Ποιοι είμαστε
Αρχική Καμία επικείμενη καταστροφή από τον μπλε κομήτη, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη.ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καμία επικείμενη καταστροφή από τον μπλε κομήτη, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη.

31 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Λίγες μόνο ώρες πριν μας αφήσει το 2017 εμφανίστηκε άρθρο στο διαδίκτυο που ακροβατεί μεταξύ συνωμοσιολογίας και ενημέρωση μέσα από καθαρά τραβηχτικούς τίτλους όπως….

Μπλε κομήτης θα πετάξει πάνω από τη Γη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Σηματοδοτεί αυτό μια επικείμενη καταστροφή για το 2017;

Aς δούμε το άρθρο όπως εμφανίστηκε στην ελληνική έκδοση της Huffington Post.

 

Μπλε κομήτης θα πετάξει πάνω από τη Γη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Σηματοδοτεί αυτό μια επικείμενη καταστροφή για το 2017;

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
BLUE COMET

O κομήτης 45P, γνωστός κι ως «Honda-Mrkos-Pajdušáková» είναι ένας περιοδικός κομήτης που περνάει γύρω από τη Γη περίπου κάθε πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το express.co.uk.

Με το 2016 να θεωρείται από πολλούς ως ένα έτος γεμάτο με κακοτυχίες, πολλοί καταστροφολόγοι μεταφράζουν την άφιξη του κομήτη ως κακό οιωνό για μία επικείμενη καταστροφή της Γης κατά το 2017.

Όσοι πάλι αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, υποστηρίζουν ότι ο κομήτης θα σπάσει σε χίλια κομμάτια όταν θα πλησιάσει τον Ήλιο και η διάσπασή του αυτή σε μικρότερα κομμάτια θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές συνέπειες στη Γη, όπως καταστροφικούς σεισμούς.

Το ερευνητικό κέντρο «Jet Propulsion Laborator» της NASA τόνισε ότι ο κομήτης θα γίνει ορατός από τους ανθρώπους, την ώρα που εκείνοι θα υποδέχονται το 2017.

«Πείτε αντίο στο 2016 κοιτάζοντας ψηλά στις 31 Δεκεμβρίου», αναφέρεται σε ανάρτηση στο προφίλ του εργαστηρίου στο Instagram.

To Μashable αναφέρει ότι παρά τις θεωρίες καταστροφής ορισμένων ο Comet 45P σε αντίθεση με τους περισσότερους κομήτες δεν αποτελεί απειλή για τη Γη.

Αυτό ήταν το άρθρο, αφού φλέρταρε με την συνωμοσιολογία και την καταστροφολογία κατέληξε στο τέλος στο άρθρο του Mashable το οποίο λέει το προφανές. Καμία καταστροφή δεν θα συμβεί, από αυτόν τον μπλε κομήτη, ο οποίος μπήκε στο ηλιακό μας σύστημα από τις 15 Δεκεμβρίου και μην κοιτάξετε ψηλά, δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Η Nasa από την 1η Δεκεμβρίου έχει αναφέρει την εμφάνιση του κομήτη, ο οποίος περνάει από το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος κάθε 5.25 χρόνια. Επίσης και κάτι άλλο θα συμβεί αυτή την παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Αρης και ο Ποσειδώνας θα φαίνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και τα χρώματά τους θα προσφέρουν μία θεαματική αντίθεση, μέσω τηλεσκοπίων βέβαια.

http://mashable.com/2016/12/29/new-years-eve-comet/#ncXyZfr3J5qW

https://www.nasa.gov/mediacast/jpl/whats-up-december-2016

Παρόλα αυτά τα φαινόμενα τίποτα το καταστροφικό δεν θα συμβεί. Οσο για εμένα, το μόνο που θα δω σε μπλε θα είναι η ετικέτα του ουίσκυ.

Να περάσετε πολύ όμορφα την αποψινή νύχτα, με μέτρο το αλκοόλ όσοι πρόκειται να οδηγήσετε και τα λέμε του χρόνου. Να έχετε όλοι και όλες μία καλή χρονιά.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής