Συναγερμός στα ελληνικά επιτελεία από… προπέρσινη είδηση

2

Στο χώρο του εξειδικευμένου με θέματα άμυνας και διπλωματίας ίντερνετ, το Pro News κατέχει περίοπτη θέση. Όχι τόσο για τις εύστοχες αναλύσεις του, αλλά για τα δικής του εμπνεύσεως άρθρα που αρκετές φορές απέχουν έτη φωτός από τη πραγματικότητα. Στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε »μείζονα τουρκική προπαρασκευή στον Έβρο».

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Το άρθρο έχει αρχίσει να γίνεται viral στους συνήθεις »υπόπτους» όπως makeleio.greleysis-ellinwn.grnational-pride.org κτλ.

Στο pronews.gr διαβάζουμε:

 Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/oMriz

(Προ)περσινά ξινά σταφύλια

Η μείζονα τουρκική προπαρασκευή, μας έρχεται από το παρελθόν. Ο χάρτης του άρθρου κυκλοφορεί σε τουρκικές ιστοσελίδες, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2015, όπου γίνεται λόγος για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

 Η φωτογραφία με τις σημειώσεις του »Τούρκου επίσημου», δεν περιήλθαν στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών μέσα από κάποια »τζεϊμσμποντική» επιχείρηση. Κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις 5/2/16 και δημοσιεύτηκε από τη Milliyet. Συγκεκριμένα, είναι ιδιόχειρο σημείωμα του υπουργού δασών και υδάτων, Veysel Eroğlu.

 Η εικόνα του μηχανικού που γεφυρώνει υδάτινο κώλυμα, είναι επίσης »πρόσφατη» δηλαδή του2013 και απεικονίζει το σύστημα SAMUR. Εξυπακούεται πως δεν έχει σχέση με το έργο.

 Τέλος, η φωτογραφία της γεφύρωσης του καναλιού, κυκλοφορεί τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του ’15:

 Για την ιστορία, το όλο έργο αφορά παράκαμψη του ποταμού Έβρου (Meriç στα τουρκικά) που κάθε χρόνο προκαλεί πλημμύρες στην Αδριανούπολη και τις γύρω περιοχές. Το κόστος είχε εκτιμηθεί στα 100 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. Το κανάλι θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί ως αντιαρματικό κώλυμα, ωστόσο η ύπαρξή του είναι γνωστή στα επιτελεία, τουλάχιστον από τη στιγμή που άρχισε να κατασκευάζεται. Τέλος, τα έργα, δεν εκτελούνται από το στρατό, αλλά από τη τοπική περιφέρεια, όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες:

Συμπέρασμα

Μπορούμε να καταλήξουμε στα εξής 2: Είτε τα ελληνικά επιτελεία και η ΕΥΠ πετάνε χαρταετό και ανακάλυψαν αυτές τις ημέρες φωτογραφίες και »ντοκουμέντα» που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια ελεύθερα στο διαδίκτυο, ή -πιο απλά- το άρθρο του Pro News καταρρίπτεται.

via TNI

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
  • Kostas Kapa

    Κατω τα χερια απ το προνιους ειναι το αγαπαημενο μου… καθε μερα κλεινω την ενημερωση μου με μια επισκεψη σ αυτο…. ειναι ενδιαφερον να ανακαλυπτεις οτι καποιοι ζουν στον δικο τους κοσμο….

    http://www.pronews.gr/portal/20170110/genika/tehnologia/51/ellada-kai-rosia-kataskeyasan-apo-koinoy-epanastatiko-yliko-poy

  • Chris

    Κι ένα τρίτο συμπέρασμα. Αν δεν υπήρχε το pronews, έπρεπε να το εφεύρεις. Τόσες ανοησίες δεν θα τις εύρισκες πουθενά αλλού.