Γιατί οι Εβραίοι φοράνε βέρα στο αριστερό χέρι;

5

Μια ακόμη φανταστική ιστορία που περιλαμβάνει Εβραίους είδαμε στο makeleio.gr. Συγκεκριμένα, μάθαμε πως οι Εβραίοι φορούν τη βέρα στο αριστερό χέρι, διότι η θρησκεία τους είναι Κρόνια, προωθούν το Ισλάμ, κάνουν ανθρωποθυσίες κτλ.

 [icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Όλα τα ανωτέρω βασίζονται στο για πολλούς μυστηριώδη εξαγωνικό στρόβιλο που βρίσκεται στο βόρειο πόλο του πλανήτη Κρόνου. Οι πρώτες φωτογραφίες του φαινομένου, έφτασαν στη Γη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τη διαστημοσυσκευή Voyager και άρχισαν να μελετώνται το 1988. Οι πρόσφατες διελεύσεις του Cassini, μας χάρισαν ακόμη πιο ακριβείς εικόνες.

Το εξάγωνο δημιουργείται κυρίως από ταχέως στροβιλιζόμενα νέφη αερίων. Το »μάτι» του κυκλώνα είναι 50 φορές μεγαλύτερο από αντίστοιχα στη Γη. Διακρίνονται επίσης μικρότεροι κυκλώνες που κινούνται με τη φορά του ρολογιού ενώ το Hexagon κινείται με αντίθετη φορά. Η διάμετρός του φτάνει τα 30.000 χλμ.

Το συγκεκριμένο γεωμετρικό σχήμα, σύμφωνα με μελέτες προσομοίωσης που έκαναν οι επιστήμονες σε υπολογιστές, μπορεί να προκύπτει από τις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες φυσάνε οι ισχυροί άνεμοι.

Βέρα στο αριστερό

Η εβραϊκή παράδοση προτάσσει πως ο γαμπρός οφείλει να περάσει το γαμήλιο δαχτυλίδι στο δεξί δείκτη της νύφης. Ωστόσο, επειδή η »μόδα» στο δυτικό κόσμο είναι η βέρα να φοριέται στον αριστερό παράμεσο, οι Εβραίοι στις μέρες μας πράττουν ανάλογα.

http://judaism.about.com/od/Marriage-in-Judaism/fl/The-Wedding-Ring-in-Judaism.htm

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως η βέρα στο αριστερό για τους Εβραίους (και όλους τους άλλους), δε συμβολίζει κάποια σκοτεινή συνωμοσία, αλλά είναι αποτέλεσμα της μόδας που ακολουθεί σχεδόν όλος ο πλανήτης.

ΤΝΙ

 • Removed post Φελέκι

  Τα έλεγαν οι γέροντες! Μετανοείτε!

 • ΚΩΣΤΑΣ

  Κολοκύθια νερόβραστα. Σ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τη βέρα του γάμου την φοράνε στο αριστερό.

 • καλά το Εβραίοι που «προωθούν το Ισλάμ» είναι σατανικό λέμε… τα ρέστα μου!

  (Προφανώς οι Εβραίοι(sic) πολεμάνε με τους άραβες της περιοχής εδώ και καμιά 60αρια χρόνια για να τους κάνουν συμπαθείς σε εμάς τους υπόλοιπους.)

  Υ.Γ. Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τότε, που έχουν τα 2/3 της Αγίας Γραφής (49 από τα 76 Βιβλία, όλη η Π.Δ. δλδ) copy-paste από τους Εβραίους τι είναι;

  • John Smith

   Εβραίοι φυσικά! Γιατί, νομίζεις ότι αυτός που έγραψε τις βλακείες ήταν Ορθόδοξος; Πας μη ΕΛ= Εβραίος.

  • Smeagol

   Δύο θεωρίες συνομοσίας combined! Πόσο μπροστά το Μακελειο…