Ποιοι είμαστε
Αρχική Μην αποδέχεστε το αίτημα φιλίας από τον CHRISOPHER και JESSICA DAVIES – HOAXHOAXES

Μην αποδέχεστε το αίτημα φιλίας από τον CHRISOPHER και JESSICA DAVIES – HOAX

30 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα νέο ψευδές μήνυμα αναπαράγεται από τους χρήστες του facebook αυτές τις μέρες. 

ΨΕΥΔΕΣ

To μήνυμα αναφέρει τα παρακάτω:

Μην αποδέχεστε το αίτημα φιλίας από τον CHRISOPHER DAVIES και τη JESSICA DAVIES ΕΙΝΑΙ χάκερ. Πεστε το σε κάθε έναν στη λίστα σας ΕΠΕΙΔΗ αν κάποιος από τη λίστα σας γίνει φίλος τους, αυτοί θα μπουν και στον δικό σας λογαριασμό . Αυτοί θα καταλάβουν το συνθηματικό σας ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ UR του COMPUTER, έτσι copy & paste αυτό το μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ δεν σας νοιάζει. Παρακαλούμε, επίσης, Πείτε όλες τις επαφές από τη λίστα σας να μην αποδεχθεί ένα βίντεο που ονομάζεται “Χορός του Πάπα”. Είναι ένας ιός που μορφοποιεί το κινητό σας. Π ρ ο σ ο χ ή, είναι πολύ επικίνδυνο. Το ανακοίνωσαν σήμερα στο ραδιόφωνο. Προωθήστε αυτό το Μήνυμα σε όσους μπορείτε


Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Το μήνυμα είναι δύο γνωστά και παλιά hoaxes του εξωτερικού που μεταφράστηκαν στα ελληνικά και αναπαράγωνται από τους χρήστες.

Το ψευδές μήνυμα με τους “χάκερς”  CHRISOPHER και JESSICA DAVIES, κυκλοφορεί από το 2009 και είναι η πιο συχνή μορφή από διάφορες παραλλαγές του ίδιου μηνύματος με διαφορετικά ονόματα.

Είναι αδύνατο, ακόμη και για τον καλύτερο χακερ του πλανήτη να ανακαλύψει το συνθηματικό σας και την διεύθυνση IP του υπολογιστή σας (όχι UR που λανθασμένα γράφει το κείμενο), από ένα αίτημα φιλίας στο facebook.

Οι χάκερς χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, όπως για παράδειγμα εγκατάσταση κάποιου trojan στον υπολογιστή του θύματος ή τεχνικές phishing για να ξεγελάσουν το χρήστη θύμα και να κλέψουν προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς, αλλά είναι αδύνατο αυτά να συμβούν μόνο με μια αποδοχή σε αίτημα φιλίας.

Όλα αυτά τα μηνύματα, άσχετα με το όνομα του υποτιθέμενου χάκερ που χρησιμοποιούν, είναι ψευδή και δεν θα πρέπει να τα λαμβάνετε ως σοβαρά.

http://www.snopes.com/computer/internet/hackermail.asp

http://www.hoax-slayer.com/christopher-davies-hacker-hoax.shtml

http://www.thatsnonsense.com/not-accept-requests-christopher-jessica-davies-hoax/

Το δεύτερο σκέλος του μηνύματος είναι άλλη μια γνωστή φάρσα που κυκλοφορεί τουλάχιστον από τον Απρίλιο 2015 και δεν περιέχει ίχνος αλήθειας.

Ιός με όνομα “Χορός του Πάπα” δεν υπάρχει και φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ από το ραδιόφωνο. Είναι απλά μια φάρσα.

http://www.hoax-slayer.com/dance-of-the-pope-phone-virus-hoax.shtml

http://www.snopes.com/computer/virus/popedance.asp

http://www.thatsnonsense.com/dance-with-the-pope-virus-is-just-a-hoax/

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.