Κατ’ ΕΠΕΙΓΟΝ προειδοποίηση από Άγιον Όρος!!!… & clickbait

8

 Για κατεπείγουσα προειδοποίηση από το Άγιο Όρος κάνουν λόγο δημοσιεύματα που ξανακυκλοφορούν στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες.

[icon_list style=»font-size:40px; color: #F87217; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»exclamation-circle»]ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ[/icon_list_item] [/icon_list]

Το είδαμε στο orthodoxia.blogy.gr, αλλά κυκλοφορεί τουλάχιστον από τα τέλη του 2014.

 

 

Μιλάς με γρίφους Γέροντα…

Ο »Επτάλοφος» αποτελεί αγαπημένο θέμα των προφητών. Στη προκειμένη περίπτωση, αφήνεται να εννοηθεί πως μιλάμε είτε για τη Κωνσταντινούπολη, ενώ η αναφορά σε Βατικανό παραπέμπει και σε Ρώμη. Όντως υπάρχουν 7 λόφοι στη Κων/πολη, όπως και στη Ρώμη. Ελάχιστοι γνωρίζουν ωστόσο πως στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 40 πόλεις με 7 λόφους. Ανάμεσά τους και η Αθήνα (Ακρόπολη, Φιλοπάπου, Πνύκα, Αστεροσκοπείο, Λυκαβηττός, Τουρκοβούνια, Άρειος Πάγος). Που θα λάβει χώρα λοιπόν η μεγάλη μάχη;

Για να είμαστε δίκαιοι…

Η συγκεκριμένη προφητεία δεν ειπώθηκε από μοναχό του Αγίου Όρους, αλλά πιθανότατα βγήκε από το στομάχι κάποιου ευφάνταστου αρθρογράφου. Δεν έχουμε καμία αναφορά σε πηγή, (δλδ ποιος το είπε, που και πότε). Αρχική πηγή είναι πιθανότατα το anargyros61.blogspot.gr (19/12/14) και κατόπιν το makeleio.gr του Στ. Χίου που ως γνωστόν, έχει πάρει εργολαβία τις προφητείες και τους Γεροντάδες. Η ίδια προφητεία μάλιστα μας σερβιρίστηκε 3 φορές, στις 20/7/15, 10/10/15 και 28/12/16.

 

Την ίδια στιγμή, παραλλαγές της »προφητείας» κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια όπως μπορούμε να δούμε στο triklopodia.gr, όπου έχουμε παράθεση του ισχυρισμού, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στο Άγιο Όρος, αλλά σε κάποιους ανώνυμους »Πατεράδες με προόραση». Η μετέπειτα προσθήκη του Γέροντα, απλά έκανε το »άρθρο» ακόμη πιο »εύπεπτο» και πιο »φιλικό» σε μια μερίδα αναγνωστών του ίντερνετ, φέρνοντας περισσότερα »κλικς».

Επειδή το άρθρο δεν αναφέρει ημερομηνία, τόπο, πρόσωπο κτλ, όσες φορές και αν αναπαραχθεί, θα είναι πάντα »επίκαιρο».

Τέλος, η φωτογραφία του συμπαθούς γέροντα προέρχεται από τουριστική δημοσίευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας και δεν έχει καμία σχέση με προφητείες.

Από τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε πως η »κατεπείγουσα προειδοποίηση» του μοναχού από το Όρος, δεν είναι πιθανότατα τίποτα περισσότερο από ακόμη μια ευφάνταστη ιστορία με μοναδικό σκοπό τη κλικοθηρία.

via TNI

 

 • leon06010

  Αυτή η κατ’ ΕΠΕΙΓΟΝ προειδοποίηση με θέρισε!

 • Removed post Φελέκι

  Ανεπιβεβαίωτη. Φυσικά. Κάαααααποτε θα γίνουν όλα και θα δείτε άπιστοι.

 • Smeagol

  Δγοιαδόσται!!!1!!ενα!

 • «Ανεπιβεβαίωτο», λολ

 • Parapetos

  Κλικοθηρία. Εξαιρετική γλωσσοπλασία. Ο Ζουράρις θα πεθάνει που δεν το σκέφτηκε ο ίδιος.

 • Giorgos Zoulis

  Ο πεθερός μου ήταν σήμερα εκεί αλλά παρέλειψαν να τον ενημερώσουν για κάτι τόσο σημαντικό…

  • Smeagol

   Δεν ήθελαν να τον τρομάξουν

   • Giorgos Zoulis

    Σωστό, μη ξεκινήσουν τον πανικό ένα άτομο τη φορά. Μόνο μέσω social media!