Ποιοι είμαστε
Αρχική Συκοφαντική δυσφήμιση από το blog Ελεύθερος Αετός.ΔΙΑΦΟΡΑ

Συκοφαντική δυσφήμιση από το blog Ελεύθερος Αετός.

31 Δεκ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, κάποιοι νομίζουν πως πίσω από την πλασματική ανωνυμία, μπορούν να συκοφαντούν ανθρώπους που δεν τους έχουν δει ποτέ και δεν γνωρίζουν το παραμικρό για αυτούς.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, εμφανίστηκε το παρακάτω συκοφαντικό και κατάπτυστο δημοσίευμα στο blog του ελεύθερου αετού.
Πριν προχωρήσουμε ας δούμε πρώτα τι αναφέρει.

https://archive.is/6tsfE

Λίγο αργότερα έγιναν κάποιες μικρές αλλαγές στο κατάπτυστο κείμενο.

https://archive.is/vJYfR

 

H φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του Θοδωρή Δανιηλίδη στο womantoc.gr

http://www.womantoc.gr/life/article/ellinikahoaxesgr-poios-kryvetai-piso-apo-to-blog-pou-katarriptei-tis-diadiktyakes-apates

Και κάπου εδώ η κατάσταση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Το εν λόγω κατάπτυστο δημοσίευμα, αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες μέλη.

Ακολούθησε πλήθος υβριστικών σχολίων στη σελίδα τους με περίπου 85000 χρήστες στο facebook.

Εκτός από τα παραπάνω ο αρθρογράφος μας Θάνος Επαχτίτης (διαχειριστής του Terra Nova Incognita) έλαβε το παρακάτω απειλητικό μήνυμα και η ομοιότητα με το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Αετού, είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Περισσότερα στο παρακάτω λινκ:

”Θα σε βρω και θα σου βγάλω τα έντερα μαζί με το εβραϊκό μίασμα που έχεις στον εγκέφαλο…”

Είναι γνωστό στους αναγνώστες, πως η σελίδα μας ellinikahoaxes.gr, ποτέ δεν εξέφρασε πολιτική άποψη και δεν υποστηρίζει κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Η θεματολογία μας, είναι τα ψέματα και οι απάτες του διαδικτύου. Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε καταρρίψει αρκετά άρθρα από τα δύο παραπάνω blogs που δημοσίευσαν εσκεμμένα το παραπάνω συκοφαντικό δημοσίευμα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αετός Αποκάλυψης μας έκανε κριτική για τη χρήση της παρακάτω εικόνας, από την οποία έβγαλε το συμπέρασμα πως ο αρθρογράφος μας υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Η προέλευση της εικόνας όμως, τουλάχιστον για κάποιον που ξέρει, δεν αποτελεί επευφημία αλλά κριτική.

Προέρχεται από το αριστούργημα του Τζορτζ Όργουελ ”Nineteen Eighty-Four” και είναι η αφίσα του κόμματος του ”Αγγλικού Σοσιαλισμού” (English Socialist – INGSOC), που κυβερνά απολυταρχικά την υπερπολιτεία της Ωκεανίας, που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με την Ευρασία και την Ανατολασία. Στο ίδιο έργο έχουμε για πρώτη φορά και τη χρήση του όρου ”Μεγάλος Αδερφός”

Ακόμη για όσους έχουν την περιέργεια, ο ιδρυτής της σελίδας ellinikahoaxes.gr,  Θοδωρής Δανιηλίδης, είναι απόστρατος ανθυπασπιστής με την ειδικότητα του ναρκαλιευτή, με αρκετές διακρίσεις, όπως εύφημες μνείες, μετάλλια και ποτέ δεν ήταν γραμμένος ή υποστήριξε ενεργά οποιοδήποτε κόμμα.

Μετά από όλα αυτά, θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό, για να αποκατασταθεί το όνομα η τιμή και η υπόληψή μας. Ήδη έχουμε δώσει εντολή στο νομικό μας σύμβουλο, και η συκοφαντική δυσφήμιση από το blog του ελεύθερου αετού, που πιστεύει πως μπορεί να συκοφαντεί, υβρίζει, στοχοποιεί και να απειλεί ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει, θα διευθετηθεί από τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.