Ο «Αντίχριστος» θα γεννηθεί στην Ελλάδα και θα είναι παιδί λαθρομετανάστη!!!

In clickbait, Fake, Fake news, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες, Συνωμοσιολογία by Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης6 Comments

Αυτό το μωρό που βλέπουμε στην εικόνα, είναι σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Ελεύθερης Ώρας, ένας λαθρομετανάστης »Αντίχριστος΄΄

Το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε στις 26/12 σε 4 διαφορετικά εξώφυλλα.

Στη πρώτη εικόνα βλέπουμε έναν »Αντίχριστο» με κέρατα, μετά έναν άλλον τυλιγμένο με κουβέρτα, στη συνέχεια έναν πιο μελαμψό και τέλος, εναν λευκό, επίσης με κέρατα.

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Αυτό που διαβάζουμε στην Ελεύθερη Ώρα, είναι ένας συνδυασμός ρατσιστικού παραληρήματος και παρειδωλίας και ολίγη από clickbait. Το σκέλος του ρατσισμού είναι κατανοητό από οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη νοημοσύνη. Παρειδωλία, είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Εάν στα ανωτέρω προσθέσουμε ολίγη από clickbait, έχουμε δημιουργήσει ένα »επιτυχημένο άρθρο.

Το αφιέρωμα του TIME αφορά την ιστορία 4 γυναικών προσφύγων που γέννησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να φτάσουν μέχρι εδώ.

http://time.com/4606105/children-of-no-nation/?xid=homepage&pcd=hp-magmod

(Clickbait: Υποτιμητικός όρος που αναφέρεται σε εντυπωσιακούς τίτλους ή εικόνες που έχουν ως σκοπό να παραπλανήσουν το χρήστη του διαδικτύου ούτως ώστε να »κλικάρει» για να δει το περιεχόμενο που συνήθως δεν ανταποκρίνεται στον αρχικό τίτλο. Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και των κερδών μέσω διαφημίσεων).

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως η διαταραγμένη αντίληψη πως ένα μωρό μπορεί να είναι »Αντίχριστος», (έστω και εντός εισαγωγικών), δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που στοχεύει σε συγκεκριμένο »αφυπνισμένο» κοινό.

via TNI

 • MpouRmpounaki Mpour

  στην ιστορία της ανθρωπότητας θα υπάρξουν πολλοί «αντίχριστοι» προκειμένω να δικαιολογηθούν οι παγκόσμιοι πόλεμοι

 • Sir Maybach

  Κάτι παρόμοιο δεν λέγανε και με τον Τραμπ? Κι εκείνου το κεφάλι κάτω από το «Μ» ήτανε…
  Edit: λοιπόν έκανα μια μικρή έρευνα στα εξώφυλλα του ΤΙΜΕ ανά τα χρόνια! Βρήκα κάποιους «Αντίχριστους», αλλά ρε παιδιά, κι αυτός «Αντίχριστος» είναι?
  http://img.timeinc.net/time/magazine/archive/covers/2004/1101040412_400.jpg

 • Removed post Φελέκι

  Τραγικό. Χρειάζονται άρθρα να αποδομήσουν την κάθε μαλακία της κάθε Ελεύθερης Μώρας που κυκλοφορεί. Αντίχριστοι, ξανθά γένη, πολύ μπλα μπλα , ψέμα, μισές αλήθειες και από πίσω ο «πεφωτισμένος» ανεγκέφαλος να κουνάει το κεφάλι συγκαταβατικά «ε,καλά γνωστά όλα αυτά , τώρα τα μάθατε;» κι εσύ να μη μπορείς να του το σπάσεις στον τοίχο για να είναι πιο χρήσιμο.

  • John Smith

   Δε σπάμε ποτέ τα κεφάλια των ανεγκέφαλων στον τοίχο. Είναι γνωστό ότι ο πιο λογικός υποχωρεί πρώτος, άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσει ο τοίχος. Προτιμήστε ασφαλέστερες μεθόδους, όπως το να τους υποχρεώσετε να διαβάσουν τα άρθρα τους.

   • Removed post Φελέκι

    Aπάνθρωπη λύση :p

  • 12180

   Μην το κάνεις θα γεμίσει ο τόπος σκατά