Καμία επικείμενη καταστροφή από τον μπλε κομήτη, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη.

In clickbait by Γιώργος Ζαβοδημητράκης1 Comment

Λίγες μόνο ώρες πριν μας αφήσει το 2017 εμφανίστηκε άρθρο στο διαδίκτυο που ακροβατεί μεταξύ συνωμοσιολογίας και ενημέρωση μέσα από καθαρά τραβηχτικούς τίτλους όπως….

Μπλε κομήτης θα πετάξει πάνω από τη Γη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Σηματοδοτεί αυτό μια επικείμενη καταστροφή για το 2017;

Aς δούμε το άρθρο όπως εμφανίστηκε στην ελληνική έκδοση της Huffington Post.

 

Μπλε κομήτης θα πετάξει πάνω από τη Γη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Σηματοδοτεί αυτό μια επικείμενη καταστροφή για το 2017;

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
BLUE COMET

O κομήτης 45P, γνωστός κι ως «Honda-Mrkos-Pajdušáková» είναι ένας περιοδικός κομήτης που περνάει γύρω από τη Γη περίπου κάθε πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το express.co.uk.

Με το 2016 να θεωρείται από πολλούς ως ένα έτος γεμάτο με κακοτυχίες, πολλοί καταστροφολόγοι μεταφράζουν την άφιξη του κομήτη ως κακό οιωνό για μία επικείμενη καταστροφή της Γης κατά το 2017.

Όσοι πάλι αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, υποστηρίζουν ότι ο κομήτης θα σπάσει σε χίλια κομμάτια όταν θα πλησιάσει τον Ήλιο και η διάσπασή του αυτή σε μικρότερα κομμάτια θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές συνέπειες στη Γη, όπως καταστροφικούς σεισμούς.

Το ερευνητικό κέντρο «Jet Propulsion Laborator» της NASA τόνισε ότι ο κομήτης θα γίνει ορατός από τους ανθρώπους, την ώρα που εκείνοι θα υποδέχονται το 2017.

«Πείτε αντίο στο 2016 κοιτάζοντας ψηλά στις 31 Δεκεμβρίου», αναφέρεται σε ανάρτηση στο προφίλ του εργαστηρίου στο Instagram.

To Μashable αναφέρει ότι παρά τις θεωρίες καταστροφής ορισμένων ο Comet 45P σε αντίθεση με τους περισσότερους κομήτες δεν αποτελεί απειλή για τη Γη.

Αυτό ήταν το άρθρο, αφού φλέρταρε με την συνωμοσιολογία και την καταστροφολογία κατέληξε στο τέλος στο άρθρο του Mashable το οποίο λέει το προφανές. Καμία καταστροφή δεν θα συμβεί, από αυτόν τον μπλε κομήτη, ο οποίος μπήκε στο ηλιακό μας σύστημα από τις 15 Δεκεμβρίου και μην κοιτάξετε ψηλά, δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Η Nasa από την 1η Δεκεμβρίου έχει αναφέρει την εμφάνιση του κομήτη, ο οποίος περνάει από το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος κάθε 5.25 χρόνια. Επίσης και κάτι άλλο θα συμβεί αυτή την παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Αρης και ο Ποσειδώνας θα φαίνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και τα χρώματά τους θα προσφέρουν μία θεαματική αντίθεση, μέσω τηλεσκοπίων βέβαια.

http://mashable.com/2016/12/29/new-years-eve-comet/#ncXyZfr3J5qW

https://www.nasa.gov/mediacast/jpl/whats-up-december-2016

Παρόλα αυτά τα φαινόμενα τίποτα το καταστροφικό δεν θα συμβεί. Οσο για εμένα, το μόνο που θα δω σε μπλε θα είναι η ετικέτα του ουίσκυ.

Να περάσετε πολύ όμορφα την αποψινή νύχτα, με μέτρο το αλκοόλ όσοι πρόκειται να οδηγήσετε και τα λέμε του χρόνου. Να έχετε όλοι και όλες μία καλή χρονιά.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • seriouslouk

    mple etiketa eee pas gia katastrofes allou typou file.
    kali xronia na xoume
    sas euxomai na sunaixisete tin kali douleia pou kanete