Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και θεωρίες συνωμοσίας

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Συνωμοσιολογίες by Θάνος Επαχτίτης2 Comments

Μετά τις προφητείες που -για άλλη μια φορά– βλέπουν ρωσοτουρκικό πόλεμο εξαιτίας της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, το ελληνικό »αφυπνισμένο» ίντερνετ, φαντασιώνεται νέες θεωρίες.

Στο kwloxaneio.gr διαβάζουμε:

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε:

 Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/PfmbF

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Τι ισχύει

Όσον αφορά τη δημοσίευση του kwloxaneio.gr, δεν είναι τίποτα περισσότερο από copy paste, παλαιότερης ανάρτησης του elatora.gr, με τις ανάλογες επικαιροποιήσεις για να ταιριάζει στη περίσταση, Και στις 2 περιπτώσεις ωστόσο, η ιστορία αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του αρθρογράφου.

 Σαν να μην έφταναν όμως οι απειλές περί διακόρευσης του Ερντογάν από το Πούτιν, το pentapostagma.gr, κάνει λόγο για μπαλωθίες στον αέρα από το Ρώσο ηγέτη, στο άκουσμα της δολοφονίας του πρέσβη.

Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι απίθανο, διότι, σύμφωνα με ρωσικά και δυτικά media, και οι 2 πλευρές τονίζουν πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Ειδικά, η ρωσική πλευρά αποδίδει τη δολοφονία σε »εξωγενείς» παράγοντες που θέλουν να υπονομεύσουν τις σχέσεις των 2 χωρών και τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Συρία:

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί περί μπαλωθιών και διακορεύσεων, καταρρίπτονται.

via TNI

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Γιάννης

    Προφανώς είναι μάλλον απίθανο οι αρθρογράφοι των ιστοσελίδων να γνωρίζουν τι είπε (ή έκανε) ο Πούτιν πίσω από κλειστές πόρτες αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις μάλλον δεν θα το ανέφεραν ακόμα κι αν ήταν αλήθεια. Η επίσημη διπλωματία είναι μετριοπαθής και διατηρεί χαμηλούς τόνους ανεξαρτήτως πραγματικών προθέσεων ή συναισθημάτων.

  • Sir Maybach

    «Θα σας γ@μήσω ότι έχετε και δεν έχετε! Θα σας πάρω την Πόλη και θα την δώσω στους Έλληνες! Θα δείτε εσείς! Τουλάχιστον το 1/3 θα σας το σκοτώσω!» Και συμπλήρωσε σε άψογα ελληνικά: «Ο καιρός γαρ εγγύς!»