να δούμε τις τρύπες από τις σφαίρες στο σώμα του. Επειδή όμως οι περισσότεροι είναι »μαθημένοι» σε splatter σκηνές πυροβολισμών του Χόλιγουντ, ίσως θα περίμεναν τα ανάλογα αποτελέσματα. Επειδή όμως η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μόλις 8 δεύτερα μετά τους πισώπλατους πυροβολισμούς, είναι αδύνατο να δούμε τόσο το αίμα, όσο και τις τρύπες από τις σφαίρες. Επιπλέον, τόσο το βάρος του θύματος, όσο και τα ρούχα, εμπόδισαν και απορρόφησαν μέρος της σχετικής αιμορραγίας, τουλάχιστον κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα.

2η φωτογραφία

 Στη προκειμένη περίπτωση, το όπλο δεν είναι πίσω από τα 2 χέρια του δράστη. Απλούστατα, ο δολοφόνος κρατά το πιστόλι σωστά. Η σωστή χρήση πιστολιού (όχι περιστρόφου), επιβάλει το κράτημα με τα δύο χέρια και τους αντίχειρες να »κοιτάζουν» μπροστα. Για τους δεξιόχειρες είναι τοποθετημένοι στην αριστερή πλευρά του όπλου και για τους αριστερόχειρες στη δεξιά. Αυτό πετυχαίνει σταθερότητα στη βολή και προστασία των αντιχείρων από τραυματισμό, λόγω της οπισθοδρόμισης του κλείστρου. Η οπισθοδρόμιση γίνεται με μέρος της δύναμης των αερίων του ριφθέντος φυσιγγίου και η επανέταξη (γέμισμα του επόμενου φυσιγγίου στη θαλάμη για βολή), με το επανενταντικό ελατήριο που κάθε αυτόματο ή ημι-αυτόματο όπλο φέρει. Εάν ο δεξής αντίχειρας ήταν σε άλλη θέση, πχ πίσω από τη διαδρομή του κλείστρου, πολύ απλά θα έσπαγε. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία χειρισμού ενός πιστολιού που ο δράστης, όντας αστυνομικός, το γνώριζε πολύ καλά.

 

 Από άλλη γωνία λήψης:

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ήταν σκηνοθετημένη, καταρρίπτεται.

via TNI

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Removed post Φελέκι

    Το πιστόλι φωτομονταζ, τα αίματα πορτοκαλάδα, και οι φωνή του ντοναλντ ντακ μονταρισμένη. Αχ δύστυχε πλανήτη.

  • 12180

    Ρωσσία,Τουρκία,θεωρίες συνομωσίας και πιστόλια;Αυτό δεν είναι άρθρο,είναι φασιστική ονείρωξη.Μόνο ο Παΐσιος και οι αρχαίοι Έλληνες λείπουν.Μιλάμε οι ψεκασμένοι θα βαράνε και με τα δύο

  • John Smith

    Εσείς φταίτε. Τους μάθατε πως να ξεχωρίζουν τις στημένες φωτογραφίες και τώρα βλέπουν παντού μοντάζ. You ‘ve created a monster!