Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο “Αντίχριστος” θα γεννηθεί στην Ελλάδα και θα είναι παιδί λαθρομετανάστη!!!HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο “Αντίχριστος” θα γεννηθεί στην Ελλάδα και θα είναι παιδί λαθρομετανάστη!!!

30 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Αυτό το μωρό που βλέπουμε στην εικόνα, είναι σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Ελεύθερης Ώρας, ένας λαθρομετανάστης ”Αντίχριστος΄΄

Το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε στις 26/12 σε 4 διαφορετικά εξώφυλλα.

Στη πρώτη εικόνα βλέπουμε έναν ”Αντίχριστο” με κέρατα, μετά έναν άλλον τυλιγμένο με κουβέρτα, στη συνέχεια έναν πιο μελαμψό και τέλος, εναν λευκό, επίσης με κέρατα.

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Αυτό που διαβάζουμε στην Ελεύθερη Ώρα, είναι ένας συνδυασμός ρατσιστικού παραληρήματος και παρειδωλίας και ολίγη από clickbait. Το σκέλος του ρατσισμού είναι κατανοητό από οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη νοημοσύνη. Παρειδωλία, είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Εάν στα ανωτέρω προσθέσουμε ολίγη από clickbait, έχουμε δημιουργήσει ένα ”επιτυχημένο άρθρο.

Το αφιέρωμα του TIME αφορά την ιστορία 4 γυναικών προσφύγων που γέννησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να φτάσουν μέχρι εδώ.

http://time.com/4606105/children-of-no-nation/?xid=homepage&pcd=hp-magmod

(Clickbait: Υποτιμητικός όρος που αναφέρεται σε εντυπωσιακούς τίτλους ή εικόνες που έχουν ως σκοπό να παραπλανήσουν το χρήστη του διαδικτύου ούτως ώστε να »κλικάρει» για να δει το περιεχόμενο που συνήθως δεν ανταποκρίνεται στον αρχικό τίτλο. Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και των κερδών μέσω διαφημίσεων).

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως η διαταραγμένη αντίληψη πως ένα μωρό μπορεί να είναι ”Αντίχριστος”, (έστω και εντός εισαγωγικών), δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που στοχεύει σε συγκεκριμένο ”αφυπνισμένο” κοινό.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy