Χριστούγεννα και λαθρομετανάστες: Η συνταγή της επιτυχίας

10

Η είδηση που τις τελευταίες ημέρες σαρώνει το αφυπνισμένο ίντερνετ, έχει να κάνει με τη περίφημη ρόδα που στήθηκε στη Πλατεία Συντάγματος, δήθεν ως εναλλακτική χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να μην προσβληθούν οι »λαθρομουσουλμάνοι». Το »άρθρο» αναπαράχθηκε -σχεδόν- από το σύνολο του »αφυπνισμένου» διαδικτύου:

Τι ισχύει

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση clickbait με ρατσιστικές προεκτάσεις που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό. Φέτος, ο Δήμος Αθηναίων στόλισε χριστουγεννιάτικο καράβι κάτι που ως γνωστόν, αντιπροσωπεύει περισσότερο την ελληνική παράδοση σε σχέση με το δέντρο. Στόλισαν επίσης και τα δέντρα της Πλατείας ως δευτερεύον θέμα. (Αυτά μάλλον δεν προσβάλουν τους μουσουλμάνους…)

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο Δήμος Αθηναίων δε στόλισε δέντρο για να μην προσβληθούν οι »λαθρομουσουλμάνοι» καταρρίπτεται.

 Ο λόγος που τέτοιου είδους δημοσιεύματα γίνονται viral, αντικατοπτρίζεται στα σχόλια συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων »καταπίνουν» αμάσητο ότι διαβάσουν στο ίντερνετ.

 

via TNI
Διαβάστε επίσης:
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Είναι και αυτό μια ιδέα. Τουλάχιστον αυτά δουλεύουν, σε αντίθεση με τις ρόδες.

 • leon06010

  Συμφωνώ: κάθε μέρα τα «στολίζω» τα μνημόνια!

 • Removed post Φελέκι

  Πως γίνεται ρε φίλε να ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ το στολισμένο δέντρο απλά επειδή διάβασαν ότι δεν στολίστηκε; Οχι, πες μου πως;

  • Smeagol

   Αν είχαν μυαλό, δε θα ήταν φασίστες.

 • John Smith

  Κοιτάζω τα σχόλια στο τέλος του άρθρου και τραβάω τα μαλλιά μου. Χριστουγεννιάτικα και γεμάτα αγάπη, σύμφωνα πάντα με την παράδοση… NOT! Γιατί κάτι μου λέει ότι οι συγκεκριμένοι δεν θα αναγνώριζαν την ελληνική παράδοση ακόμα και αν την έβλεπαν μπροστά τους; Αλλά τι λέω, αφού την είχαν μπροστά τους αλλά επέλεξαν να επικεντρωθούν στη ρόδα. Ας ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει λίγο μυαλό.

  • leon06010

   (Διατηρώ σύνταξη και ορθογραφία, όσο μπορώ)
   «Ενας απο αυτους ειναι …μουσουλμανος και εβραιος.Αισχος…»
   ¿¿¿Ταυτόχρονα???
   Μωρέ μπράβο… Σαν να λέμε και βουνό και θάλασσα, εμ shαμ-πού εμ κοντισιονέρ

   • μαρια

    Εδω άκουσα απο κάποιον οτι αυτοι του ΙΣΙΣ δεν ειναι μουσουλμάνοι. Είναι αθεοι γι αυτό σκοτώνουν κόσμο.

 • leon06010

  Θα θίξω ένα θεματάκι. Λες «Φέτος, ο Δήμος Αθηναίων στόλισε χριστουγεννιάτικο καράβι κάτι που ως γνωστόν, αντιπροσωπεύει περισσότερο την ελληνική παράδοση σε σχέση με το δέντρο.» Εδώ κάνεις λάθος.
  Το καράβι έχει να κάνει περισσότερο με τις οικογένειες ναυτικών, στα νησιά πρωτίστως. Εγώ που είμαι κατσίβλαχος χωριάταρος από το βουνό, τί σχέση έχω με το καράβι; Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, στην ενδοχώρα. Μια ζωή θυμούνται στολισμένα δέντρα και ποτέ καράβια. Το έλατο καθ’εαυτό όντως μας ήρθε απ’έξω, αλλά γενικά η χρήση φυτών για στολισμό αυτήν την περίοδο όχι. Προϋπήρχε από την βυζαντινή περίοδο ακόμα, ίσως και από την προχριστιανική εποχή όταν γιόρταζαν δεν-θυμάμαι-τι.
  Όσον αφορά τη ρόδα, σήμερα 25.12, έμαθα ότι ακόμα δεν γυρίζει κι αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα.

  • Θανος Επαχτιτης

   Οπως και να ‘χει, σιγουρα ταιριαζει στην ελληνικη παραδοση περισσοτερο απο το δεντρο.

  • Onslaught

   Όχι ότι διαφωνώ, απλά πιστεύω πως το καράβι ταιριάζει πιο πολύ στον (νεότερο) «Ελληνισμό». Λόγω του ότι είμαστε μια μεσογειακή χώρα με παράδοση στη ναυτιλία (πολύ γενικά το θέτω). Και γω από χωριό κατάγομαι πάντως. ;Ρ