Ποιοι είμαστε
Αρχική Αλβανός + Ισλαμιστής + πνίξει στο αίμα Ήπειρο και Μακεδονία = ClickbaitHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αλβανός + Ισλαμιστής + πνίξει στο αίμα Ήπειρο και Μακεδονία = Clickbait

31 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σε ένα ακόμη ”αποκαλυπτικό” δημοσίευμα από το pronews.gr, πληροφορούμαστε για Αλβανό Ισλαμιστή που απειλεί να ”πνίξει στο αίμα” Ήπειρο και Δ. Μακεδονία:

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Τι ισχύει

Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα ισχυρισμό που δεν στοιχειοθετείται από καμία πηγή. Η επίκληση σε πηγή από την ΕΥΠ, δε μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά, γιατί καμία υπηρεσία πληροφοριών δεν αποκαλύπτει ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας σε δημοσιογράφους (εκτός εάν το θέλει, αλλά στη προκειμένη περίπτωση δεν εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα).

Στη συνέχεια παρατηρούμε πως ενώ ο πηχυαίος και εμπρηστικός τίτλος αναφέρει πως ο Αλβανός τζιχαντιστής ”θα πνίξει στο αίμα” τη βόρειο Ελλάδα, στο σώμα του άρθρου, δεν έχουμε καμία σχετική αναφορά (που το είπε, σε ποιόν, πότε, ποια είναι η πηγή κτλ). Επομένως ο ισχυρισμός είναι έωλος.

Αυτό που είναι αλήθεια, σύμφωνα με το σερβικό ιστότοπο kurir.rs, αλλά και το balkaninsight.com, είναι πως ο Lavdrim Muhaxheri επέστρεψε στα Βαλκάνια, πιθανότατα στο Κόσοβο ή την Αλβανία, με σκοπό να συντονίσει επιθέσεις επί ευρωπαϊκών πόλεων (δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα). Μόλις πρόσφατα, συνελήφθησαν 19 άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις σε Αλβανία και Κόσοβο, με πιο αξιοσημείωτη, τη προσπάθεια εναντίον του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανίας-Ισραήλ, που απετράπει χάρη σε συλλήψεις που έγιναν από την αλβανική αστυνομία.

Όπως και να ‘χει, η παρουσία του Αλβανού τζιχαντιστή στα Βαλκάνια, είναι γενικά μια απειλή για όλη την Ευρώπη αλλά οι «δηλώσεις» του για αιματοκύλισμα στης Μακεδονίας και της Ηπείρου, δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά και όσο ψάξαμε τις βρήκαμε μόνο στο παραπάνω άρθρο. Αν ήταν πραγματικές θα υπήρχαν στην ειδησεογραφία μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy