Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και θεωρίες συνωμοσίας

2

Μετά τις προφητείες που -για άλλη μια φορά– βλέπουν ρωσοτουρκικό πόλεμο εξαιτίας της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, το ελληνικό »αφυπνισμένο» ίντερνετ, φαντασιώνεται νέες θεωρίες.

Στο kwloxaneio.gr διαβάζουμε:

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Ενώ στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε:

 Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/PfmbF

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Τι ισχύει

Όσον αφορά τη δημοσίευση του kwloxaneio.gr, δεν είναι τίποτα περισσότερο από copy paste, παλαιότερης ανάρτησης του elatora.gr, με τις ανάλογες επικαιροποιήσεις για να ταιριάζει στη περίσταση, Και στις 2 περιπτώσεις ωστόσο, η ιστορία αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του αρθρογράφου.

 Σαν να μην έφταναν όμως οι απειλές περί διακόρευσης του Ερντογάν από το Πούτιν, το pentapostagma.gr, κάνει λόγο για μπαλωθίες στον αέρα από το Ρώσο ηγέτη, στο άκουσμα της δολοφονίας του πρέσβη.

Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι απίθανο, διότι, σύμφωνα με ρωσικά και δυτικά media, και οι 2 πλευρές τονίζουν πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Ειδικά, η ρωσική πλευρά αποδίδει τη δολοφονία σε »εξωγενείς» παράγοντες που θέλουν να υπονομεύσουν τις σχέσεις των 2 χωρών και τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Συρία:

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί περί μπαλωθιών και διακορεύσεων, καταρρίπτονται.

via TNI