Ποιοι είμαστε
Αρχική Ροδόκηπος δια πάσαν νόσο…HOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Ροδόκηπος δια πάσαν νόσο…

17 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εσείς γνωρίζετε πως μπορείτε να θεραπεύσετε, από στυτική δυσλειτουργία έως  καρκίνο, αυτοάνοσα ακόμη και AIDS με μόλις 64-84 ευρώ; Όλα αυτά με 100% εγγύηση και υπόσχεση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας (δηλαδή εάν τα τινάξετε). Αυτά τα μαγικά δε συμβαίνουν σε κάποιο φανταστικό παράλληλο σύμπαν ή σε κάποιο παραμύθι, αλλά στην Ελλάδα του 2017…

Στον Ροδόκηπο των Φιλοσόφων διαβάζουμε:

http://archive.is/gkZnL

http://archive.is/fYxF2

http://archive.is/lbQJv

http://archive.is/g1cGJ

Γιατί οι ισχυρισμοί του Ροδόκηπου είναι απατηλοί;

Διότι, όπως λένε και στα χωριά μας, ”it doesn’t make sense”. Πιο απλά, δεν υπάρχει λογική, πόσο μάλλον επιστημονική βάση που να στοιχειοθετεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν τόσες πολλές και διαφορετικές παθήσεις, να θεραπεύονται -λίγο-πολύ- με τα ίδια σκευάσματα; Ο Ροδόκηπος ισχυρίζεται πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο (αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη) και το Αλτσχάιμερ (εκφυλιστική νόσος), με την ίδια ακριβώς συνταγή (2 Καναβέλαια (250ml), το Βερυκοκέλαιο (250ml), το Λινέλαιο (250ml), 2 Γαϊδουράγκαθα (250ml), το Μαύρο Κύμινο (50ml), και την πολυβιταμίνη Neurozan).

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τους θεραπευτικούς μηχανισμούς λειτουργίας των ανωτέρω συστατικών, αλλά προφανώς ο Ροδόκηπος δε μπαίνει στη διαδικασία να τους εξηγήσει. Ο λόγος είναι απλός: Δεν υφίστανται.

Πρόσφατα, ο Ροδόκηπος ανακοίνωσε πως προσφέρει θεραπεία για το AIDS. Η συνταγή γνωστή: 2 Καναβέλαια (250ml), το Λινέλαιο (250ml), το Γαϊδουράγκαθο (250ml), το Μαύρο Κύμινο (50ml), την πολυβιταμίνη Neurozan, και το θεραπευτικό μείγμα ΛΥΣΙΣ, για την αντιμετώπιση του ιού ΗIV. Το ”ΛΥΣΙΣ” είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ”Ένα νέο 100% Φυσικό θεραπευτικό μείγμα που βασίζεται σε μυστικές παραδοσιακές συνταγές πιστοποιημένες από σύγχρονες επιστημονικές έρευνες. Αποτελείται από αγνά φυτικά έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων, ενδυναμωμένο με τις θεραπευτικές δράσεις επιλεγμένων 100% αγνών αιθέριων ελαίων και δυναμοποιημένο χάρη στην Μυστικιστική και Αλχημιστική διαδικασία παραγωγής”. Με λίγα λόγια μπορεί να περιέχει οτιδήποτε, από σπορέλαιο μέχρι ποτάσα, μιας και τα ακριβή συστατικά του είναι άγνωστα. Και σε αυτή τη περίπτωση, ο μηχανισμός θεραπείας παραμένει άγνωστος. Αλλά δε πειράζει, μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα κατάστημα που επισήμως έχει άδεια κηροποιείου-αρωματοπωλείου, για να μας σώσει τη ζωή. Εξάλλου, σε περίπτωση αποτυχίας της θεραπείας, ο πεθαμένος μπορεί να ζητήσει τα λεφτά του πίσω.

Για την ιστορία, ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός: έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου. Το χαρακτηριστικό του ιού HIV είναι το πολύ υψηλό ποσοστό μετάλλαξής του, ο γρήγορος ρυθμός αναπαραγωγής του και το τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού του. Με την πάροδο του χρόνου, η HIV νόσος μολύνει και εξοντώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που λέγονται CD4+ λεμφοκύτταρα (ή “CD4+ Τ κύτταρα”) και μπορεί να αφήσουν το σώμα ανίκανο να καταπολεμήσει κάποιες μολύνσεις και καρκινογενέσεις. Με την έγκαιρη και σωστή αντιρετροϊκή θεραπεία (ART), το σώμα μπορεί να παραμένει υγιές και να αντιμετωπίζει τις περισσότερες λοιμώξεις.

Ο συνδυασμός αντιρετροϊκών φαρμάκων, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, σταματάει εντελώς τη μόλυνση νέων κυττάρων, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στα κύτταρα που έχουν ήδη μολυνθεί και βρίσκονται κρυμμένα σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό ενός οροθετικού ανθρώπου. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη του AIDS και επιτρέπουν στα άτομα με HIV λοίμωξη να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή για όσο διάστημα λαμβάνουν τα φάρμακα.

Είναι προφανεστατο πως οι δημιουργοί της ”θεραπείας για το AIDS” του Ροδόκηπου, αγνοούν τους στοιχειώδεις μηχανισμούς λειτουργίας του ιού. Η προσέγγισή τους θυμίζει αυτή του διαβόητου Dr. Rath, που στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, προκάλεσε ανυπολόγιστο αριθμό θανάτων στη Ν. Αφρική, όπου ”λάνσαρε” τη θεραπεία του που βασιζόταν σε συμπληρώματα και βιταμίνες.

Και το καλύτερο για το τέλος. Έχετε προβλήματα στο κρεββάτι; Η σύζυγός σας παραπονιέται; Η λίμπιντό σας είναι πεσμένη; Θέλετε να χαρείτε το έρωτα αλλά ο ”μικρός σας φίλος” δεν ανταποκρίνεται; Υπάρχει λύση! Με 88,50 ευρώ, μπορείται να αγοράσετε την Ολιστική Φυσική Θεραπεία για την Ενδυνάμωση του Σπέρματος και την Αύξηση της Γονιμότητας! Η συνταγή γνωστή: 2 Καναβέλαια (250ml), το Λινέλαιο (250ml), το Γαϊδουράγκαθο (250ml), το Κολοκυθέλαιο (250ml), το Μαύρο Κύμινο (50ml) και πολυβιταμίνη Neurozan. Η διαφορά σε αυτή τη θεραπεία είναι η προσθήκη του αναζωογονητικού ελιξήριου ”Αφροδίτη”, που και πάλι, το περιεχόμενό του είναι άγνωστο. Γιατί να ξοδέψετε 30-40 ευρώ για 3-4 χαπάκια Βιάγκρα ή Σιάλις που έχουν μόνο πρόσκαιρο αποτέλεσμα; Πάρτε τη συνταγή του Ροδόκηπου και αγοράστε φαρδύτερα παντελόνια!

 

 

 

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως οι ”θεραπευτικοί” ισχυρισμοί του Ροδόκηπου είναι ψευδείς και δυνητικά επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα που αφορούν την υγεία σας και όχι διάφορους τσαρλατάνους που προσπαθούν μέσω διαδικτύου να σας πουλήσουν επικίνδυνες θεραπείες.

Fact-check for the sake of Democracy