Έλληνας και ο John Glenn;

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Θάνος Επαχτίτης1 Comment

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως η καταγωγή του πρώτου Αμερικανού αστροναύτη που έκανε το γύρω της Γης John Glenn, είναι ελληνική.

Στο lesvosnews.gr, crete-news.gr, lesvospost.gr και tromaktiko.blogspot.gr διαβάζουμε:

 Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω λινκ:

http://archive.is/fvAoN

Τι ισχύει

Ο Glenn γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1921 στο Κέιμπριτζ του Οχάιο και υπηρέτησε σε δύο πολέμους, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Πόλεμο της Κορέας, ενώ ως πιλότος δοκιμών κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας σε διηπειρωτική πτήση.

Υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης που συμπλήρωσε πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη, 10 μήνες αργότερα από το Σοβιετικό συνάδελφό του Γιούρι Γκαγκάριν. Στις 20 Φεβρουαρίου 1962, θα παραμένει σε τροχιά επί τέσσερις ώρες, 55 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημοσιεύματος περί της ελληνικής καταγωγής του Glenn, κάτι τέτοιο δεν ισχύει δεδομένου πως το γενεαλογικό του δέντρο είναι αρκετά γνωστό.

https://famouskin.com/ahnentafel.php?name=39627+john+glenn

http://ethnicelebs.com/john-glenn

Η καταγωγή των προγόνων του Glenn ήταν από την Ιρλανδία. Ο παππούς του, ονομαζόταν John Comin/Cummin Glenn. Ο προπάππους του (Gabriel), από τη πλευρά του πατέρα του, είχε γεννηθεί στη Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο Gabriel με τη σειρά του, ήταν γιος του David Glenn και της Nancy Ann Dunlap, που και οι 2 είχαν γεννηθεί στην Ιρλανδία.

Η γιαγιά του, από τη πλευρά του πατέρα, ονομαζόταν Mary Margaret White, κόρη των Thomas White και Jane Schriver/Shriver.

Από τη πλευρά της μητέρας, ο παππούς του ονομαζόταν Charles Alvah ή Alexander Sproat, ενώ η γιαγιά του, Jennie May/Mary Johnson.

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί περί ελληνικής καταγωγής του John Glenn, καταρρίπτονται.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • John Smith

    Η Ιρλανδία είναι ελληνική, ΔΓΥΑΔΟΣΤΑΙ!!111!