Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει έναν παράλυτο γαμπρό που τον κρατάνε όρθιο οι φίλοι τουHOAXES

Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει έναν παράλυτο γαμπρό που τον κρατάνε όρθιο οι φίλοι του

1 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Τις τελευταίες μέρες έγινε viral στο Ελληνικό διαδίκτυο η παρακάτω φωτογραφία, που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό ότι απεικονίζει έναν παράλυτο άντρα, τον οποίο κρατάνε όρθιο οι φίλοι του κατά τον γάμο του. Ο ισχυρισμός όμως είναι ψευδής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, γάμος, υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο


Το είδαμε στη facebook σελίδα Η ζωή είναι όμορφη, και παλιότερα στη Μη μου πεις.

Όπως γράφει και το Snopes, η φωτογραφία έγινε viral αρχικά το Δεκέμβρη του 2016 sto Reddit. Πολλαπλοί χρήστες όμως εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, λέγοντας ότι η αγκαλιά των φίλων αφορούσε ένα έθιμο αδελφοσύνης και ότι δεν υπήρχε λόγος να πιστεύουμε ότι ο γαμπρός είναι ανάπηρος.

Έτσι, το diply.com ερεύνησε και βρήκε φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του Instragram της η νύφη της φωτογραφίας, από τις οποίες γίνεται σαφές ότι ο γαμπρός είναι αρτιμελής.

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι ο ισχυρισμός πως στην επίμαχη φωτογραφία βλέπουμε έναν παράλυτο γαμπρό που τον κρατάνε όρθιο οι φίλοι του ώστε να παντρευτεί, είναι ψευδής.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.