Το απίστευτο μονοπάτι που δημιούργησαν τα πρόβατα στο χιόνι στην Κρήτη.

In clickbait, Facebook, Γκάφες, Διάφορα, Την πάτησα by Θοδωρής Δανιηλίδης3 Comments

Μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις στην Κρήτη έχει γίνει Viral μία φωτογραφία, υποτίθεται από την Κρήτη, στην οποία απεικονίζεται το απίστευτο μονοπάτι που δημιούργησε στο χιόνι ένα κοπάδι πρόβατα.

  • ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ

Μερικές τυχαίες δημοσιεύσεις: ekriti.grellinika-nea.gr και zougla.gr

Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι από τις τελευταίες χιονοπτώσεις στην Κρήτη το Δεκ 2016, γιατί με μια μικρή έρευνα θα βρούμε την ίδια φωτογραφία σε δημοσιεύσεις του Ιαν 2015.

https://archive.is/JlX1O

Αυτά τα δημοσιεύματα, Ιαν 2015, αναφέρουν σαν φωτογράφο και πηγή της φωτογραφίας την Marika Nygard που την ανέβασε στη σελίδα της bluetravelstories.com

https://archive.is/b70iM

Αλλά η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι η φωτογράφος και έχει πάρει την φωτογραφία από το naurunappula.com

https://gr.pinterest.com/pin/156148312056577488/

Όμως στο naurunappula.com (μια σελίδα που οι χρήστες δημοσιεύουν αστείες φωτογραφίες και βίντεο), δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα, στη δημοσίευση της φωτογραφίας με ημερομηνία 26/03/2013.

https://archive.is/vDQrB

http://naurunappula.com/1058039/?f=1

Αν συνεχίσουμε την ερεύνα για την συγκεκριμένη φωτογραφία, θα τη βρούμε σε δημοσιεύσεις τουλάχιστον από το Φεβ 2013, αλλά δυστυχώς οι σελίδες που δημοσίευσαν αρχικά την φωτογραφία έχουν διαγραφεί. Όλες οι αναπαραγωγές των αρχικών δημοσιεύσεων της φωτογραφίας δεν κάνουν καμιά αναφορά για τη χώρα ή τον τόπο που λήφθηκε.

https://tineye.com

Η παλιότερη δημοσίευση της φωτογραφίας που βρήκαμε είναι ένα ρωσικό φόρουμ.

https://archive.is/u12K2

Συμπέρασμα:

Η φωτογραφία με τα πρόβατα υπάρχει στο διαδίκτυο πολύ πριν τις ελληνικές δημοσιεύσεις και καμιά πηγή δεν κάνει αναφορά στο φωτογράφο και στον τόπο που λήφθηκε η φωτογραφία, εκτός από τα ελληνικά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από τον Ιαν 2015 και μετά. Αυτά τα ελληνικά δημοσιεύματα βασίστηκαν στην Marika Nygard και τη σελίδα της, αλλά η πηγή που την αλίευσε δεν έχει καμιά αναφορά για την προέλευση της φωτογραφίας.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο τόπος λήψης της φωτογραφίας και ο φωτογράφος είναι άγνωστος και δεν επιβεβαιώνεται πως η φωτογραφία λήφθηκε στην Κρήτη.

 

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.