Μην αποδέχεστε το αίτημα φιλίας από τον CHRISOPHER και JESSICA DAVIES – HOAX

In Facebook, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Ένα νέο ψευδές μήνυμα αναπαράγεται από τους χρήστες του facebook αυτές τις μέρες. 

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το «προειδοποιητικό» μήνυμα αναφέρει:

Μην αποδέχεστε το αίτημα φιλίας από τον CHRISOPHER DAVIES και τη JESSICA DAVIES ΕΙΝΑΙ χάκερ. Πεστε το σε κάθε έναν στη λίστα σας ΕΠΕΙΔΗ αν κάποιος από τη λίστα σας γίνει φίλος τους, αυτοί θα μπουν και στον δικό σας λογαριασμό . Αυτοί θα καταλάβουν το συνθηματικό σας ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ UR του COMPUTER, έτσι copy & paste αυτό το μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ δεν σας νοιάζει. Παρακαλούμε, επίσης, Πείτε όλες τις επαφές από τη λίστα σας να μην αποδεχθεί ένα βίντεο που ονομάζεται «Χορός του Πάπα». Είναι ένας ιός που μορφοποιεί το κινητό σας. Π ρ ο σ ο χ ή, είναι πολύ επικίνδυνο. Το ανακοίνωσαν σήμερα στο ραδιόφωνο. Προωθήστε αυτό το Μήνυμα σε όσους μπορείτε

Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Το παραπάνω μήνυμα είναι δύο γνωστά και παλιά hoaxes του εξωτερικού που μεταφράστηκαν στα ελληνικά.

Το ψευδές μήνυμα με τους «χάκερς»  CHRISOPHER και JESSICA DAVIES, κυκλοφορεί από το 2009 και είναι η πιο συχνή έκδοση από διάφορες παραλλαγές του ίδιου μηνύματος με διαφορετικά ονόματα.

Είναι αδύνατο, ακόμη και για τον καλύτερο χακερ του πλανήτη να ανακαλύψει το συνθηματικό σας και την διεύθυνση IP του υπολογιστή σας (όχι UR που λανθασμένα γράφει το κείμενο), με μόνο ένα αίτημα φιλίας στο facebook.

Οι χάκερς χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα, όπως για παράδειγμα εγκατάσταση κάποιου trojan στον υπολογιστή του θύματος ή τεχνικές phishing για να ξεγελάσουν το χρήστη θύμα και να κλέψουν προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς, αλλά είναι αδύνατο αυτά να συμβούν μόνο με μια αποδοχή σε αίτημα φιλίας.

Όλα αυτά τα μηνύματα, άσχετα με το όνομα του υποτιθέμενου χάκερ που χρησιμοποιούν, είναι ψευδή και δεν θα πρέπει να τα λαμβάνετε ως σοβαρά.

http://www.snopes.com/computer/internet/hackermail.asp

http://www.hoax-slayer.com/christopher-davies-hacker-hoax.shtml

Do not accept requests from Christopher or Jessica Davies HOAX

Το δεύτερο σκέλος του μηνύματος είναι μια ακόμη γνωστή φάρσα που κυκλοφορεί από τον Απρ. 2015 και δεν περιέχει ίχνος αλήθειας.

Ο ιός «Χορός του Πάπα» δεν υπάρχει και δεν έχει ανακοινωθεί από το ραδιόφωνο. Είναι μια φάρσα.

http://www.hoax-slayer.com/dance-of-the-pope-phone-virus-hoax.shtml

http://www.snopes.com/computer/virus/popedance.asp

‘Dance with the Pope’ virus warning is just a hoax