Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψεύτικη η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ψεύτικη η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα;

21 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πριν προλάβει να κρυώσει η σορός του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, έκαναν την εμφάνισή τους οι συνωμοσιολόγοι που ισχυρίζονται πως η όλη ιστορία ήταν στημένη.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο greeknewsondemand.com, katohika.gr, diadrastika.com, iokh.gr,thesecretrealtruth.blogspot.gr κτλ.

Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/P21UW

Τι ισχύει

Στις 19/12/2016, ο πλανήτης γίνεται μάρτυρας μια ακόμη πολιτικής δολοφονίας, του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλοφ. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ζωντανή μετάδοση και το παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rAxbFAXCIfY

Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας, βασίζει τους ισχυρισμούς, κυρίως, σε 2 φωτογραφίες από το περιστατικό.

1η φωτογραφία:

 Το συγκεκριμένο screenshot, είναι τραβηγμένο μόλις 8 δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς. Δείτε το από διαφορετική γωνία:

Ο Κάρλοφ πυροβολήθηκε πισώπλατα, επομένως είναι μάλλον αδύνατο να δούμε τις τρύπες από τις σφαίρες στο σώμα του. Επειδή όμως οι περισσότεροι είναι ”μαθημένοι” σε splatter σκηνές πυροβολισμών του Χόλιγουντ, ίσως θα περίμεναν τα ανάλογα αποτελέσματα. Επειδή όμως η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μόλις 8 δεύτερα μετά τους πισώπλατους πυροβολισμούς, είναι αδύνατο να δούμε τόσο το αίμα, όσο και τις τρύπες από τις σφαίρες. Επιπλέον, τόσο το βάρος του θύματος, όσο και τα ρούχα, εμπόδισαν και απορρόφησαν μέρος της σχετικής αιμορραγίας, τουλάχιστον κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα.

2η φωτογραφία

 Στη προκειμένη περίπτωση, το όπλο δεν είναι πίσω από τα 2 χέρια του δράστη. Απλούστατα, ο δολοφόνος κρατά το πιστόλι σωστά. Η σωστή χρήση πιστολιού (όχι περιστρόφου), επιβάλει το κράτημα με τα δύο χέρια και τους αντίχειρες να ”κοιτάζουν” μπροστα. Για τους δεξιόχειρες είναι τοποθετημένοι στην αριστερή πλευρά του όπλου και για τους αριστερόχειρες στη δεξιά. Αυτό πετυχαίνει σταθερότητα στη βολή και προστασία των αντιχείρων από τραυματισμό, λόγω της οπισθοδρόμισης του κλείστρου. Η οπισθοδρόμιση γίνεται με μέρος της δύναμης των αερίων του ριφθέντος φυσιγγίου και η επανέταξη (γέμισμα του επόμενου φυσιγγίου στη θαλάμη για βολή), με το επανενταντικό ελατήριο που κάθε αυτόματο ή ημι-αυτόματο όπλο φέρει. Εάν ο δεξής αντίχειρας ήταν σε άλλη θέση, πχ πίσω από τη διαδρομή του κλείστρου, πολύ απλά θα έσπαγε. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία χειρισμού ενός πιστολιού που ο δράστης, όντας αστυνομικός, το γνώριζε πολύ καλά.

 

 Από άλλη γωνία λήψης:

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ήταν σκηνοθετημένη, καταρρίπτεται.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy