Κρεοπώλης έσφαξε την γυναίκα του και την πουλούσε ως εκλεκτό κατσίκι 27 ευρώ το κιλό!!!

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Το apokalipsi.com αναπαρήγαγε την παρακάτω απίστευτη είδηση που κυκλοφορεί από το 2012 σε ξενόγλωσσα blogs και από το 2013 στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αλήθεια.

  • ΨΕΥΔΕΣ

Τελευταία δημοσίευση έγινε στο apokalipsi.com αλλά αναπαράγεται από το 2012, newsbomb.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Κρεοπώλης έσφαξε την γυναίκα του και την πουλούσε ως εκλεκτό κατσίκι 27 ευρώ το κιλό!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ…

Την έσφαξε και την πουλούσε για κατσίκι…
Ένας κρεοπώλης έσφαξε τη γυναίκα του και κατόπιν την τεμάχισε και πουλούσε τα κομμάτια της στο κρεοπωλείο του!

Μάλιστα, ξεγελούσε τους πελάτες λέγοντας τους πως πρόκειται για εκλεκτό κατσίκι και τους χρέωνε 27 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με την αραβόφωνη υπηρεσία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένας πελάτης ήταν που παρατήρησε κάτι ύποπτο στο κομμάτι που είδε στο κρεοπωλείο και κάλεσε την αστυνομία. Το DNA της γυναίκας ταυτοποιήθηκε και ο δράστης ομολόγησε το φρικτό έγκλημά του.
Σύμφωνα με την απολογία του κρεοπώλη για αυτό το φρικτό έγκλημα… η γυναίκα του τον ζάλιζε καθημερινά!

Η παραπάνω απίστευτη είδηση είναι μια ψεύτικη ιστορία που δεν περιέχει ίχνος αλήθειας και έχει βγει από τη φαντασία του αρχικού αρθρογράφου. Αυτές οι απίστευτες δημοσιεύσεις, που δεν περιέχουν κανένα στοιχείο, κατασκευάζονται με μοναδικό στόχο την κλικοθηρία. Αλλά πως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως είναι ψέμα, τη στιγμή που δεν μας παρουσιάζει κανένα στοιχείο;

Μια τόσο μεγάλη είδηση θα έπρεπε να υπάρχει σε μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες και μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο σε κάποια blogs. Ακόμη η είδηση θα έπρεπε να περιέχει αρκετά στοιχεία, όπως το όνομα του δράστη, τον χρόνο και τον τόπο του εγκλήματος, κτλ. Ακόμη θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικά δημοσιεύματα της ίδιας είδησης με μεγάλες διαφορές στο κείμενο και όχι μόνο αντιγραφές του ίδιου αρχικού κειμένου σε blogs.

Η παλιότερες δημοσιεύσεις που βρέθηκαν είναι μόνο σε αναξιόπιστα blogs, όπως το emirates247.com, τη υτά τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν κάποιο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αλλά το Arabian News Agency (ANA). Αλλά πρακτορείο ειδήσεων Arabian News Agency (ANA) δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιες σελίδες με παρόμοιο όνομα, μια εφημερίδα-περιοδικό με όνομα Αrab Νews-Αgency – ΑΝΑ, το Arakan News Agency – ANA αλλά όχι πρακτορείο ειδήσεων με αυτό το όνομα.

Λίστα των αραβικών πρακτορείων ειδήσεων 

Εκτός από τα παραπάνω το κείμενο περιέχει λογικά σφάλματα γιατί είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσεις τις διαφορές που έχει το ανθρώπινο σώμα με ένα κατσίκι ή αρνί.

Έτσι έχουμε:

  • Το δημοσίευμα δεν περιέχει κανένα στοιχείο, όπως ονόματα, τόπος, χρόνος κτλ.
  • Οι αρχικές δημοσιεύσεις δεν είναι αξιόπιστες.
  • Καμιά αξιόπιστη πηγή. Μια τόσο απίστευτη είδηση για θα έπρεπε να υπάρχει σε αξιόπιστες ειδησεογραφικές σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Υπάρχουν μόνο αναδημοσιεύσεις του αρχικού κειμένου και καμιά άλλη δημοσίευση.
  • Το κείμενο περιέχει λογικά σφάλματα, πχ. είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσεις τις διαφορές που έχει το ανθρώπινο σώμα με ένα κατσίκι ή αρνί.
  • Δεν υπάρχει το πρακτορείο ειδήσεων με όνομα Arabian News Agency (ANA) που αναφέρουν στο αρχικό δημοσίευμα.

Συμπέρασμα: Το παραπάνω δημοσίευμα είναι μια ακόμη φανταστική ιστορία από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν και αναπαράγονται τακτικά για λόγους κλικοθηρίας.

 

  • Chronis

    27 ευρω κατσικι ? Με τιποτα .