Ποιοι είμαστε
Αρχική Χριστούγεννα και λαθρομετανάστες: Η συνταγή της επιτυχίαςHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χριστούγεννα και λαθρομετανάστες: Η συνταγή της επιτυχίας

25 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η είδηση που τις τελευταίες ημέρες σαρώνει το αφυπνισμένο ίντερνετ, έχει να κάνει με τη περίφημη ρόδα που στήθηκε στη Πλατεία Συντάγματος, δήθεν ως εναλλακτική χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να μην προσβληθούν οι ”λαθρομουσουλμάνοι”. Το ”άρθρο” αναπαράχθηκε -σχεδόν- από το σύνολο του ”αφυπνισμένου” διαδικτύου:

Τι ισχύει

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση clickbait με ρατσιστικές προεκτάσεις που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό. Φέτος, ο Δήμος Αθηναίων στόλισε χριστουγεννιάτικο καράβι κάτι που ως γνωστόν, αντιπροσωπεύει περισσότερο την ελληνική παράδοση σε σχέση με το δέντρο. Στόλισαν επίσης και τα δέντρα της Πλατείας ως δευτερεύον θέμα. (Αυτά μάλλον δεν προσβάλουν τους μουσουλμάνους…)

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο Δήμος Αθηναίων δε στόλισε δέντρο για να μην προσβληθούν οι ”λαθρομουσουλμάνοι” καταρρίπτεται.

 Ο λόγος που τέτοιου είδους δημοσιεύματα γίνονται viral, αντικατοπτρίζεται στα σχόλια συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων ”καταπίνουν” αμάσητο ότι διαβάσουν στο ίντερνετ.

 

via TNI
Διαβάστε επίσης:

Fact-check for the sake of Democracy