Η συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού, στον Ψηλορείτη της Ιταλίας.

6

Ήταν να μην χιονίσει στην Κρήτη. Με τα πρώτα χιόνια, άρχισαν και οι δημοσιεύσεις με εντυπωσιακές φωτογραφίες. Η πιο εντυπωσιακή μας έρχεται από τον «Ψηλορείτη» της Ιταλίας. (Ναι πολύ σωστά διαβάσατε.)

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά από το KritiChannel στο facebook και αναπαράχθηκε σχεδόν από το σύνολο των σελίδων.


Παράδειγμα: eleysis-ellinwn.gr

Η φωτογραφία που αντιστράφηκε οριζόντια για να είναι πιο δύσκολη η εύρεσή της, είναι από το βουνό Gran Sasso στην κεντρική Ιταλία.

https://gr.pinterest.com/pin/218283913169213640/

https://archive.is/PXSiu

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, ο σταυρός είναι μεταλλικός. Η διαφορά με τον ξύλινο σταυρό που υπάρχει στον Ψηλορείτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

http://mc.posvete.cz/crete13/

http://pezopories.blogspot.gr/2013/07/2456.html

Η φωτογραφία που έγινε viral και δημοσιεύθηκε, σχεδόν από το σύνολο των σελίδων, δεν έχει καμιά σχέση με την Κρήτη και τον Ψηλορείτη.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ KRITICHANNEL

Το kritichannel με μια σωστή και έντιμη πράξη, ζήτησε συγνώμη και ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω κείμενο.

«Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία, θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους της σελίδας μας.
Εμάς μας την έστειλε τη φωτογραφία αναγνώστης και μας είπε ότι ήταν από τον Ψηλορείτη. Είναι δύσκολο να διασταυρωθεί αν όντως ήταν από τον Ψηλορείτη ή από άλλο σημείο και αποφασίσαμε να τη δημοσιεύσουμε. Έγινε viral η φωτογραφία αυτή άθελά μας.
Με αφορμή αυτό το λάθος θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο site: ellinikahoaxes.gr για την ενημέρωση που κάνει.
Επίσης να πω σε όσους με την πρώτη ευκαιρία μας περιμένουν στη γωνία για να μας κατηγορήσουν ότι είναι άξιοι της μοίρας τους, γιατι η καμήλα δεν μπορεί να δει την καμπούρα της.
Αν νομίζει κάποιος από όλους εσάς τους χιλιάδες που είστε κοντά μας, ότι δεν προσπαθούμε σωστά, τότε μπορεί να μας το πει, αλλά με τεκμηριωμένες απόψεις, αλλά και με προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι.
Σας ευχαριστούμε όλους σας για την εμπιστοσύνη σας».

 

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • George Speeden

  την δουλεια τους την εκαναν,Viral δεν εγινε γενικα!!

 • Angelos TSIRIMOKOS

  Τουλάχιστον, και αλήθεια να ήταν, δεν θα είχε καμία σημασία. Σε κάποιον σταυρό, στημένον σε μια βουνοκορφή, η χιονιά σχημάτισε ένα ωραίο σχήμα με παγοκρύσταλλα, δίνοντας αφορμή για μια εντυπωσιακή φωτογραφία. Σοβαρό θα ήταν αν ο πάγος είχε σχηματίσει π.χ. μια μορφή εσταυρωμένου, ή τα γράμματα ΙΧΘΥC — και τότε θα όφειλε η εφημερίδα, ο ιστολόγος κλπ. να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο προτού τη δημοσιέψει.

 • kriti-channel.eu

  Θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την σωστή ενημέρωση που κάνετε. Ως διαχειριστής του kriti-channel.eu θα ηθελα να πω δημόσια ένα μεγάλο συγνώμη σε όλους για το λάθος μας. Ήταν μια φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης λέγοντας μας ότι ήταν στον Ψηλορείτη.
  Ελπίζουμε να είναι το μοναδικό και τελευταιο λάθος μας, και πάντα προσπαθόντας για τη σωστή και αληθινή ενημέρωση

  • Αν όντως είσαστε ο διαχειριστής του kriti-channel.eu και όχι κάποιος φαρσέρ (γιατί ο λογαριασμό σας μόλις έχει δημιουργηθεί και είναι το μοναδικό σχόλιο) τότε συγχαρητήρια για τη σωστή κίνηση και το θάρρος να ζητήσετε συγνώμη από τους χρήστες του διαδικτύου. Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, όλοι μπορούν να την πατήσουν και να δημοσιεύσουν κάτι που δεν είναι αληθές και συμβαίνει καθημερινά. Το κακό είναι όταν δεν διορθώνουν το λάθος.
   Η σωστή αντιμετώπιση είναι να διορθωθεί η λάθος δημοσίευση και να παρουσιαστούν τα πραγματικά στοιχειά. Είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των ψευδών δημοσιεύσεων (μικρών ή μεγάλων) που κατακλύζουν το διαδίκτυο.
   Ενημερώστε το διαχειριστή της σελίδας σας στο fb, γιατί προτίμησε να διαγράψει τα σχόλια που τον ενημέρωναν για το λάθος της φωτογραφίας, αντί να διορθώσει την ανάρτηση.
   Καλή χρονιά με λιγότερες ψευδής δημοσιεύσεις στα μέσα ενημέρωσης και πάλι συγχαρητήρια για το θάρρος και την έντιμη κίνησή σας. Πραγματικά μας εντυπωσίασε γιατί, ελάχιστοι το κάνουν.

   • kriti-channel.eu

    Εγω είμαι ο διαχειριστής της σελίδας και στο facebook. Διέγραψα τα σχόλια γιατί ήταν επιθετικά, μας περιμένουν όλους στη γωνία πότε θα κάνουμε το λάθος ωστε να μας πυροβολήσουν. Δεν ειμαι δημοσιογράφος, ένας απλός αρθρογράφος είμαι που προσπαθώ να μη κάνω λάθη (Κάτι ακατόρθωτο).
    Ωστόσο αν μπείτε στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/kritichannel εχω ζητησει δημόσια συγνώμη και εκεί στους αναγνώστες μας, όπως έχω δημοσιεύσει και το δικό σας άρθρο κάτω από την συγνώμη μου. Μπορείτε να το δείτε και να το διασταυρώσετε.
    Για άλλη μια φορά σας δίνω συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας, εύχομαι πάντα επιτυχίες και εύχομαι επίσης να μη χρειαστεί το kriti-channel να φιλοξενηθεί στις αναρτήσεις σας.
    Καλή χρονιά και σε εσάς και σε όλους μας….με αλήθειες μόνο.

 • Manouras ΛΑΙΚΟΠΑΙΔΙ Emmanuel

  ΩΩΩ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΘΗΚΗ ΣΕΚΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

  ΒΕΣΕΡΕΜΟΣ