Ποιοι είμαστε
Αρχική Υπέγραψε η Ελλάδα για να συλληφθεί ο Πούτιν ως εγκληματίας πολέμου;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Υπέγραψε η Ελλάδα για να συλληφθεί ο Πούτιν ως εγκληματίας πολέμου;

26 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

 Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε πως η Ρωσία ”σοκαρίστηκε” από την υπογραφή Τσίπρα σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τη δίωξη Άσαντ και Πούτιν ως εγκληματιών πολέμου. Τι συνέβη πραγματικά;

Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για εγκλήματα πολέμου που μπορεί να έχουν διαπραχθεί στη Συρία. Σκοπός είναι η συλλογή, διατήρηση και αξιολόγηση των ντοκουμέντων, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές διώξεις εγκληματιών πολέμου.

Αν και η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία ήταν ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες που καταψήφισαν την απόφαση, σε κανένα σημείο του κειμένου δε γίνεται αναφορά πως σκοπός της ομάδας θα είναι η διερεύνηση εγκλημάτων που διαπράχθηκαν αποκλειστικά από το καθεστώς Άσαντ. Ολόκληρη η απόφαση στο παρακάτω λινκ:

https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/N16/450/26/PDF/N1645026.pdf?OpenElement

Το μόνο βέβαιο είναι πως όλες οι πλευρές έχουν διαπράξει εγκλήματα στη Συρία. Πχ, το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως βόμβες-βαρέλια στο Χαλέπι, ενώ οι του ISIS δημοσιεύουν συνέχεια βίντεο με βίαιες εκτελέσεις αιχμαλώτων. Ακόμη και οι ”μετριοπαθείς” αντικαθεστωτικοί του FSA, έχουν βομβαρδίσει κατοικημένες περιοχές και έχουν χρησιμοποιήσει παιδιά ως στρατιώτες.

Είναι αστείος ο ισχυρισμός πως τα ΗΕ, ένεκα (και) της ελληνικής υπογραφής, θα ασκήσουν δίωξη στο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. Ουδέποτε στα παγκόσμια χρονικά, ηγέτης υπερδύναμης που ενεπλάκη στα εσωτερικά ξένης χώρας, δεν έκατσε στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Ακόμη και αν δεχτούμε πως το ψήφισμα των ΗΕ είναι μεροληπτικό εις βάρος του Άσαντ -κάτι που δεν αναφέρει πουθενά- θα ήταν άλμα λογικής να πιστέψουμε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Πούτιν.

Αντί επιλόγου: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μέσα από το Κρεμλίνο, στο άκουσμα του ψηφίσματος των ΗΕ, ο Β. Πούτιν άλλαξε πλευρό στο κρεβάτι από την ανησυχία του…

via TNI

 

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.