Ποιοι είμαστε
Αρχική Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και θεωρίες συνωμοσίαςHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και θεωρίες συνωμοσίας

22 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μετά τις προφητείες που -για άλλη μια φορά– βλέπουν ρωσοτουρκικό πόλεμο εξαιτίας της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, το ελληνικό ”αφυπνισμένο” ίντερνετ, φαντασιώνεται νέες θεωρίες.

Στο kwloxaneio.gr διαβάζουμε:

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε:

 Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/PfmbF

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Τι ισχύει

Όσον αφορά τη δημοσίευση του kwloxaneio.gr, δεν είναι τίποτα περισσότερο από copy paste, παλαιότερης ανάρτησης του elatora.gr, με τις ανάλογες επικαιροποιήσεις για να ταιριάζει στη περίσταση, Και στις 2 περιπτώσεις ωστόσο, η ιστορία αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του αρθρογράφου.

 Σαν να μην έφταναν όμως οι απειλές περί διακόρευσης του Ερντογάν από το Πούτιν, το pentapostagma.gr, κάνει λόγο για μπαλωθίες στον αέρα από το Ρώσο ηγέτη, στο άκουσμα της δολοφονίας του πρέσβη.

Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι απίθανο, διότι, σύμφωνα με ρωσικά και δυτικά media, και οι 2 πλευρές τονίζουν πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Ειδικά, η ρωσική πλευρά αποδίδει τη δολοφονία σε ”εξωγενείς” παράγοντες που θέλουν να υπονομεύσουν τις σχέσεις των 2 χωρών και τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Συρία:

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί περί μπαλωθιών και διακορεύσεων, καταρρίπτονται.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy