Ποιοι είμαστε
Αρχική Τραγούδησε ο Πούτιν στο ρωσικό ”The Voice”; – Έμειναν άφωνοι οι κριτές;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τραγούδησε ο Πούτιν στο ρωσικό ”The Voice”; – Έμειναν άφωνοι οι κριτές;

3 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο Πούτιν αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στην Ελλάδα σε βαθμό τέτοιο που αστεία δημοσιεύματα όπως το παρακάτω, αποτελούν το κανόνα και όχι την εξαίρεση.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Ένα ακόμη δείγμα ”πουτινολατρείας” που προσφέρθηκε πως κατανάλωση στο ελληνικό κοινό, είναι αυτό που διαβάσαμε στο pronews.grmakeleio.gr, i-eidisi.gr, tompriki.gr, cyprusnews.eu κτλ.

https://www.youtube.com/watch?v=cGwR1dEKvlQ

Μετά από απανωτά facepalms, και μια κοπιαστική έρευνα διαρκείας 3′, διαπιστώσαμε τα εξής: Το βίντεο που παρουσιάζει το makeleio.gr, αποτελεί συρραφή 2 βίντεο. Το ένα είναι από το ρωσικό The Voice και το 2ο από φιλανθρωπική εκδήλωση που έλαβε χώρα το 2010, όπου ο Β. Πούτιν, τραγούδησε το ”Blueberry Hill” των Fats Domino με όχι και ιδιαίτερη επιτυχία μιας και τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα του Βλαδίμηρου.

Με ελάχιστες γνώσεις editing λοιπόν, έχουμε ως αποτέλεσμα ένα fake βίντεο το οποίο φυσικά δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και καταρρίπτεται.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy